Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Tan yaptığı açıklamada; “11 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu esnafımız işyerlerini açarak halkımıza hizmet vermeye başladı.

Yaklaşık 2 aydır iş yerleri kapalı olan ve Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarına yöneli geçtiğimiz hafta yapılan denetimlerden tam not alan esnaf ve sanatkarına teşekkür eden Başkan Tan;” Geçtiğimiz günlerde yetkililerce yapılan denetimlerde Oda üyelerimizin kurallara uyduklarını gördük.

Tüm berber, kuaför ve güzellik salonu üye esnafımıza teşekkür ediyorum. Yapılan denetimlerde arkadaşlarımızın belirlenen kurallara uymaları bizi çok mutlu etti.” Dedi.

Oda Başkanı Tan; “Bütün berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecisi esnafımız devletimizin belirlediği tedbirlere uyarak hem kendi sağlıklarını hem de müşterilerimizin sağlıklarını korumak için, randevu sistemi ile çalışıyor, maske eldiven, tek kullanımlık malzeme ve dezenfektan ürünleri ile müşterilerine hizmet veriyorlar.

Yaptığımız bütün uyarıları dikkate alıyorlar. Bize bu süreçte destek olan esnaf ve sanatkarlarımız ile işyerlerimizin dezenfeksiyonu ve malzeme yardımında bulunan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e teşekkür ederiz" dedi.


Basından da takip ettiğimiz üzere maalesef çevre illerimizdeki berber ve kuaför esnafında Covid 19 testi pozitif çıkan birçok vaka olduğunu gördük. İşimiz gereği vatandaşa yakın temas ile hizmet eden esnaf kesimi olarak insan sağlığını her şeyden önde gördüklerini söyleyen Başkan Tan; “Berber, kuaför ve güzellik salonlarına yetkililerce denetimlerin aralıklarla devam edeceğini, esnaf ve sanatkarımızın cezai müeyyidelere maruz kalmamaları ve işyerlerinin kapatılmaması için Korona Virüs nedeniyle alınan kurallara harfiyen uyması şart. Aksi takdirde ağır cezalarla hatta işyerlerimizin tekrar kapatılması ile karşı karşıya kalabiliriz” çağrısı yaparak esnaf ve sanatkarını uyardı.

Başkan Tan; Açıklamasına şöyle devam etti. “Allah korusun bu virüsün bir daha tekrarlaması halinde,
işyerlerimiz bu sebeple kapanırsa camiamız bu yükü kaldıramaz. Tekrardan üstüne basa basa ifade etmek istiyorum. Bütün kurallara mutlaka uymamız gerekiyor.” Diye konuşarak Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmeci esnafını uyardı.