Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın İstanbul seçiminde HDP’ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubuna ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir programda Öcalan ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın İstanbul seçiminde HDP’ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubuna ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir programda Öcalan ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi adına açıklamada bulunan Başkan İsmail Kumartaşlı, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın dün kamuoyu ile paylaşılan HDP’ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubuna sert tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da, “Seçimi kazanırsan Öcalan’a karşılığında ne vereceksin?” diye sordu.

Öcalan’ın mesajları geldikçe kahrolduklarını ve zaten dinmeyen acılarının yenilendiğini belirten Kumartaşlı, “Çözüm sürecinde de Öcalan’ın mektupları okunuyordu. Öcalan’ın mektubuyla Habur’da teröristleri karşılatan iktidar, şimdi kendi seçim başarısı için Öcalan’ın mektuplarını okutturuyor. Ben anlamıyorum. Türkiye’ye ihanet eden bir terörist başının eteğinden tutulur mu?” dedi.



“SEÇİMİ KAZANIRSAN KARŞILIĞINDA NE VERECEKSİN?”

Kumartaşlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’da belediyenin geliri olduğu gibi tarikatlara, vakıflara, yandaş olan kim varsa ona akıyor. Türkiye bitti, fabrikalar bitti. İş yerleri kapandı. İşsizler almış başını gidiyor. Eğitim bitirilmiş. İçişleri görevini yapmıyor. Hukuk görevini yapmıyor. Bu kadar sorun varken iktidar İstanbul seçimi ile uğraşıyor. Bunun için de bölücü başından bile medet umuyorlar. Bizim şehitlerimizin katiline seçim için beyanat verdiriyorsunuz. İstanbul'u kazanırsan, karşılığında ne vereceksin? Şehitlerimizin katilini af mı edeceksiniz? Ev hapsine mi çıkaracaksınız? Ahirette bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Siz şehitlerimizin katilini nasıl el üstünde tutarsınız?”



“ŞEHİTLERİN HAKKINI NEREDE VERECEKSİNİZ?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Öcalan ile ilgili ifadelerine tepki gösteren Kumartaşlı, “Zaten Arınç Öcalan’a ‘sayın’ demeyi, Öcalan posteri taşımayı suç olmaktan çıkardıklarını söylemişti. Halen daha da yasak değil. Bebek katili Öcalan ile yeniden el bebek gül bebek oldular. Türkiye’nin o kadar evladı gitti. Çocuklar yetim kaldı, analar çocuksuz kaldı. Feryatlar edildi. Dünyamız zindan oldu. Peki neden vatan uğruna şehit olan çocuklarımızın hatırasına böyle yapıyorsun. Şehitlerin hakkını nerede vereceksiniz? Öcalan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına karşı bir suç işlemedi. Vatana millete karşı bir suç işledi. Şimdi ona karşı şahsi bir muamelede mi bulunuluyor?” ifadelerini kullandı.



“ÖCALAN’LA İŞ TUTMAK ŞEHİTLERE SAYGISIZLIKTIR”

Kumartaşlı, “Biz şehit aileleri olarak, bizim çocuklarımızın katili ile iş tutanları affetmiyoruz. Öcalan canisi ile iş tutmak, onu affetmek, şehitlere saygısızlık ve devlete ihanettir. Şehit analarının yüreğini hançerlemektir. Teröristleri Habur’da alkışlattığınız gibi yarın bir gün de Öcalan’ı mı çıkaracaksınız?” diye sordu.





Kocatepe Gazetesi