Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor.

Parti binasında düzenlenen toplantıda Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanı Niyazi Ertaş gündemi değerlendirdi. Toplantıda Başkan Ertaş yerel ve ülke gündemindeki konulara değindi. 


Toplantıda Başkan Ertaş’a yönetim kurulu üyeleri Eşlik etti. Başkan Ertaş vatandaşların Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde randevu alamadıklarını bu yüzden bir çok insanın mağdur olduğunu dile getirdi. Başkan Ertaş : “Tüm Türkiye de Devlet hastanelerinde randevu krizi yaşanıyor. Şehrimiz de de bir çok vatandaşımız Afyonkarahisar Devlet Hastanesinden randevu alamadıklarını dile getiriyorlar. Artık hastanede yaşanan randevu problemi Afyonda hastaları canından bezdirdi. Ayrıca randevu alabilen şanslı hastalarda Acil sevk edilse bile en erken 2 Ay sonra Ultrason randevusu alabildiklerini söylüyorlar. Muayene olabilen hastalar reçetelerini alıp eczaneye gidince burada da ilaç bulmakta da güçlük geçmektedir. Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı olarak yetkilileri göreve davet ediyor sorunların çözülmesini istiyoruz.


AVRUPALI TURİSTLER AFYON’A ÇEKİLMELİ 
Rusya Avrupa’nın gazını kestikten sonra Avrupalıların kışı Türkiye’de geçirmek istediklerini ifade eden Başkan Ertaş: “Rusya Avrupa’nın enerji kaynaklarını kesiyor. Avrupa şimdiden kışı nasıl geçireceğini düşünüyor. Avrupalılar en ucuz ve güvenilir kışı geçirecek ülke olarak Türkiye’yi görüyorlar. Avrupalılar bedava tatil yapmanın hayalini kuruyorlar. Peki, turist çekebilmek için termal kent olarak Afyon ne hazırlıklar yaptı. Avrupalıları Afyona yönlendirecek ne gibi projeler hazırlıyor bu durumda iş insanları valilik ve Belediye ne yapıyor. Çalışma yapılıyorsa da Afyonkarahisar’ın halkının bilgilendirilmesini istiyoruz. ”dedi.


AFYON’DA KAÇ OKUL KAPATTINIZ
Başkan Ertaş: “Ankara da faaliyet gösteren Kültür turizm derneğinde ikindi sohbeti gerçekleştirildi. Sohbete enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof.Dr. İsmail Balık katıldı. Balık katılımcılara sağlıkla bilgiler vardır. Afyon ticaret ve sanayi odası tarım merkezi ara buluculuk merkezi açıldı tebrik eder işverenle çalışanlar arasında uyuşmazlıklar bitecek. Çay- Dinar Emirdağ- Okul yapma kararı Afyonu sevindirmiştir. Bizde tebrik ederiz. Okulları ziyaret eden ve son olarak ta Selçuklu ilkokulunu ziyaret eden Metin Yalçın- Şube müdürü Sezai okullardaki sıkıntıları Öğlen yemek  yemek  için velilerin yarış yaptığı Kantinlerdeki ürünlerin aşırı fiyata satıldığını Nitelikli eğitim hedefleri olduğunu söylemesine rağmen eğitim Afyonda çok düşük seviyede olduğunu bir kez daha hatırlatırız.  Afyon da kaç okul kapattınız. 2022 yılı Eğitim yılı ilan edilmesine rağmen Valiler Milli Eğitim ve Belediye Kurum Kuruluş ve Okullarda bu hususla hiçbir  etkinlik görülmemiş  olması M.E. Müdürlüğünün bu hususla önem verilmesini istiyoruz.”