Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Parti binasında düzenlenen toplantıda Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanı Niyazi Ertaş gündemi değerlendirdi. Toplantıda Başkan Ertaş yerel ve ülke gündemindeki konulara değindi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Parti binasında düzenlenen toplantıda Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanı Niyazi Ertaş gündemi değerlendirdi. Toplantıda Başkan Ertaş yerel ve ülke gündemindeki konulara değindi.


Toplantıda Başkan Ertaş’a yönetim kurulu üyeleri Eşlik etti. Toplantıda İktidar partisinin göreve geldiğinde ekmek fiyatının 50 krş. Olduğunu hatırlatan Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanı Niyazi Ertaş : “20 yıl önce dün sen İktidara geldiğinde ekmek 50 kuruştu şimdi 5 TL peynir 15 liraydı şimdi 150 lira zeytin 8.10 liraydı şimdi 80-100 lira şeker- un- yağ- pirinç-bulgur bunların fiyatını Afyon halkına bırakıyorum. Bakınız ortak akılla hareket edilirse Afyonun çözülmeyecek meselesi yoktur.” Dedi. 

“NE YAPARSANIZ YAPIN NAFİLE”
İktidar partisinin 20 yıl sonra halka indiğini ifade eden Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanı Niyazi Ertaş : “Afyon’da İktidar Partisine mensup söz sahibi siyasetlerin gerek toplumun gerekse basına çıkıp ziyaretlerini-yapmadıklarını-hizmet noktasında perdelediklerini yeri- algıları ve vatandaşın aç ve açıktan olduklarını görmezden gelmelerini Gelecek Partisi olarak yadırgıyorum. İktidar partisi her şeyi bırakmış sanki Afyonun yapılacak bir şeyi kalmamış sanki Afyon güllük gülistanlık eli kolu sıvamış mahalle mahalle sokak sokak dolaşarak eski üyelerini eski sevdalarını arıyor. Adama sorarlar yirmi yıldır neredeydin şimdi mi aklın başına geldi. Bu güne kadar niçin arayıp sormadın. Şimdi söze gelmişsin ne yapacağını şaşırıp eski defterleri karıştırıyorsun. Bak Gelecek Partisi olarak diyorum ki: yirmi yıldır herkes seni tanıdı bildi şimdi ne yaparsan yap nafile.” Dedi.

     “ DÜN GELECEK PARTİSİ OLARAK DEDİK Kİ "
5  (beş) yıllık Şuhut yolu Çay - Dinar Emirdağ yolu hızlı tren- Hava Ambulansı ve bölge müdürlükleri bu ve buna benzer Afyonun kangren olmuş meselelerini dile getirdik ne oldu Cumhur İttifakının küçük ortağı Milletvekillerimiz Taytak Mecliste bu konuları Bakana arz etti ne oldu Millet İttifakını CHP li Burcu Köksal Mecliste bu meseleleri tek tek saydı gündeme getirdi.” Dedi

“AFYONDA İŞSİZLİĞİN BELİNİ KIRALIM GENÇLERİMİZE İŞ İMKANI SAĞLAYALIM”
Afyon milletvekillerine birazda memleketin sorunları ile ilgilenmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Başkan Ertaş: “Olurmu olmazmı bilmem olmazsa buda iktidarın Afyon milletvekillerinin ayıbıdır. Şimdilik iktidar Milletvekillerin den tık yok. Sadece Vekil Ali Bey Müzeyi yapacağım diye uğraş veriyor. Diğerleri Aydın ovasında incirle uğraşıyor birileri Mersine Gübre fabrikası açılacakmış onu müjdeliyor. Birilerinde genel Başkanım her gün yankı uyandıracak projeler ve müjdeler açıklıyor diyor. Afyon için ne müjdeniz varsa onu söyleyin Sayın Vekillerim sayın İktidarın Başkanları Gelecek Partisi olarak diyorum ki. Gelin Aydınlı Aydınla Mersinli Mersinle uğraşsın gelin biz Afyonla uğraşalım iktidarsınız Gelecek partisi olarak gündem de tuttuğumuz sayın Taytak ve sayın Köksal'ın mecliste bütçe görüşmelerinde dile getirdiğimiz Afyonun dertlerini dile getirin. Çare olun gelin Gelecek Partisi olarak sözlerimize katkıda bulunun Afyonda işsizliğin belini kıralım Gençlerimize iş imkanı sağlayalım” dedi. 

“20 YILDA YAPILMAYANI GELECEK PARTİSİ OLARAK İKİ YILDA YAPACAĞIZ”
Başkan Ertaş: “Gelin Kızılay cam şişe fabrikası beraber yapalım. Gelin Kızılay kan torbası fabrikasını beraber olalım. Dün sattığını SEKA fabrikasını yeniden canlandıralım. Türkiye’nin çok ihtiyacı olan kağıt fabrikaları kuralım. SEKA’nın yeri hala bir Afyonlu da göllerdeki kamışlar yanarak heba oluyor gelin dün sattınız şeker fabrikasının yerine yeni bir şeker fabrikası kuralım. Gelin Afyon'un işsizligini hep beraber çözelim sizin gücünüz ve zamanınız yetmiyorsa 20 yıldır yapamadığınız çözemediğiniz işleri gelecek partisi olarak 2 yılda yapacağız. Afyon'da işsizliği bitireceğimizi haykırıyoruz Afyon'da herkesin işi aşı ve güvencesi olacağız . Afyon’da iktidar hala eski klasik yöntemlerle oy devşirme peşini bıraksın neymiş il sayısını yüze çıkaracağız ilçe sayısını bin yapacağız. İyi de dün kapatarak köye dönüştürdüğün beldeler seni unutmadı ilçelerde seni unutmadı mahkeme kararıyla haklarını günlerce veremediğiniz Sinanpaşa Güney beldesi iktidar Partisi’nin il binası önünde saatlerce gösteri yaparak hak aradı. Beyler seçimi kazanmak için ne yaparsanız yapın nafile giderayak Afyon'un yarın yamalak bıraktığınız işlere bırakın gelecek partisi düzeltir. ”dedi.

“AFYON HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMİYOR”
 Afyon’un hak ettiği değeri göremediğini ifade eden Başkan Ertaş: “Afyon Kadim bir Şehir ülkenin kavşak noktası her hayırlı, iyi ,güzel ne yapılırsa layıktır. Afyon hakketmiştir şimdi Afyon Belediyesince yıllardır çalışma yapılarak gastronomiyi zirveye taşımış ve 2019 yılında Afyon Gastronomi Şehri ilan edilmiştir. Afyonumuzun gerek iller arası gerekse Ülkeler arası tanıtımına katkı sağlayacak Gastronomi Müzesinde açtı. Hayırlı olsun. Halkın katılımında olmadığı bürokrasinin yoğun katılımıyla açılan ve hizmete sunulan Gastronomi müzesinin daha öncesi farklı hizmetlerde kullanılan ve halen aynı amaçta kullanılmaya devam eden bir binada açılmasının yerine Afyon yemeklerinin yapılıp tanıtıldığı  Ulu Güllük Caddesindeki tarihi binada yapılsaydı veya ayrı bir mekanda olsaydı daha güzel olurdu kanısındayız. Ayrıca Afyonun tanıtımında büyük önemi olan gastronomiyi müzeyi tanıtım için bu güne kadar bir rehber yetiştirilmemiştir. Bu güzelliklerimizi müzede sergilerken güzel Afyonumun herhangi bir yerinde gastronomiyi temsilen yapılmış. Ne bir haşhaş- lokum-sucuk veya bir yemeğimiz görsel olarak Afyonun hiçbir yerinde göremiyoruz. Afyonun girişinde çıkışında veya merkez bir yerde gastronomi ile alakalı bir simge bir görsel olmalıdır. Bunun yanında: Kocatepe’yi tarihi önem arz eden Kocatepe’yi anlatan bilgiye ve beceriye sahip bir rehberimiz yoktur. Hele hele Afyonun önemli gelir kaynaklarından olan mermer temsil eden şehirde bir görsel obje olmayışı acı bir durumdur. Bunlar bizi üzmektedir. Yapılanları göstererek Afyonun tanıtılması için acilen yetkilerin yaptıklarını görsellerle şehri süslemeleri gerekmektedir.” dedi. 

“BU ASİL MEMLEKETİN ÇOÇUKLARINI ŞEHİT VERMEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan Ertaş: “Geçtiğimiz hafta içinde aldığımız şehit haberleri ile Türkiye yandı kavruldu. Türkiye’yi yakan kavuran bu ateşten Afyon'da nasibini aldı. Aynı ateş Komşumuz Konya'ya da düştü. Irak'ın kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan kardeşimiz bu memleketin evlatlarından Hakan Köroğlu yürekleri yüreğimizi yaktı. Kahraman evladımız şehidimize Afyon gelecek partisi olarak Allah'tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun. Dün televizyonlarda bu teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz üç beş kişi kaldılar kökünün kazıyacağız diyerek alkışladıklarımız. Bugün bu millete bu acıyı yaşatmalarını kabullenemiyoruz. Şimdi bunun üzerine siyaset yapmak istemiyorum fakat aziz Afyonlular her şeyi biliyor Gelecek Partisi iktidarından devlet olarak bu güzel memleketin bu asil çocuklarını şehit vermemek için ne gerekiyorsa yapılacaktır. ”dedi.