Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçı, temsilcimiz HDI Sigorta Afyon Belediyespor kazandı ve sezona galibiyetle başlayan taraf oldu.

Gözden kaçırmayın

Maç Sonrası Çıkan Olaylarla ilgili 12 Kişi Gözaltına Alındı Maç Sonrası Çıkan Olaylarla ilgili 12 Kişi Gözaltına Alındı

ING Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Gaziantep Basketbol, HDI Sigorta Afyon Belediye’yi konuk etti.

Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçı, temsilcimiz HDI Sigorta Afyon belediyespor kazandı ve sezona galibiyetle başlayan taraf oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Gaziantep Basketbol olurken ev sahibi ekip ilk çeyreği 27-20 önde tamamladı. İkinci çeyrekte farkı daha da açan ev sahibi ekip farkı çift hanelere çıkarsa da konuk takım pes etmedi ve farkı kapatmayı başardı.

İkinci yarı başa baş bir mücadeleye sahne olurken HDI Sigorta Afyon Belediye skor üstünlüğünü ele geçirdi ve son 10 dakikaya önde giren taraf oldu. Son çeyrekte skor üstünlüğü devamlı el değişirken son 1 dakikaya ev sahibi ekip Gaziantep Basketbol 84-80 önde girse de son bölümde 6-1’lik bir seri yakalayan Afyon Belediye karşılaşmadan 85-86 galip ayrılmayı başardı.

Afyon Belediye’de Shannon Shorter son topta  QJ Peterson’a geçit vermedi ve takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Gaziantep Basketbol’da QJ Peterson 36 sayı – 4 asistle inanılmaz bir performansa imza atsa da skorer oyunu galibiyete yetmedi. Ev sahibindeJarmar Gulley de 17 sayıyla oynarken Alpha Kaba da 14 sayıyla mücadele etti.

Afyon Belediye’de ise Mihajlo Andric 21 sayıyla takımının en skoreri olurken son saniyede yaptığı blokla takımına galibiyeti getiren Shannon Shorter de 18 sayıyla öne çıktı. Eric Buckner da 13 sayıyla maçı tamamladı.

Çeyrek skorları:
1. çeyrek: 27-20
2. çeyrek: 48-45
3. çeyrek: 63-66
4. çeyrek: 85-86