CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, önceki gün 12 askerin cenazelerini defnettiklerini belirterek "Bu hepimizin içini burktu" dedi.rnrnToprak, partilileri ile istişare toplantısı yapmak için Afyonkarahisar'a ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, önceki gün 12 askerin cenazelerini defnettiklerini belirterek “Bu hepimizin içini burktu” dedi. Toprak, partilileri ile istişare toplantısı yapmak için Afyonkarahisar’a geldi. CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, Afyonkarahisar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, partilerinin kendi imkanları ile yaptırdığı il binasının da hayırlı olmasını diledi. CHP olarak gelecek dönemde kendilerine çok büyük işler düşeceği inancında olduklarını dile getiren Toprak, Türkiye’nin AK Parti hükümeti tarafından iyi idare edilmediğini söyledi. Önceki gün 12 askerin cenazelerini defnettiklerini aktaran Toprak, şöyle konuştu: “Bu hepimizin içini burktu. Bu bizim için bir acıydı, acı içerisinde onları toprağa gömdük. Ama şunu da sormak isterim. ‘Bizim Afganistan’da ne işimiz var?’ Evet, biz butik devlet değiliz. Ama biz taşeron devlet de değiliz. Davası bizim olmayan hiçbir yerde ordumuzu birilerinin emrine vermeyelim, komuta noktasında değiliz, karar noktasında değiliz, bizim Afganistan’da ne işimiz var? O evlatlarımızı neden gömdük toprağa, babasının peşinde Melis kızımızın o feryadının sebebi ne? Afgan halkının kızları da acaba ağlıyor mu? O egemen güçlerin orada ne işi var? Onu sorguluyor muyuz?”
Suriye’de, haksız bir savaşın içerisine Türkiye’yi götürmek isteyen zihniyeti anlayamadıklarını dile getiren Toprak, şunları söyledi: “Daha bir sene öncesine kadar ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacaksınız, ortak baraj temelleri atacaksınız, yetmedi işsizlikle ilgili Türkiye’nin bu kadar sorunları varken, Afyon’un, Kütahya’nın bu kadar sorunları varken siz vizeleri kaldıracaksınız ve sonra Suriye ile savaş noktasına geleceksiniz.”
1923’ten bugüne kadar ilk defa Türk dış politikasında komşuları ile ilgili bir kırılma yaşandığını belirten Toprak, başkasının davasını Türkiye’nin sürdürdüğünü söyledi. Suriye’den daha göçmen akını, mülteci akını başlamadığını anlatan Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, tampon bölge yerine, bir de mülteciler için yer yaptı. Daha orada olaylar yok. Daha orada Türkiye’ye mülteci gelecek mi gelmeyecek mi noktasında bir şey yok, Türkiye’nin böyle bir alt yapıyı kurmasını da manidar buluyorum. Bunun
dolaylı olarak bize çok büyük sakıncaları var. Orada kapanan her kapı Türkiye’deki bir işsizliğe neden oluyor.”
Türkiye’nin onurlu bir dış politikaya dönmek zorunda olduğunu anlatan Toprak, sözlerine şöyle devam etti: “Ama bugün Türkiye yapay gündemlerle uğraşıyor. Türkiye’nin gündeminde eğitimi yarıda kesmek var mı? Bugün Türkiye’nin gündeminde 4+4+4 yer alıyor. Eğitimini yarım bırakan ülkelere baktığınızda bir tek Bangladeş, Pakistan bunu uyguluyor. Biz Pakistan, Bangladeş gibi ülkeleri mi örnek alacağız, yoksa gelişmiş dünya ülkelerini mi örnek alacağız?”
Toprak, eğitimsiz toplumun merkez sağ iktidarların beslendiği kaynak olduğunu söyledi.
Kesintisiz eğitim konusunda CHP olarak kararlı olduklarını belirten Toprak, şunları söyledi: 8 yıllık eğitimin devamından yanayız ve bunun da 12 yıla çıkarılması için parlamentoda elimizden gelen katkıyı yapacağız. Bu iktidar sayısal çoğunluğu ile bu eğitim sistemini kesintiye uğratabilir. İlk seçimlerde CHP iktidarında o kanun sadece bir kağıt parçasından öteye bizim nezdimizde hiçbir anlam taşımayacak. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Biz 74 milyonun kardeşçe yaşayacağı bir ülke yaratmak istiyoruz.”
Toprak, konuşmasında Kürecik’te üs kurulmasını eleştirdi.
Türkiye’nin Suriye ile savaşın eşiğinde olduğunu söyleyen Toprak, şöyle konuştu: “Suriye’deki olayın altında acaba Kuzey Irak’tan Suriye’ye çıkış verdirerek, denize açılan bir hat mı oluşturuyor bazı ülkeler. Yani, Kuzey Irak’ın deniz bağlantısını mı sağlamaya mı çalışıyorlar? Burada tarihi bir coğrafya değişikliğine gidiliyor. Bu yarın öbür gün Türkiye’nin içişlerine de sirayet edebilir. Oradaki olay Suriye’ye özgürlük getirme olayı değil. Biz, Suriye’ye özgürlük gelsin istiyoruz, insan hakları gelsin
istiyoruz, bu konu ‘gerekirse size müdahale ederiz’ anlamında değil. Komşuluk olarak deneyimlerimizi aktaralım diyebiliriz.”
Erdoğan Toprak’ın basın toplantısında, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, merkez ilçe başkanı, kadın kolları başkanı ve çok sayıda partili yer aldı.