Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından olay yerine gidilerek yapılan kontrollerde boru hattına kelepçe ve vana eklemek suretiyle akaryakıt çalındığı tespit edilmiştir.  

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Afyonkarahisar ili Sinanpaşa ilçesi Serban Beldesinden geçen NATO Petrol Boru Hattı'nda petrol basıncında düşüş yaşandığı boru hattında görev yapan personel tarafından bildirilmiş ve Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından olay yerine gidilerek yapılan kontrollerde boru hattına kelepçe ve vana eklemek suretiyle akaryakıt çalındığı tespit edilmiştir.





 

Afyonkarahisar İI Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT ve Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte yürütülen ortak operasyonda; akaryakıt çalmakta kullanılan kelepçe ve hortumlar üzerinde yapılan detaylı araştırmalar neticesinde, bahse konu malzemeleri üreten İstanbul İlindeki firmaya ulaşılmış, firmanın, hırsızlıkta kutlanılan malzemeleri, İzmir ili Torbalı İlçesinde bulunan bir toptancı firmasına sattığı bilgisine ulaşılarak, İzmir/Torbalı İlçesindeki firma ile iletişime geçilmiş ve malzemelerin T.D. isimli şahıs tarafından satın alındığı tespit edilmiştir. T.D. isimli şüpheli hakkında yapılan araştırmalar sonucunda, şahsın üzerine kayıtlı bulunan 45 D... plakalı kamyonet ile 17 Nisan 2020 tarihinde yanında bulunan kimliği belirsiz (2) şüpheli ile birlikte, İzmir İlinden Afyonkarahisar iline geldiği ve hırsızlık tarihinden yaklaşık 10 gün sonrasında da Afyonkarahisar şehir merkezinden bahse konu olan hırsızlık olayının gerçekleştiği bölgeye giderek, tekrar İzmir İline döndüğü tespit edilmiştir.





 

JASAT ekipleri tarafından; şüphelilerin kimlik ve adres tespiti yapılarak, , 06 Mayıs 2020 tarihinde İzmir iline gidilmiş, B.K. isimli şüphelinin evinde yapılan aramalarda PKK]KCK terör örgütünü temsil eden bez parçaları ele geçirilmiştir. Bahse konu hırsızlık olayı ile ilgili yakalanan BK. İzmir ilinden Afyonkarahisar İline getirilmiş olup, T.D. ve R.T. isimli şüphelileri arama çalışmalarına devam edilmektedir.