Server Gençlik ve Server Genç Hanımlar tarafından gerçekleştirilen “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, bu yıl salgın tedbirleri nedeniyle “Haydi Çocuklar Namaza” adıyla çocuklarla buluşacak.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Ödüllü ‘Haydi Çocuklar Namaza’ Yarışması

Server Gençlik ve Server Genç Hanımlar tarafından gerçekleştirilen “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, bu yıl salgın tedbirleri nedeniyle “Haydi Çocuklar Namaza” adıyla çocuklarla buluşacak.

1 Şubat 2021 Pazartesi sabah namazı ile başlayıp, 14 Şubat Pazar yatsı namazı ile sona erecek yarışmaya başvurular başladı. Her yıl büyük bir ilgi gören yarışmaya katılmak isteyenler, www.haydicocuklarcamiye.com web sayfasından kayıt yapabilecekler.

Geçmiş yıllarda Türkiye’nin farklı şehirlerinde belirlenen camilerde çeşitli etkinliklerin eşlik ettiği yarışmaya bu yıl çocuklar evlerinden veya bulundukları yerlerden katılacak.

Mekân sınırlaması olmayan yarışmada başarılı olmak için, 14 gün boyunca namazların vakti içerisinde eda edilmesi yeterli olacak.

Çocukların her zaman vaktinde namaz kılarak puan kazanacağı “Haydi Çocuklar Namaza” ile ilgili bütün duyurular sosyal medya hesaplarından ve katılımcılara mesaj yoluyla yapıldı.

Vaktinde kılınan her namaz puan kazandıracak

Yarışma ile ilgili yapılan açıklamada, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklara namaz kılmayı sevdirmeyi amaçlayan projeye katılım yaş sınırı yoktur. Ancak hediye çekilişi 6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklar için yapılacak.

Sabah namazına 10 puan, yatsı namazına 8 puan verilen yarışmada, öğle, ikindi ve akşam namazlarından ise 5’er puan kazanılıyor.

Projeye katılacak çocuklar namazlarını evde veya camide kılabileceği gibi tüm vakit namazlarını ebeveynleriyle birlikte cemaat ile veya bireysel olarak da kılabilecek. Sadece bir yarışma olmayıp deneyimleme eksenli bir etkinlik olan Haydi Çocuklar Namaza projesi, iyi bir geleceğin güzel ahlaklı ve iç huzura sahip kişiler yetiştirmekle olacağı inancıyla düzenleniyor” denildi.

Ara etkinliklerde sürpriz hediyeler verilecek

Proje sonunda 375 ile 462 arası puan kazananlar içerisinden, kura ile yapılan çekilişte 300 çocuğa sürpriz hediyeler verilecek.

Asıl ödülün ebeveynler ve büyükler tarafından verilmesi tavsiye ediliyor.

Öte yandan eş zamanlı gerçekleştirilecek “En İyi Seccade Yapımı” ve “En İyi Namaz Köşesi Yapımı” yarışmalarında başarılı olan 3’er çocuğa sürpriz hediyeler verilecek.

Yarışma ilgili detaylı  bilgi ve kayıt formu haydicocuklarcamiye.com adresinde yer alıyor.

Server Gençlik Hakkında

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla sosyal bilince sahip, maneviyatı yüksek gönüllü gençler tarafından 2016 yılında kuruldu.

Hedef kitlesini coğrafi sınırların, kan bağının ve dil birliğinin ötesinde, dünya üzerinde yaşayan 8 milyar insan olarak belirleyen Server Gençlik, gençlerin bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı, zinde, ahlaklı, çevreye duyarlı, eğitimli, iç huzura ermiş bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı ve erdem sahibi bireylerden meydana gelen bir toplumun oluşmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Server Gençlik, iç huzuru önemseyen, erdem sahibi, analitik düşünen bir toplum yapısının dünyayı daha yaşanılır kılacağına inanıyor.

Bu anlamda, sosyal ilişkilerinde sevgiyi esas alan, okuyan, ilme önem veren, iyi niyetli, dürüst ve sağduyulu bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak öncelikli hedef olarak belirlendi.­