Geçtiğimiz hafta kutlanan Organ Bağış Haftası'nda organ nakli bekleyen hastaların umutlarının hafta ile bir kez daha arttığını söyleyen Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) Başkanı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Geçtiğimiz hafta kutlanan Organ Bağış Haftası’nda organ nakli bekleyen hastaların umutlarının hafta ile bir kez daha arttığını söyleyen Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) Başkanı Erol Öztürk, Afyonkarahisar’da böbrek nakli sırasında bekleyen 250 hastanın hale gelecek müjdeli haberi beklediğini söyledi. AFDİDER olarak Afyonkarahisar’daki böbrek hastalarının tedavileri ve böbrek nakillerinin yapılmasına yardımcı olmak için faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Öztürk, Afyonkarahisar’da hasta profilinin çok geniş bir yelpazede olduğunu, 2 yaşından 70 yaşına kadar her yaş grubundan 700 böbrek hastasının diyalize girdiğini kaydetti.Bu hastalardan 250’sinin organ nakli için sisteme kayıtlı olduklarını belirten Öztürk, “Hastalarımızın hepsi kendilerine gelecek müjdeli haberi beklerken, bir an önce sağlıklarına kavuşarak normal bir yaşam sürmek istiyorlar. Organ nakli konusunda en net çözüm canlı bağışçılardan sağlanıyor çünkü dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadavradan nakil oranları oldukça düşük. Bizler AFDİDER olarak toplumun organ bağışı konusunda daha fazla bilinçlenmesini ve her insanın bu konuya muhakkak duyarlı olmalarını istiyoruz. Hastalarımızın umutlarının mutlu bir sona ulaşmasını istiyoruz” dedi.
EŞİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA DÖNDÜ
Afyonkarahisar’daki diyaliz hastaları arasında en son nakil olanın hastalardan Kadir Arısoy, 5 yıldan bu yana böbrek nakli sırasında beklediğini ancak kendisine sıra gelmediği için 3 ay önce eşi Hamide Arısoy’un (46) kendisine böbreğini verdiğini söyledi. Kadir Arısoy, böbrek nakli beklediği 5 yıl boyunca gelecek müjdeli haber için kendini şartlandırdığını söyleyerek, “Ben hiçbir zaman ümidimi kaybetmedim ama insanın bazen sabrının tükendiği zamanlarda oluyor. Sonunda eşim bana böbreğini verdi. Hayata yeniden bağlandım, Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu. GÖKTEN CEYLAN (İHA)