Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet olağan toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi.

 

Yeni dönemde yönetim kurulu üyeliklerine Mustafa Uysal, Hulusi Gürsoy, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Seçkin Köse ve Mehmet Bağir, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Turgay Kaya, Prof. Dr. Hamit Okur, Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı Musa Bursali seçildiler. Şuhut’un tarihinden gelen değerlerini referans alarak ilim, kültür ve sosyal hayatına katkı sağlamak için Bakan Veysel Eroğlu’nun teşvikleri ile İstanbul’da bir araya geldiklerini ifade eden Mustafa Uysal, “Milli ve manevi değerlerimizle mücehhez gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için gayret içindeyiz. 2017 yılında 90 sayıda öğrencimize burs verdik, bunun yanında Vakıf gelirlerinin artırılması için gayrimenkul yatırımlarına kaynak ayırdık. Gelecekte daha iyi hizmet verebilmek için düzenli gelirlerin önem taşıyor” dedi.

 

“130 öğrenci hale kurs almaktadır”

 

Şuhut ilçesinin Türkiye çapında hafızlık geleneğine sahip bir ilçe olduğunu söyleyen Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Şenbaboğlu ise, “Şuhut İlim ve Kültür Merkezimizde 130 öğrencinin hafızlıkla ilgili halen kurs almaktadır. Bunlardan 30 tanesi 2018 yılında mezun olacak. Geçen sene 35 hafızın mezun oldu. Hafızlarımızın girmiş oldukları icazet sınavlarında başarılar sergilediler. 130 öğrencinin dışında, 110 kız öğrencimizin de İmam Hatip Okulu eğitiminin yanı sıra hafızlık eğitimi almaktadır. Bu eğitimlerimiz uluslararası düzeydedir. Dünyanın değişik ülkelerinden de öğrenciler gelmektedir” diye konuştu.

 

“Dünya çapında önemli başarılara imza attık”

 

Bilgisayar klavyesinde Şuhut İlçesinde dünya çapında önemli başarılara imza attıklarını belirten Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Seçkin Köse ise, Şuhut Vakfı’nın bu alandaki çalışmalara da destek olmasından memnuniyet duyulduğunu ifade etti.