Dinarlı gururumuz sayın Mustafa Tarlacı'dan güzel haberler...

Aile Destek Merkezi Açılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa TARLACI müjdeli bir haber daha vererek halkımızı sevindirdi.

Dinar’a Aile Destek Merkezi (ADEM) açılması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı sn. Derya Yanık tarafından onaylandı.

Aile Destek Merkezi, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik hizmetler veren bir merkez.  ADEM de bayanlar ihtiyaçlarına göre kurs ve faaliyetlere katılarak, bazı meslekler öğrenecek, üretecek ve hem kendine yetmesini öğrenecek hem de ailesine ekonomik katkı sağlamış olacak.

Ayrıca ADEM lerde kreş de bulunacağı için çocukları nereye bırakacağız derdi olmayacak.

Hem çocuklar hem bayanlar eğitim almış olacak. Kurs bütçeleri bakanlıkça gönderilecek ve kurs malzemeleri karşılanacak. İlçemiz ekonomisine de katkı sağlayacak olan ADEM ler hayır olsun.

Böylece yeni Aile Destek Malzemeleri Afyonkarahisar Merkez Dinar, Sandıklı ve Şuhut’ta hizmet vermeye devam edecektir. Bu arada DİNAR HUZUREVİ ile ilgili çalışmaları da Mustafa Tarlacı’ya sorduk bize:

Dinar’da özel huzurevi depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı alınmış ve boşaltılmıştır. Bu durum ilçemizde ihtiyaç olan yeni bir huzurevi açılma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Millet Vekillerimiz, siyasiler hemen girişimlere başlayarak Ankara’da gerekli girişimleri yapmışlardır.

Şimdi yeni huzurevinin yapılacağı arazi tespit çalışmaları ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra inşallah Bakanlığımızda çalışmalar başlayacaktır diye bilgi verdi.

Bu vesileyle İlçemize Aile Destek Merkezine onay veren başta sayın bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese ve özel ilgilenen hemşerimiz eski belediye başkanımız Mustafa Tarlacı’ya teşekkür eder güzel haberlerin devamını dileriz.

Dinar Gündem Gazetesi / Tahsin Baytar