MÜSİAD Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ahmet Karakol ve yönetim kurulu üyeleri, şube statüsüne geçmesi dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Dernek binasında yapılan basın toplantısında konuşan Karakol, şöyle konuştu:



Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği iş adamlarımızı,kimliğimiz ve değerlerimiz etrafında bir arada tutarak Ülkemizdeekonomik büyümeye, toplumsal kalkınmaya ve teknolojik ilerlemeyekatkı sağlamak amacıyla 1990 yılında kurulmuştur.

MÜSİAD, ‘kamu yararına çalışan dernek’statüsüne haiz, Türkiye’de ve Dünya’da en geniş şekilde teşkilatlanmış olan gerçek anlamda bir sivil toplum kuruluşudur. MÜSİAD bugün yurtiçinde86, yurtdışında ise79 ülkede, 209 noktadaon binlerce üyeyi temsil etmekte,çok geniş bir ticaret platformu oluşturmakta, iş adamlarımıza kılavuzluk etmektedir.

MÜSİAD, üyelerimizi bölgesel ve küresel fırsatlarla buluşturmakta, onlara yepyeni ticaret ve yatırım olanakları sunmaktadır.Gündemin öne çıkan konuları, iş dünyasının karşılaştığı problemlerMÜSİAD yayınlarında,ilgili uzmanlar ve akademisyenler tarafından geniş şekilde ele alınmakta, çözüm önerileri sunulmaktadır. Sektörel gelişmeler takip edilerek üyelerimiz haberdar edilmektedir.Yapılan iş forumları, gerçekleştirilen paneller, düzenlenen oturumlarla üyelerimiz, dünyanın çeşitli yerlerindeki girişim fırsatlarından ve yatırım imkânlarından haberdar olmaktadır.

MÜSİAD, iki yılda bir gerçekleştirdiği VİZYONER toplantılarıyla iş dünyasını, bürokratları ve siyasileri bir araya getirerek, adeta bir düşünce kuruluşu gibi, Ülkemizin ufkunu genişleten istişarelere ev sahipliği yapmaktadır. Yine iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO’larla yerli ve milli üretim desteklenmekte, sanayicilerimizin yabancı alıcılarla buluşması sağlanmaktadır.

Değerli misafirlerimiz, MÜSİAD Afyonkarahisar’a gelecek olursak bildiğiniz gibi derneğimiz 2013 yılından beri temsilcilik statüsünde ilimizde faaliyet göstermiştir.Ben ve ekibim15 Mart 2018 tarihindeyeni yönetim olarak görevi devraldık. Yönetime gelirken temel bir hedef önümüze koymuştuk. Bu hedef MÜSİAD Afyonkarahisar’ı büyütmek,temsilcilik statüsünden şube statüsüne getirmek, MÜSİAD’ ın Ülkemiz genelinde gözlenen etkili ve faydalı faaliyetlerini İlimize taşımakve MÜSİAD Afyonkarahisar’ı daha kurumsal, daha etkin bir STK haline getirmekti.

Görevi devralır almaz heyecanla işe koyulduk. İdari ve mülki amirlerimizi ziyaret ederek düşüncelerimizi aktardık onların değerli fikirlerini aldık. Siz basın mensuplarımızla değişik zamanlarda bir araya geldik, sizlere de hedeflerimizi anlattık.

Derneğimizin çalışmalarının daha rahat yürütülmesi için yeni ofisimize taşındık. Yeni ofisimizin açılışı vesilesiyle MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Abdurrahman KAAN’ ı, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerini ve birçok ilden iş adamlarını Afyonkarahisar’da misafir ettik, ilimizi tanıttık, ilimizin yatırım potansiyelini anlattık.

MÜSİAD Afyonkarahisar olarak kurulduğumuz günden bugüne temel problemimiz üye sayımızın artırılamamasıydı. Yoğun ziyaret programları ve tanıtımlarla çok şükür üye sayımız yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi.

Bugün itibariyle MÜSİAD Afyonkarahisar temsilcilik statüsünde değil tüm dernek faaliyetlerini müstakil olarak yapmaya yetkili şube statüsünE GEÇMİŞ DURUMDADIR.

MÜSİAD Afyonkarahisar’ın temsilcilikten şubeleşmeye geçişi şüphesiz çok önemli bir merhaledir. Fakat yapacak daha çok işimiz olduğunun ve çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız, bilincindeyiz.

Mevcut üye sayımızı yeterli görmüyoruz.Yıl sonuna kadar 100 üyenin üzerine çıkmayı hedefliyoruz.

Sektör kurullarının oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda bu çalışmalar sonuçlanacak sektör kurulu başkanları da belirlenmiş olacaktır.

2019 yılı MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantılarından birinin İlimizde yapılması konusunda gerekli talep Genel Merkezimize sunulmuştur.

MÜSİAD Afyonkarahisar olarak her ay tüm üyelerimizle ve üye adaylarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bu toplantılarda gündemde olan hususlarla ilgili mülki ve idari yöneticilerimizden, bürokrasiden, akademik çevrelerden konuşmacılar misafir ediyoruz.

2019 yılında,MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantıları kapsamında ‘Termal Sağlık Turizmi’, ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler ve İlaç Endüstrisi’ temalarıylageniş katılımlı bilimsel bir toplantı planlanmıştır. Takip eden süreçte ise ilimizin gıda sektörü ve mermer sektöründeki gücünü ve potansiyelini tanıtan toplantılar düzenlenmesi hedeflenmiştir.

Önümüzdeki süreçte derneğimiz bünyesinde Genç MÜSİADyapılanmasının tamamlanması planlanmıştır. Bu sayede daha genç yaşlarda sivil toplum kuruluşu faaliyetlerine iştirak eden gençlerimiz ilerde daha deneyimli ve birikimli olarak MÜSİAD yönetimlerinde görev alacaktır.

Kadınlarımızın hem iş hayatında etkin olması hem de derneğimize üye olmaları, bunun ötesinde dernek faaliyetlerinde aktif olarak yer almaları da önemli hedeflerimiz arasındadır.

MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi olarak bizim açımızdan önem arz eden ve sürekli üzerinde çalışılacak olan diğer bir husus, İlimizin ekonomik potansiyelini, yatırım alanlarını ve turizm potansiyelini olabilecek her platformda tanıtmak, ilimize yatırımcı çekmek olacaktır.

Değerli misafirlerimiz, Ülke olarak son zamanlarda ekonomi alanında yaşadığımız sıkıntılara da değinmek istiyorum. MÜSİAD olarak bizler her dönemde olduğu gibi bugünlerde de Devletimizin yanındayız.Döviz fiyatlarının tırmandığı süreçte ve enflasyon verilerininyükseldiği süreçte müspet hareket içinde olduk, alınan tedbirlere bütün üyelerimizle bil fiil katkıda bulunduk, Ülkemizin refahı, kalkınması, birliği ve dirliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Değerli misafirlerimiz sözlerime son verirken toplantımıza teşriflerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum."dedi.