MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi Aramotik Bitkiler, sağlık Turizmi, Güncel Ekonomik, konular hakkında konferans düzenlendi

Akrones Termal Otelde MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyeleri ile istişare toplantısı yaptı. Toplantısı sonrası Aromatik Bitkiler, sağlık Turizmi, Güncel Ekonomik, konular adlı konferans verildi. Konferansa konuşmacı olarak AFSU Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof Dr Nurullah Okumuş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Âdem Aslan, Vakıf Katılım Bankası Müdürü Mustafa Dedik MÜSİAD Genel Merkezi Teşkilatlandırma Komisyon Üyesi Zafer Hakan Kurun katıldı.

Ülkemizin gelişmesi için çalışıyoruz

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Karakol “Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği iş adamlarımızı, kimliğimiz ve değerlerimiz etrafında bir arada tutarak Ülkemizde ekonomik büyümeye, toplumsal kalkınmaya ve teknolojik ilerlemeye katkı sağlamak amacıyla 1990 yılında kurulmuştur. MÜSİAD, ‘kamu yararına çalışan dernek’ statüsüne haiz, Türkiye’de ve Dünya’da en geniş şekilde teşkilatlanmış olan gerçek anlamda bir sivil toplum kuruluşudur. MÜSİAD bugün yurtiçinde 86, yurtdışında ise 79 ülkede, 209 noktada on binlerce üyeyi temsil etmekte, çok geniş bir ticaret platformu oluşturmakta, iş adamlarımıza kılavuzluk etmektedir. MÜSİAD, üyelerimizi bölgesel ve küresel fırsatlarla buluşturmakta, onlara yepyeni ticaret ve yatırım olanakları sunmaktadır. Gündemin öne çıkan konuları, iş dünyasının karşılaştığı problemler MÜSİAD yayınlarında, ilgili uzmanlar ve akademisyenler tarafından geniş şekilde ele alınmakta, çözüm önerileri sunulmaktadır. Sektörel gelişmeler takip edilerek üyelerimiz haberdar edilmektedir. Yapılan iş forumları, gerçekleştirilen paneller, düzenlenen oturumlarla üyelerimiz, dünyanın çeşitli yerlerindeki girişim fırsatlarından ve yatırım imkânlarından haberdar olmaktadır” dedi.

Üye sayımız her gün artıyor

Başkan Karakol: “Görevi devralır almaz heyecanla işe koyulduk. İdari ve mülki amirlerimizi ziyaret ederek düşüncelerimizi aktardık onların değerli fikirlerini aldık.  Basın mensuplarımızla değişik zamanlarda bir araya geldik, sizlere de hedeflerimizi anlattık. Derneğimizin çalışmalarının daha rahat yürütülmesi için yeni ofisimize taşındık.  MÜSİAD Afyonkarahisar olarak kurulduğumuz günden bugüne temel problemimiz üye sayımızın artırılamamasıydı. Yoğun ziyaret programları ve tanıtımlarla çok şükür üye sayımız yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi. Bugün itibariyle MÜSİAD Afyonkarahisar, temsilcilik statüsünde değil, tüm dernek faaliyetlerini müstakil olarak yapmaya yetkili şube statüsüne geçmiş durumdadır. MÜSİAD Afyonkarahisar’ın temsilcilikten şubeleşmeye geçişi şüphesiz çok önemli bir merhaledir. Fakat yapacak daha çok işimiz olduğunun ve çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız, bilincindeyiz. Mevcut üye sayımızı yeterli görmüyoruz. Yılsonuna kadar 100 üyenin üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Sektör kurullarının oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda bu çalışmalar sonuçlanacak sektör kurulu başkanları da belirlenmiş olacaktır.2019 yılı MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantılarından birinin İlimizde yapılması konusunda gerekli talep Genel Merkezimize sunulmuştur. MÜSİAD Afyonkarahisar olarak her ay tüm üyelerimizle ve üye adaylarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. “dedi.