Başkan Suat Uygur mesajında; "Bugün milli tarihimize, Yüce Türk Milleti tarafından yazılan şanlı zafer 30 Ağustos’un miladı, Zafer Bayramı’nın yıldönümüne eriştiğimiz kutlu gündür. 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Samsun’dan başlatılan istiklal mücadelesi, aziz milletimizin kanıyla, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zafere taşınmış, vatanımız işgalci güçlerin kirli ellerinden kurtarılmıştır.

 

30 Ağustos, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya gösterdiği kutlu zaferimizdir.

 

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemize yönelik dış mihrakların sinsi planları devam etmektedir. Fakat tüm farklılıklarına rağmen tek yürek olan milletimiz, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, devletimize, bütün azamet ve kudretiyle sahip çıkacağını 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde bir kez daha göstermiştir. Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz.

 

Ülkemizin bu gurur gününde zafer heyecanımızı paylaşan tüm Muhtarlarımız ile beraber  en kalbi şükranlarımı sunuyor, bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum.