MUHTARLAR “DEĞİŞMESİN” DİYOR Afyonkarahisar’daki muhtarların yüzde 80’inin şehrin isminin ‘Afyon’ değil, ‘Afyonkarahisar’ olması yönünde görüş birliğine vardığı bildirildi.
Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, Afyonkarahisar isminin ‘Afyon mu, Afyonkarahisar mı?’ olması yönündeki tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Dernek binasında basın açıklaması yapan Süleyman Akagündüz, şehrin gerçek adının ‘Karahisar’ olduğunu kaydetti. Akagündüz, art niyetli olarak şehrin Türk ve İslam kokan Karahisar adının hafızalardan silinmek istendiğini öne sürerek,
dünyada ülkelerin ve şehirlerin kendi adlarıyla tarih yazmaya çalıştığını, baştanbaşa tarih olan Karahisar’ın, kentin adından yeniden silinmek istenmesindeki sebebin ne olursa olsun zafiyet olduğunu ifade etti.Akagündüz, Afyonkarahisar adının bazı kişilerin dayatması, anket yapması, kamuoyu yoklaması gibi çeşitli isimler ışığında Afyon yapılamayacağını savundu. Yayılan dedikodulardan sonra şüphe oluştuğunu, bu şüphenin de referandum ile silineceğini aktaran Akagündüz, bu şehrin gerçek sahibinin 18 ilçe ve 700 bin nüfusuyla Afyonkarahisar halkının olduğunu kaydetti.
Akagündüz, Afyonkarahisar’daki muhtarların yüzde 80’inin ‘Afyonkarahisar’ isminin kalması yönünde destek verdiğini sözlerine ekledi.