Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, "Türk Eğitim Sen sayısal olarak Afyon’da en çok üye sayısı artıran eğitim sendikası olmuştur" dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, "Türk Eğitim Sen sayısal olarak Afyon’da en çok üye sayısı artıran eğitim sendikası olmuştur" dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, bir yılda eğitim iş kolunda bulunan 49 sendika arasında Afyonkarahisar’da sayısal olarak en çok üye sayısını artıran sendika ‘Türk Eğitim Sen’ olduğunu söyledi. Demirci, ““Yetkinin Türk Eğitim Sen’de olması için yorulmadan çalışacağız” dedi.

Afyon’da en çok üye sayısı artıran eğitim sendikası olduklarını söyleyen Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, “Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın ise daha da güçlü olacağız” dedi. Demirci, “Bir yılda 757 yeni üye kaydı yapmış, net olarakta 536 üye artışı ile yetki dönemi tamamlanmıştır.  Üye sayımız 2021 mutabakatında 2290 iken, 2022 mutabakatında 2800 kesintili, 56 ücretsiz izin kesintisi olmayanlarla birlikte toplam üyemiz 2856’a ulaşmıştır. Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın ise daha da güçlü olacağız. İlkeli duruşumuz, azimli ve korkusuzca çalışmalarımız sonucunda Afyonkarahisar’da eğitim çalışanları Türk Eğitim Sen’i güven kapısı olarak görmüş ve tercih etmiştir. Adım adım yetkiye yürüyoruz. Bu büyümede Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizin, ilçe temsilcilerimizin ve inanmışlıkla çalışan okul temsilcilerimizin büyük payı vardır. Yarattıkları korku iklimi sayesinde eğitim çalışanlarını üyeliğe mecbur bırakan sendikal anlayış ise eriyerek çöküş yaşamaya başlamış, üye sayıları azalmıştır. Bizim sayımız şu kadar gibi her zamanki kibirli lafları sarf edecekler, göz boyayan grafiklerle küçülmelerini gizlemeye çalışacaklardır, fakat gerçek ortadır, matematiksel veriler ve istatistikler küçüldüğünüzü apaçık ortaya koymuştur. Göreve yeni başlayan aşçı yardımcıları, sözleşmeli çalışanlar ve üniversitelerde yeni göreve başlayan 4/B’li personellerin üye dağılımına bakıldığında tamamına yakını tek bir sendika üyesi, acaba neden? Bugün korkutularak üye yapıldılar, peki yarın ne olacak? Doğdular, büyütüldüler(!) ve artık kaçınılmaz sona geliyorlar. Sona yaklaştıkça agresif tavırlar sergiliyorlar, kendilerinden istifa eden eğitim çalışanına her türlü baskıyı yapıyorlar, müdür odalarında saatlerce adeta esir almalar yapılıyor, makam sahiplerine aratılıyor. Üyeye akrabalara aratmalar da dahil her şeyi maalesef yapılıyor. Beyhude çabalarınızla artık eğitim çalışanlarını sindiremeyeceksiniz, korkutamayacaksınız. İlginçtir Afyonkarahisar’da bir İlçemizde malum sendikanın çöküşünü engellemek için Genel Başkan siyasileri arayıp destek istiyor. Bu kadarına da pesss! Siyasilerin halka hizmet gibi sizin yaptığınızdan daha ciddi işleri var, sizinle elbette ki zaman harcamayacaklardır. Sendikacılığın bu derece itibarsızlaştırılması bizi rahatsız etmiştir. Eğitim çalışanlarımız şunu bilsinler ki; Türk Eğitim Sen’in olduğu yerde korku ve endişenin yaşama şansı yoktur’’ dedi.

“Eğitim çalışanlarının haklı taleplerini haykırmaya devam edeceğiz”
Eğitim çalışanlarının haklı taleplerini, sosyal ve ekonomik isteklerini her zeminde gür bir sesle haykırmaya devam edeceklerini belirten Demirci, “ Türk Eğitim Sen olarak Şırnak’ta Ne mutlu Türküm’ diye bağırırken, Edirne’de de, Hatay’da da, Sinop’ta da, Afyon’da da aynı söylemlerle, kamu çalışanlarını ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, temiz üslup kullanarak, bilinçli sendikal tercihlere saygı duyarak, kendimizi anlatıyoruz. Bazıları gibi Diyarbakır’da başka, batıda çok başka konuşmuyoruz. Her zaman ve her yerde diyoruz ki; ‘Bizim ilkemiz, önce Ülkemiz. Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız.’ Ne kuruluş ilkelerimizi unuttuk, ne de hak davamızdan vazgeçtik, aynı ilkelerle kararlı duruşumuzla, aynı çizgide sendikal mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bunları söylerken Şeyh Edebali’nin ‘ İnsanı Yaşat ki; Devlet Yaşasın’ sözünü hükümete sürekli hatırlatarak eğitim çalışanlarımızın haklı taleplerini, sosyal ve ekonomik isteklerini her zeminde gür bir sesle haykırdık, haykırmaya da devam edeceğiz diye konuştu.

“Yetkinin Türk Eğitim Sen’de olması için yorulmadan çalışacağız”
Yetkinin ehil olmayan ellerde kaldığını vurgulayan Demirci, “Eğer ehil olmayan bu ellere YETKİ emanet edilmeye devam edilirse bir sonraki toplu sözleşmede eğitim çalışanlarının maaşının asgari ücret seviyesine inmesi kaçınılmaz olacaktır. Biz bu tabloyu gözler önüne serdik, sermeye devam edeceğiz. Yıllar sonra bir ilçemizde, Emirdağ’da Türk Eğitim Sen, yetkiyi alarak ilk zafer meşalesini yakmıştır. Önümüzdeki yıllarda yetkinin birçok ilçemizde ve il genelinde Türk Eğitim Sen’de olması için yorulmadan çalışacağız, alacağımızdan da eminiz. Bu konuda Başta Emirdağ Türk Eğitim Sen İlçe Temsilciliğimiz olmak üzere tüm ilçe temsilcilerimizi özverili çalışmaları nedeniyle tebrik ediyoruz. Bir yetki dönemi bitmiştir fakat bugün itibariyle çalışmalarımız daha hızlı bir şekilde devam edecektir. Eğitim çalışanlarımızı güven kapısı olan Türk Eğitim Sen’ üye olmaya davet ediyoruz. Var olsun Türk Eğitim Sen! Var olsun Türkiye Cumhuriyeti! Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi.