Afyonkarahisar İscehisar İlçesine bağlı Çalışlar Köyü Muhtarı, biriken elektrik faturasından dolayı OEDAŞ'ın köye su veren deponun elektiriğini kesmesi sonucu susuz kalan köyü için İscehisar Kaymakamlığına dilekçe vererek istifasını istedi.



İscehisar İlçesine bağlı Çalışlar Köyü Muhtarı Fatih Çelik (33), eskiyen alt şebekenin arızasının çok olduğu ve içme su kuyusundan, su deposu mesafesinin çok uzak olmasından dolayı, elektirik faturasının ödenemediği için görevinden istifa etti.



Edinilen bilgiye göre; Loger lerde çok tıkanıklık yaşandığından  ilgili birimlerin hemen müdahale yapamadığından, 30 günün 15 günü arzayla geçtiği, yetkililere defalarca müracat ve dilekçe yazan Muhtar Fatih Çelik'in arzalar nedeni ile köyde bulunan parke taşlarının köstebek yuvası gibi olduğu gerekçesi ile yetkililerin durumu yerinde incelemesi ve görmesi için kaymakamlığa dilekçe yazdığı, kaymakalık azaları  arayıp birinizin erken seçime kadar Muhtarlık görevini yürütmesi gerekiyor dediği, azalarin ise hiç biri geçici muhtarlığı sıkıntılı bir durum olduğundan dolayı kabul etmediği, seçim olsa dahi bu şekilde kimsenin muhtarlığa talip olmadığı bildirildi.



Köydeki vatandaşlar;  Bir an önce alt yapının değişmesi ve su deposunun yakınına sontaş vurulmasını istiyoruz, yakın olursa elektirik faturası düşük geleceği için Su faturasına her ay  2 bin lira gibi rakamdan katlayarak 18 bin lira olarak içeri girdik, devletimizin bizlere sahip çıkmasını istiyoruz; dediler. Muhtarın istifa etmesi ise bizleri fazlasıyla çok üzdü, kimse bu şekilde bir köye muhtar olmaz, Kaymakam bey gelsin bizim köyde bir günlük Muhtarlık yapsın o zaman bizleri çok iyi anlar dediler. 



Muhtar'ın İscehisar Kaymakamlığına istifa dilekçesini verdiği, ben vatanaşlarıma mahcup olmak için muhtar olmadım, hizmet veremiyorsam, devlet şevkatli elini uzatmıyorsa benim muhtar olmamın bir anlamı yok dediği bildirildi.