MÜHSÜRLER “KAYSERİ’Yİ” TAKİP EDİYOR Afyon Ticaret Borsası Başkanının 1 tonluk sucuk rekoru kıracağız açılaması Kayseri’de alay konusu oldu. Çünkü Kayseri o rekoru 1 tonla değil 1 ton 740 kg zaten kırmıştı.   İşte o rekorun hikayesi PASUMA Festivali de1740 kilogramağırlığında tek parça üretilen sucuk, “dünyanın en büyük sucuğu” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. KAYSERİ – Kayseri’de 4 Ekimde düzenlenen Pastırma Sucuk ve Mantı (PASUMA) Festivali etkinlikleri kapsamında 1740 kilogramağırlığında tek parça üretilen sucuk, “dünyanın en büyük sucuğu” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
Guinness’ten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye gönderilen sertifikada “1740 kilogram ağırlığındaki en büyük sucuk, Kayseri Büyükşehir Belediyesi (Türkiye) tarafından 4 Ekim 2009 tarihinde Kayseri, Türkiye’de yapılmıştır” denilerek, rekor tescillenmiş oldu.
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ve pastırma sucuk üreticisi Şaban Ünlü, sucuk ve pastırma üretim merkezi konumundaki Kayseri’nin bu alanda bir rekora imza atmasından gurur duyduğunu belirtti.
Ünlü, “Bu rekorla birlikte sucuk ve pastırmanın anavatanının Kayseri olduğunu da kanıtladık. Hem Kayserili hem Türk olarak gurur duydum” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, başta Kayseri Ticaret Odası ve Ticaret Borsası olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen PASUMA Festivali kapsamında rekor denemesi için hazırlanan 1740 kilogramlık tek parça sucuk, festival alanına kurulan550 metre uzunluğunda özel yapılmış mangalda pişirilip, vatandaşlara ikram edilmişti.