Türk İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, basın açıklaması yaparak sendikaların hiçbir siyasi parti bağlarının olmaması gerektiğini ifade ederek sendikacılığın özünün demokrasi olduğunu ifade etti.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Türk İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, basın açıklaması yaparak sendikaların hiçbir siyasi parti bağlarının olmaması gerektiğini ifade ederek sendikacılığın özünün demokrasi olduğunu ifade etti.

Başkan Uslu: “Türk-İş’in tarihi Türkiye emek mücadelesinin, Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin tarihi haline geldi. Yurdumuzun tüm çalışanları, emeklileri; yaşamını alın teri dökerek kazananları, hakları söz konusu olunca yüzünü Türk-İş’e döner.” Başkan Uslu: “ İşçisi, köylüsü, esnafı “Türk-İş ne diyor, Türk-İş ne yapıyor?” diye sorar. Türk-İş emek mücadelesine öncülük eder, yol gösterir. Yani Türk-İş bir nevi kar küreyicidir. Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş başrolü oynar. Türk-İş yeri gelir masada, yeri gelir alanlarda mücadele verir. Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş’in imzası vardır. Türk-İş’in verdiği mücadele, “kimse geçim sıkıntısı çekmesin, kimse çocuğunun önünde mahcup olmasın” diyedir. Yani Türk-İş’in mücadelesi, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi için verilen mücadeledir. Türk-İş, toplumsal huzurun, üretilen refahtan emekçilerin hakça pay almalarıyla mümkün olacağına inanır. Türk-İş, “işçinin, emekçinin evinde huzur olsun ki toplumun da huzuru olsun” der. Türk-İş, sosyal adaleti savunur; birinin yiyip diğerinin bakmadığı, kıyametin kopmadığı yaşanır bir dünya için mücadele verir. Türk-İş, gerçek anlamda demokrasinin, işçilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesiyle kurulacağını söyler. Onlarca yıla dayanan mücadele birikimiyle Türk-İş 70 yılı geride bıraktı. Onlarca yıl içinde buhranlı birçok dönemden geçen Türk-İş, örgütlü yüz binlerce üyesi ve yurdumuz emekçilerinin güveni sayesinde bugüne kadar geldi. Türk-İş yaşamını emeğiyle sürdüren hiç kimsenin başını öne düşürmedi, yüzünü kara çıkarmadı, Bundan sonra da çıkarmayacak.”