İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız; aziz milletimizin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği onurlu mücadelesinin, yurt ve bayrak sevgisinin, inancının, kararlılığının ve azminin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı aynı zamanda, tarih boyunca bağımsız ve hür yaşamış bir milletin kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı Kurtuluş Savaşı’nda verdiği bağımsızlık mücadelesini tüm olumsuz şartlara rağmen güçlü bir irade ile kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir.

Milletimizi aynı istikamet etrafında birleştiren, hürriyetimizin ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı’na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, İstiklal Marşının yazılmasına neden olan milli mücadele yıllarının önem ve şuuruna vararak vatanımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkmak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimizin görevidir.

 Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.