İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.


İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ”Önceki gün 26.'ncı yıldönümünü andığımız Srebrenitsa Soykırımında, Tüm dünyanın gözleri önünde, Avrupa'nın orta yerinde acımasız, vicdansız, lanetli eller tarafından 8372 cana insafsızca kıyıldı. Srebrenitsa’da katledilen masum insanlara rahmet diliyor, eli kanlı katillerini bu vesileyle bir kez daha lanetliyorum” dedi.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5. yıldönümü hakkında açıklamada bulunan başkan Mısırlıoğlu “15 Temmuz 2016'da Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ Paralel Devlet Yapılanması tarafından düzenlenen hain darbe girişimi, Türk Milleti'nin direnişiyle bertaraf edildi. Hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti ancak 251 vatandaşın şehit olduğu, 2196 vatandaşın da gazi olduğu karanlık gecede yaşananlar hafızalardaki tazeliğini koruyor. Bu kara günde Şehit Ömer Halisdemir'in yazdığı gibi onlarca kahramanlık öyküsü ortaya çıktı ve darbe girişimi durduruldu. Darbe girişimi, Türkiye siyasi tarihinde 12 Eylül 1980 askerî darbesinden 36 yıl sonra gerçekleştirilen ilk askerî darbe teşebbüsü olarak kayıtlara geçti. Türk Milletinin feraseti karşısında başarısız oldular. O gün Kocatepe gibi dimdik duran Türk Milletini karşılarında buldular. Tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor, Gazilerimize de ömür boyunca sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

“Dün Afyon Kocatepe Üniversitemizin hazırladığı ve Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in himayelerinde düzenlenen 15 Temmuz’da yaşananların sergilendiği resim sergisine katıldık. Sergideki fotoğraflar bizlere o karanlık geceyi bir kez daha hatırlattı. Milletin Devleti sokaklardan topladığını gördük. İşte bu bakımdan Devleti yönetenler siyasi çıkar ve rant uğruna ne idüğü  belirsiz, kimin uşağı olduğu belli olmayan karanlık yapılarla iktidar pazarlığı yapamaz ve milletimiz sayesinde yapamadılar. İşte 15 Temmuz gecesi AKP’nin ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarının içine doldurduğu bu paralel devlet yapılanmasının kalkıştığı darbe teşebbüsü milletin feraseti ve direnişiyle bertaraf edilmiştir” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu “İYİ Parti Afyon teşkilatları olarak geçtiğimiz haftayı dolu dolu geçirdik. Hafta sonunu da hep beraber Denizli İlindeki programından Ankara’ya dönüşü sırasında Dazkırı ilçemizde, Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcımız Sayın Koray Aydın Başkanımızı misafir ettik.Kendisini partililerimizle birlikte coşkulu bir şekilde karşıladık.Aydın Başkanımız Genel Başkanımızın çalışmaları hakkında bizleri bilgilendirdi. Türk Milletinin çaresizliğinden ve Türk Milletinin geçinemediğinde bahsetti. Vatandaşlarımızın önüne sandık geldiğinde kanaatlerinin İYİ Parti olduğundan bahsetti. Yapılan anketlerde de herkes tarafından bunun görüldüğünü ifade etti. Sayın Genel Başkan yardımcımız teşkilatlarımızın çalışmalarını taktirle karşıladığını belirtti. Bizlere teşekkür ederek, Afyonkarahisar’ın Türkiye ortalamasının iki katı oy oranına  sahip olduğunu ifade etti. Her gün oyunu artıran Parti İYİ Partidir. İYİ Partiye geçtiğimiz ay yüz bin yeni üye katılmıştır. Bu katılımın yüzde sekseni AKP’den olmuştur. Türkiye’de önümüzdeki dönemin iktidar partisi İYİ Partidir. Her türlü seçime hazırız. Ne zaman yapılırsa yapılsın her seçime hazırız, Türkiye’nin sorunlarını çözecek güce sahibiz” dedi.


“Birlikte birde AKP’nin ülkemize getirdiği acı reçeteye bakalım. FETÖ’nün siyasi ayağına ulaşabildiler mi sizlere sormak isterim. Bu FETÖ’nü sürekli siyasi malzeme olarak kullananlar FETÖ’nün siyasi ayağından hiç bahsediyorlar mı, edemezler çünkü FETÖ’nün siyasi ayağı kendi içlerinde. Bu konuda sessiz kalırken sosyal medya üzerinde  saldırmaya devam ediyorlar. Birisi bir tarafa çok bağırıyorsa bilin ki yarası olan o taraftadır. Yarsını örtbas etmek için suçu karşı tarafa atmaya çalışmaktadır. FETÖ’nün siyasi ayağını arayanlar aynaya baksınlar. HDP ile işbirliği yapıldığını iddia edenler aynaya baksınlar.Geçtiğimiz hafta HDP'den istifa eden Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediye Başkanı Felat Aygören'in AKP'ye katıldığı duyuruldu. AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Aygören'e rozeti Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından takıldı. Cumhurbaşkanı çözüm sürecinden kalkan biz değiliz dedi. Masadan kalkan HDP’imiş.Yani çözüm süreci buzdolabında değil hala masada durmaktaymış. Önümüzdeki seçimler için bir yerlere mesaj veriyorlar.Bu saatten sonra  hiç kimse,özellikle iktidar adına şövalyelik yapanlar sizlere sesleniyorum. İYİ Parti teşkilatlarının haber paylaşımlarına, sosyal medya paylaşımlarına, gazetelerin ve internet sitelerinin  haberlerinin altına HDP’nin ortağı gibi paylaşım yapanlar, hepinizi takip ediyoruz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Hiç kimse canımız yandı diye bize gelmesin. Herkes haddini bilsin. İYİ Parti Türk düşmanları ile pazarlığa oturmaz. Biz milletimizin derdine derman olmaya çalışıyoruz. Bizim tek derdimiz Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin” dedi.

Elektirik ve Doğal Gaz borcu yüzünde icra ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın sorunlarına değinen Başkan Mısırlıoğlu “Geçtiğimiz hafta Enerji Bakanına bir soru önergesi verildi. Bu soru önergesi sonrası Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2020 yılında 105 bin elektrik, 60 bin doğalgaz abonesi hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı. İnsanların hastalıkla boğuştuğu, eve kapandığı, gelirinden olduğu olağanüstü bir dönemde vatandaşlara elektrik ve doğalgaz borçlarını ödeyemedikleri için yasal takip başlatılmasını kabul etmek mümkün değil. Zamanında borç ödenmemesi nedeniyle 105 bin 600 elektrik ve 60 bin 237 doğalgaz abonesi için de yasal takip başlatıldı. Sosyal devlet anlayışı gereği böyle olağanüstü durumlarda yaşamsal öneme sahip elektrik ve doğalgaz kesintisi yapılmamalı ve faturalarını ödeyemedi diye insanlar hakkında yasal takip başlatılmamalıydı. İktidarın, bu süreçte vatandaşına destek olmakta ne kadar yetersiz kaldığını bu veriler bizlere açıkça gösteriyor. Vatandaşa kulağını tıkamış durumdalar. İktidar Partisinin il binasına parti üyesi vatandaş giremiyor. Kapısında polis bekliyor. Niye geldin, kimi göreceksin gibi sorularla vatandaş içeri alınmıyor. Allah bu ucube iktidardan Türk milletini tez zamanda kurtarsın” dedi.

İlimiz Selçuklu Mahallesinde Akaçay bölgesindeki balık ölümleri ve pis konu konusu gündeme getiren Başkan Mısırlıoğlu “ Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaklaşık 45 milyon lira harcanarak yapılan Akarçay pis kokudan ve ölü balıklardan geçilmiyor. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaklaşık 45 milyon lira harcanarak yapılan Akarçay’da yüzlerce balık öldü. Derinliği yaklaşık 2 metre olan çayda ölen balıklar su yüzüne vurdu. Maalesef insan sağlığı için yenmesi sakıncalı olan bu balıkları vatandaşlarımız topluyor. Akarçay çevresinde oturan vatandaşlarımız pis koku yüzünden pencerelerini açamadıklarını söylüyor. Belediye Başkanımıza halkımızın bu şikayetini iletmek bizim görevimiz, biz bunu siyasi malzeme olarak söylemiyoruz. Lütfen Akarçay ile ilgilenin halkımızı dinleyin.” İfade etti.

Türkiye yolgeçen hanına döndü diyen Başkan Mısırlıoğlu “Günde 1000 Afgan, Türkiye'ye geçiş yapıyor. Ulusal basınımızda yer alan bir habere göre, Taliban'ın nüfuz alanı genişledikçe Afganistan’dan İran ve Pakistan yönüne göç dalgası başlarken, Afganların İran’dan sonraki ikinci durağı ise Türkiye.ABD’nin Afganistan’dan çekilmeyi hızlandırmasıyla Türkiye’ye yönelik Afgan göçünde gözle görülür artış oldu. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, günde 500 ile 1000 arasında Afgan’ın yasadışı yollardan Türkiye’ye geçiş yaptığı öğrenildi. İran üzerinden Türkiye’ye ulaşan Afganların çoğu 16 ile 25 yaşları arasında erkeklerden oluştuğu, bir aylık yaya olarak yaptıkları yolcuğun ardından Türkiye’ye geldikleri kaydedildi. Suriyelilerden sonra Türkiye’de 500 bini aşan sayı ile en çok Afgan göçmen-sığınmacı bulunuyor. Millet olarak bir dayanma gücümüz var. Ülkemizi yönetenler kulağını tıkamış durumda. Göçmenlere verilen değer kendi insanımıza verilmiyor. Bu göç acilen durdurulmalı” dedi.

Vatandaşlarımızın Kurban bayramını şimdiden kutlayan Başkan Mısırlıoğlu” 20 Temmuz Salı günü inşallah Kurban bayramını idrak edeceğiz. Bayramlar Toplumsal hayatımızın simgeleşen günlerinden biri olan ve insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı dini bayramlarımız, kırgınlık ve dargınlıkların unutularak, sevgi, saygı ve hoşgörü ile kucaklaşmaya imkân sağlayan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı günlerdir. Aynı zamanda, bizleri birbirimize bağlayan karşılıklı dayanışma ve insanlıktır. Toplumumuzda bu davranışın güzel örneklerine tarihin her alanında rastlamaktayız. Manevi duyguların yoğunlaştığı bu günlerde yardımsever halkımızın, kimsesiz, yardıma muhtaç çocuklar ile ilgiye muhtaç yaşlılarımızdan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum. Hastalarımızı, dul ve yetimlerimizi, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi, engellilerimizi ve kader mahkûmlarını da hatırlayarak bayram ziyaret programlarında onlara da mutlaka yer verelim. Şimdiden vatandaşlarımızın kurban bayramlarını kutluyorum. Allah sağlık içerisinde nice kurban bayramlarına birlikte erişmeyi nasip etsin” dedi.

“Zaman zaman vatandaşlarımızda sohbet etme imkânı buluyorum” diyen Başkan Mısırlıoğlu”  Geçtiğimiz günlerde Yüntaş a.ş. çalışanları ile sohbet ettim. YüntaşAfyon Belediyesi iştiraki. Yüntaş çalışanlarının benden bir talebi oldu, dile getirmemiz istediler. Onlara verdiğim sözü tutmak istiyorum. Sayın Zeybek'e Yüntaş çalışanlarını dinlemelerini istiyorum. Göreve geldikleri günden bu tarafa hiçbir ikramiye alamadıklarını, mesai ücretlerini alamadıklarını, giysi yardımı alamadıklarını söylüyorlar. Bu çalışan kardeşlerimize kulak verin. Zeybek Başkan onlar Bu memleket için çalışıyorlar, onlar Afyonkarahisar için çalışıyorlar. Sayın Zeybek çalışanlarınızı bayram öncesi onları mutlu edin” dedi.

Toplantının son bölümünde bir basın mensubunun AKP Milletvekili İbrahim Yurdunuseven” Ülkemizde bir zamanlar sabun kuyrukları vardı” dedi.Bu konuda ne söylemek istersiniz diye sorması üzerine Başkan Mısrılıoğlu “Tarihte hiçbir zaman Türk halkı sabun kuyruğuna girmemiştir. Sayın Vekil hafızasını tazelesin. Elli yıl önce yağ kuyruğu vardı,  mazot kuyruğu vardı diye insanlarımın beynini karıştırıyorlar.Biz söylüyormuyuz, onlar insanlarımızı makarna kuyruğuna soktular.İnsanlarımızı makarnaya muhtaç hale getirdiler.Patates soğan kuyruğunda insanlar birbirini ezdiler. Geçmişi gündeme getirerek bugün yaptıklarını söylemeleri çok ayıp. Patates, soğanları Kaymakamlar törenle dağıttı. İnsanımızı patates soğana muhtaç edenlerin söz söylemeye hakkı yoktur” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.