İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.



Esnafımıza Hibe Desteği Verilmeli
“Değerli basın mensupları, bildiğiniz üzere rengini şehit kanlarımızdan aldığımız Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızın dağıtımı tüm hızıyla devam ediyor.Dün Dazkırı ve Dinar ilçelerimizde de Bayrak dağıtımı tamamlandı. Dağıtılan ilçe sayısı 15 oldu. Merkez, Sinanpaşa ve Şuhut ilçelerimizde en kısa sürede tamamlayacağız” diyen Başkan Mısırlıoğlu ”Bayrak dağıtımda sohbet ettiğimiz esnaflarımızın durumlarının ne kadar kötü olduğunu görmekteyiz. Esnafımızın dayanacak hali kalmadı. Esnafımıza öteleme değil hibe desteği verilmeli. Ötelenen borçların günü geldi ama esnafımızın ödeme gücü yok en kısa zamanda hibe desteğine ihtiyacı var”


Çek Yasasına Acil Çözüm
“ Esnafımızı ilgilendiren bir başka konu ise karşılıksız çek nedeniyle esnfımızın hapis cezası ile karşı karşıya kalmaları.26 Mart 2020 Tarihinde resmi gazetede yayınlanan 7226 sayılı kanunla karşılıksız çek nedeniyle hapis cezası alanların borcunun yüzde onluk bölümünü yatırmaları şartıyla ceza süreleri bir yıl ertelenmişti. Aradan geçen bir yıl içersinde pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan, evine ekmek götüremeyen ve kirasını bile ödeyemeyen esnafımız bu gün itibari ile kalan borcunun yüzde doksanlık kısmını otuz ayda onbeş taksitte öderse hapse girmeyecek. Esnafımız şimdi karşılıksız çek nedeniyle hapis cezası ile karşı karşıya. Ödenmeyen çekler nedeniyle alacaklı esnafımızda zor durumda. Acil köklü bir çözüm bulunmalıdır. Hapse giren esnafın ayakta kalma şansı hiç kalmayacaktır. İstanbul’a kanal yapacaklarına,saraylar yapacaklarına, esnafın kanayan yarasına merhem olsunlar.Aileler perişan”


Esnafımıza Sahip Çıkılmalı
“Esnafımızın kamuya olan borçlarına yapılandırma getirilmişti. Bunlar vergi borçları, Bağ kur, SGK borçları gibi. Malumunuz bu borçlar iki ayda bir ödenecek. İlk iki taksitini ödeyemeyen esnafın yapılandırması bozularak hakkında icra takibi başlatılacak. Pandemi geçmedi, üçüncü dalga kapımızda. Esnafımızın iki taksiti arka arakaya ödemesi mümkün değil. Yapılandırmanın bu durum göz önüne alınarak yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Halkın yararına olmayan her şeye su gibi para harcayan tek rejiminin, kendi esnafına, sanayicisine sahip çıkarak öteleme yerine yardım etmesini bekliyoruz”


Arkasında kim var
“ Bu gün yarın yayın yasağı gelmeden sizlere pudra şekerinden bahsetmek istiyorum. Sosyal medyada izlediğiniz gibi bir zat burnundan içine çektiği ve kafasının olduğu maddenin, pudra şekeriydi demesi üzerine serbest kalmıştı. Gelen tepkiler sonrası yeniden göz altına alındı. Bu zat Hamza Kürşat Ayvatoğlu,Görevi ise AKP Başkan yardımcısı Hamza Dağ’ın danışmanı.Bu şahsın işlediği suçu AKP’ye mal etmek yanlış.Başka partiden de olabilirdi.Önemli olan bu şahsın mal varlığı ve bindiği araçların Milletvekillerinde dahi olmaması.İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu daha önce bir açıklamada bulunmuştu.Okul önlerinde kim uyuşturucu satarken yakalanırsa, elini ayağını kırın ben arkanızdayım demişti.Bu zatın elini ayağını kırın demiyoruz ama bu arkadaşın servetini araştırın. Bu zat içicimi yoksa satıcımı. Arkasında kim varsa ortaya çıksın”


Vatandaşlarımızın vebali yönetime aittir
AK Parti Kongresini de eleştiren Başkan Mısırlıoğlu”Kongre Covid  Covid hastalığına davet çıkaran bir kongre oldu. Yasaklarla kapatılan işyerleri varken, Türkiye’nin her yerinden getirilen vatandaşlar ülkemizi kırmızıya boyadı. Sadece bir kibir için o kadar vatandaşı bir araya toplamak tek adam rejimine hiç yakışmadı. Başkalarına yasak bize serbest düşüncesiyle yapılan yapılan bu tür etkinlikler sonucu hastalanan vatandaşlarımızın vebali bu yönetimindir.”

Andımızı geri getirsinler de görelim
“Buradan her fırsatta bize sataşan küçük ortağa da bir şeyler söylemek istiyorum. Ekranlar karşısında farklı, kapalı kapılar arkasında konuşan minik ortak andımızı okutmazsam namertim demişti. Ne yazık ki andımız tamamen kaldırıldı. Kameralar karşısında esip gürleyen küçük ortak, andımızı geri getirsin de görelim. Eğer Türk kelimesini geri koyduramazsa,bize attığı iftiralar küçük ortağın omuzlarına binecektir”


Özel misafirlerimiz geliyor
“1 Nisan 2021 Perşembe günü İYİ Parti İl Başkanlığımızın çok özel konukları olacaktır.Bunlar İYİ Parti TBMM gurup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu,İYİParti Samsun Milletvekili ve Ekonomiden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Erhan Usta, İYİ Parti Kalkınma politikalarında sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ümit Özlale bazı programlara katılmak üzere ilimize geliyorlar.Aynı gün saat 10:30 da Parti Binamızda basın toplantısı yapacaklar.Daha sonra Afyon Borsasını, ATSO’yu ve ESOB’u ziyaret edecekler.programın son bölümünde esnafımızı ziyaret edecekler” dedi.