İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Basın toplantısının büyük bir bölümünü ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara ve OSB’lere uygulanan Doğal Gaz kısıtlamasına ayıran Başkan Mısırlıoğlu ”Biz aylar öncesinden kışın zor geçeceğini defalarca söylemiştik. Doğal Gaz kullanımı sınırlandırıldı. Doğal gaz kısıtlamasının ardından, şimdide Türkiye’de tüm Organize Sanayi bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor. İhracatçıya ve üreticiye ne güzel kolaylık sağlıyorsunuz. Sıra ülkenin tek döviz kaynağı ihracatçıya sanayiciye mi geldi” dedi.

Afyonkarahisar sokaklarında gündüz saatlerinde yanan elektrik aydınlatmalarını eleştiren Başkan Mısırlıoğlu” Afyonkarahisar’da Sokak lambaları gündüz vakitleri de açık bırakılmaktadır. Parasını Vatandaş ödüyor. Hem yazık, hem de günah. Son günlerde doğru düzgün elektrik alamıyoruz diyen vatandaşlarımız “Elektriklerimizi sık sık kesen OEDAŞ’ın aydınlatma direklerine el atması gerekiyor. Aydınlatma lambaları boş yere yanmamalı, enerji bu kadar kolay harcanmamalı, bunun vebalini kimse veremez. Bu sokak lambalarının faturasının kime kesileceğini merak ediyoruz” diye yakınıyor” diye ifade etti.

Başkan Mısırlıoğlu ”Esnafımız katlanan elektrik ve doğalgaz zamları yüzünden iflasın eşiğine geldi. Zamlar derhal geri alınmalı, enerji şirketleri kamulaştırılmalı ve enerjide KDV % 18 den % 1 ‘e acilen indirilmelidir. 
Yüksek elektrik, doğal gaz, akaryakıt zamlarıyla tüketiciler soyulacak ve şirketler kazanacaktır. Vatandaşlarımız soğukta ve karanlıkta yaşamaya mahkûm edildi. Petrolün yüzde 98'den fazlası, doğalgazın yüzde 98'i, elektriğin yüzde 45’i ithal edilmektedir. İthalata dayalı enerji politikasına son verilmeli, güneş, rüzgâr enerjilerine ağırlık verilmelidir. Dün patates, soğanı yönetemeyen AKP bu gün elektriği, doğal gazı yönetemiyor” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu ”Bir haftalık kesintiyi kaldıramayıp sanayi tesislerinde elektriği kesen iktidara sormak gerekir, Doğal gaz yedekleme depolarımız boş mu? Burnumuzun dibinde savaş naraları atılırken, Allah göstermesin bir savaş çıksa halimiz ne olur” diye ifade etti.

“Binlerce gencimiz işsiz. İşçimiz, emeklimiz açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Esnafımız, çiftçimiz borç batağında” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Elektrik, doğal gaz, akaryakıta zam üstüne zam, yeter artık düşün milletin yakasından. Dövize endeksli TL korumalı hesabın bedelini vatandaş ödeyecek. Köprülerden dövizle verilen garanti farklarını vatandaş ödüyor. Hastahanelerde, verilen döviz üzerinden garanti bedelleri de vatandaş ödüyor. Havaalanlarında verilen garantilerde aynı şekilde farkı vatandaş ödüyor” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu ”Türkiye’de gelir adaletsizliği almış başını gidiyor. Asgari ücrete gerçek enflasyon oranın altında yapılan zamla başlayan, emekli ve memurlarımızla devam eden adaletsiz ücret tespiti son olarak, Muhtarlara yapılan zamla, “sanki lütufmuş gibi anlatılan zamların” aslında Muhtarlarımızın bu yapılan zamların çok üstünde bir hizmet sunduğunu, neredeyse günün 24 saati mahallenin tüm sorunlarıyla uğraştıklarını daha fazlasını hak ettiğini biliyoruz” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu” Ülkemizde 54 milyon insanımız açlık sınırının altında yaşarken, on milyondan fazla mülteciyi yıllardır beslerken birde bu yetmezmiş gibi Afganistan için yardım kampanyası düzenlemek ne kadar doğru” diye ifade etti.

“Asgari ücrete verdiğiniz zam asgari ücretlinin eline geçmeden yapılan zamlarla eridi. Açlık sınırının 5 bin liraya dayandığı yoksulluk sınırının 14 bin liraya ulaştığı ülkede ekonominin iyiye gittiğinden bahsetmek Türk milletinin aklıyla alay etmektir” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Türk Lirasının değersizleştirildiği bir ortamda Dünya piyasalarında Türkiye’de Türk Lirasında güven ve istikrardan bahsedemezsiniz. Hukukun tam ve bağımsız olarak işletilemediği bir ülkede, yolsuzlukların ayyuka çıktığı bir ortamda, ne yerli nede yabancı yatırımcının size güvenerek yatırım yapmasını beklemek abesle iştigaldir. Türkiye’de her şeyden önce güven ve istikrarın kazanılması için tıkanan siyasetin önünün açılması için, millet iradesine baş vurup insanların hür ve bağımsız iradesiyle ortaya koyacağı yeni yönetim şeklini halkımızın hür iradesiyle sandıkta belirlemesi ve Dünyada eski saygın itibarına kavuşması sağlamak hepimizin görevidir” dedi.

“Sırf iktidarda kalabilmek için 84 milyon insanımıza son 6 aydır 21 inci yüzyılda 20 yüzyılı yaşatan anlayışın tükenmiş siyasetinin deneylerini daha fazla insanımız üzerinde yapmasına izin verilmemelidir diyen Başkan Mısırlıoğlu”Türk Milleti tarihte hiçbir zaman bu kadar aciz duruma düşürülmemiştir. Evde kadınlarımız ne pişireceğini bırakmış sadece çocuklarını karınlarını doyuracak bireyleri sağlamak adına yoksulluğun en derin bir şekilde hissedildiği evlerimizde işsizliğin artık her haneden bir kişiyi etkilediği bir ortamda bir de bu yetmezmiş gibi özellikle gıda ve ihtiyaç maddelerine üst üste gelen zamların altında ezilen insanımıza bunu yaşatanlar hala daha milletin derdiyle dertlenmek yerine siyasi alğılarla milletin gerçek gündeminden uzak Televizyon programlarıyla alğı yöntemiyle uğraşmaları aymazlığın pik yaptğının bir göstergesidir” diye belirtti.

Başkan Mısırlıoğlu” Millet bıkmıştır. Geçen ay Afyonklarahisar’da normal bir restoran işletmecisi 9 bin 600 TL elektrik faturası öderken, Ocak ayı içerisinde 17 günlük faturasının 17 bin  800 lira geldiğini ve tüketim miktarının geçen aya oranla daha az olduğunu ifade ediyor. Şimdi bu işletmeci restoranındaki fiyatlarına sadece bu elektrikten doğan farkı yansıtsa porsiyon fiyatları iki katına çıkıyor. Daha doğal gaza ve gıda fiyatlarına gelen zam hariç. Gelin şimdi bu millete ekonominin iyi gittiğini anlatında bizde dinleyelim” dedi.

“Erken veya zamanında yapılacak ilk seçimde halkımız bu sıkıntılardan kurtulacaktır” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’, in dediği gibi 13. Cumhurbaşkanı Millet ittifakının adayı olacak. Türk Milletine güven vereceğiz ve bu iktidar dönemine sandıkta son vereceğiz” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.