AFYONKARAHİSAR (AA) – Esma Eser – Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde babasının hayalini gerçekleştirmek isteyen motor tamircisi Mahmut Umman, kendi mesleğini bırakarak babasının kurup işletemediği alabalık üretme çiftliğinin başına geçti.
Umman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının hayali olan alabalık tesisini hayata geçirmek için kendi mesleği olan motor tamirciliğini bırakarak köye yerleştiğini kaydetti.
Babasının Pınarbaşı mevkisinde ilçenin ilk alabalık tesisini kurduğunu ancak işletemediğini ifade eden Umman, şöyle konuştu:
”İki havuzluk tesis babamın vefatının ardından işletilmedi. Bunun üzerine çocuklarımın da yardımıyla tesisi daha da büyüterek havuz sayısını artırdık. Isparta, Burdur ve Başmakçı ilçesinde vatandaşlara taze alabalık satışı yapıyoruz. İlçede daha önce olmayan tatlı su balığı kültürünün gelişmesine de büyük katkıda bulunduk.” -Müşterilerin isteğine göre alabalık- Babasının hayalini gerçekleştirmek için mesleğini bırakıp köyünde balık üreticiliğine başladığını hatırlatan Umman, şöyle devam etti:
”Ailemle, babam tarafından kurulan bu tesiste çalışıyoruz. Direk havuzdan taze balık yemek isteyen müşteriler için mutfağımız var. Eşim müşterilerin isteğine göre mangal veya tavada alabalık yapıyor. Oğlum ile ben de havuz bakımı ve pazarlarda satışı gerçekleştiriyoruz. Tesise gelenlere balık satışı da yapıyoruz. Yazın 4 ay boyunca gelen müşterilere hizmet sunuyoruz. Yılın kalan aylarında pazarlarda balık satmaya çalışıyorum. İyi bir alabalık 16 derece sıcaklıktaki bir suda büyüyor. Burada ise suyun sıcaklığı 12 derece. Bu nedenle balıklar geç büyüyor. Ancak balıklarım kaliteli bu farkı iyi bir balık tüketicisi lezzetinden bilir.”
Umman, alabalık işinden kalan zamanda da gül yetiştirdiğini ve sattığını da sözlerine ekledi.