Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in destekleri ile şehrimize kazandırılan MotoFest bu yılda büyük bir coşku ile başladı.

Festivaller şehri Afyonkarahisar Türkiye'nin en büyük festivaline ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor. Binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan MotoFest'in ilk gününde üç sanatçı birden sahne aldı.

Dünya Motokros Şampiyonası'nın final yarışı Bitci MXGP Türkiye ile aynı anda yapılan Türkiye'nin en büyük entegre gençlik ve spor etkinliği Türkiye MotoFest, yoğun bir katılım ile başladı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in destek verdiği festivalde ilk gün üç sanatçı sahne aldı. Motor Sporları Festival alanında başlayan konser programında Gökçe, Yüksek Sadakat ve Sagopa Kajmer Afyonkarahisarlılarla buluştu. İlk olarak sahneye Gökçe ardından sevilen grup Yüksek Sadakat ve Rap'in kralı Sagopa Kajmer çıktı. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden katılımcılar alanı hınca hınç doldurdu. İlgi ve katılımın yoğun olduğu konserlerde coşku doruğa çıktı. Sanatçılar sevilen şarkılarını MotoFest sahnesinde seslendirdi. 

ZEYBEK BAŞKAN'DAN IŞIKLI SAHNE SELFİESİ

Programa Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek'te katılarak gençleri ve hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Gecede sahneye çıkarak selamlama konuşması yapan Başkanımız Mehmet Zeybek konser alanındaki katılımcılar ile ışıklı selfie çekti. Güzel anların yaşandığı konserler ardından festival alanındaki ücretsiz etkinliklerde yoğun ilgi gördü. Çeşitli spor ve masa oyunlarının olduğu alanda gençler eğlenceye doydu. mini golften simülatör oyunlarına, ziplinedan çocuklar için motosiklet eğitimlerine, futbol ve basketbol turnuvalarından video oyunlarına kadar 50'ye yakın ücretsiz etkinlik ile katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı.

KONSERLER İLE COŞKU VE HEYECAN DORUKTA

Festivalin ikinci gününde Manuş Baba, Ebru Yaşar, üçüncü gününde Mary Jane, Koray Avcı, dördüncü gününde Kolpa, Erol Evgin final gününde ise Süper Star Ajda Pekkan sahne alacak.

ŞEHRİMİZİN VE TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Dünyanın en önemli motokros yarışı olan MXGP'nin Türkiye etabı bu yıl 5'inci kez düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılan iki etabın yapıldığı haftada Türkiye ekonomisine 10 milyar TL'ye yakın katkıda bulunduğu açıklanmıştı. Türkiye'nin spor ekonomisi ve turizmi için en önemli etkinlik konumundaki MXGP Türkiye ve Türkiye MotoFest'in bu yıl ülke ekonomisine katkısının daha da artması bekleniyor.

MOTOR YARIŞLARI 3-4 EYLÜL'DE

Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) iki ayağı şehrimizde gerçekleştirilecek. 36 ülkeden 150'ye yakın sporcunun katılacağı organizasyonda cumartesi ve pazar günü kıyasıya mücadele olacak. 4 kategoride yapılacak şampiyonanın 3 kategorisindeki şampiyonlar, Afyonkarahisar ve Türkiye'de belli olacak. Kupa ve final töreni ile en iyiler şehrimizde belli olacak.

Sezonun final mücadelesinde Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (MXOPEN) olmak üzere dört dalda yarışlar yapılacak.

MXGP, 180 ÜLKEDE YAYINLANIYOR

Dünya çapında çok popüler olan motokros yarışlarının en önemli organizasyonun Türkiye etabı, 180 ülkede 3.5 milyara yakın izleyiciye ulaştırılacak. Dünyaca ünlü motokrosçular, bu yıl 18 etaptan oluşan MXGP ve MX2, 6 etaptan oluşan MXWOMEN (Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası), 7 etaptan oluşan EMXOPEN'da (Avrupa Motokros Şampiyonası) kürsü için ter dökecek.