Afyonkarahisar’da inşa edilen ve küçük esnafın kendi işini yapmasına olanak sağlayacak  S.S Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 2. olağan genel kongresi yapıldı. Yapılan kongre sonucunda Modern Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Dilek güven tazeledi.

Afyonkarahisar’da inşa edilen ve küçük esnafın kendi işini yapmasına olanak sağlayacak S.S Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olağan  genel kurulunu gerçekleştirdi. Kongre öncesi yönetim tarafından yemek ikram edildi. Kongre de S.S Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Yapı  Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, 382 adet dükkanın kaba inşaatını 2019 sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirtirken 2020 yılında tam anlamıyla faaliyete gireceğini söyledi.

“BURHANETTİN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kongrede Hakan Dilek yaptıkları çalışmalar ile ilgi olarak detaylı bilgi aktardı. Dilek,” Sayın Divan, İş Bankasının Müdürü ve çalışanları, Kooperatif Ortaklarımız ve Basının değerli temsilcileri 2018 yılına ait Mali Kongremize Hoş geldiniz. 2018 yılında Madeni Sanatkarlar odası seçimlerinde esnafa verdiğimiz sözler arasında bir kepenk olsun diye diyerek yola çıkmıştık. Allah da bizi bu yolda mahcup etmedi ve karşınıza yüzde yüz alt yapı, yüzde kırk inşaat ve yüzde otuz beş elektrik, tesisat, kepenk, yol kaldırım gibi işlerle çıkabildik. Ayrıca buradan alt yapı konusunda da Afyon Belediyesi dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ ZEYBEK İLE GÖRÜŞME HALİNDEYİZ”

S.S Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin çalışmalarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile görüşme halinde olduğunu belirten Dilek,”31 Mart Yerel seçimlerde Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ile yaptığımız istişareler de kendisinden de çalışmalarla ilgili güzel sözler aldık ve bize yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olsun dedi. Ayrıca çalışmalarımızı da yakından takip ederek gelişmelerle alakalı sürekli diyalog içerisinde görüşmelerimize devam ediyoruz. Buradan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e teşekkürlerimi iletiyorum kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“İLKELİ VE YAPTIĞIMIZ İŞTEN EMİNİZ”

Olumsuz hiç bir şeye kulak asmadıklarını söyleyen Dilek,” Tabi ki bazı dedikodular oldu örneğin; dükkanlar taahhüt edildiği metre karede değil, ön cephesi küçük, dükkanın içerisin de 2-3 araç giremez, ön park alanları yok gibi sözlerle karşı karşıya kaldık. Ancak biz bu tür sözlere asla kulak asmadık çünkü yaptığımız işten emin ve ilkeliyiz. Çünkü esnafa söz verdik ve verdiğimiz sözlerimizi de yerine getirerek siz değerli üyelerimizin karşısına salon tutmadan burada inşaat alanımızda çıkmak istedik” ifadelerini kullandı.

“İNŞAATIMIZ ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR”

Ülkenin son dönemlerde yaşamış olduğu ekonomik durumun sanayiyi de etkilediğini belirten Dilek,” Ben burada üye kaydı yaparken tahmini maliyetlerimizi birebir ve ya telefonla nakit 110 bin lira ile 130 bin lira şeklinde belirttim ve 109’a düşmez 130’u geçmez diye düşündüm. Tabi ki gönüm ister ki 90 bin liraya 100 bin liraya yapabilelim ancak ülkenin son dönemlerde gelmiş olduğu ekonomik durumdan dolayı bu mümkün olmadı. Ancak biz de çok iyi biliyoruz ki herkes kolay para kazanmıyor ekmeğinizden kısarak ödemelerinizi günün de yapıyorsunuz ve bizde bu ödemeler için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 40 ile 50 bin TL gibi bir para aldık bunun yanın da 100 bin TL’lik ödeme yapanlarda oldu. Bizde bu paralarla inşaatı tamamladık ve bu kriz ortamında yine durmadan devam eden inşaatımızın kalan kısmını da bitirmek durumundayız” dedi.

“2020 YILINDA AÇILIŞIMIZI YAPACAĞIZ”

Sanayi Sitesi’nin açılışı ile ilgili kooperatif üyelerini bilgilendiren Dilek,”Nasip olursa 2019 yılının sonuna kadar 382 iş yerinin kaba inşaatını 2020 yılının Zafer Haftası’nda ise açmayı planlıyoruz. Ben şu an ki maliyetin 130 bin lira olduğunu belirtmek istiyorum ve bu sene Ağustos ve Eylül Ayı içerisin de kura çekimini yaparak dükkanlarınızın da belirlenmesini istiyoruz. Bunun dışında ödeme konusuna gelecek olursak imkanı olan üyelerimizin nakit olmayan üyelerimizin ise İş Bankası’nın bize sunmuş olduğu ayrıcalıklı ödeme planı ile ödemelerini gerçekleştirebilirler. Bu konuda da İş Bankası ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AYSEL BÜYÜKKORKMAZ