Hizmet verdiğiniz ofisinizin dekorasyonu işinize odaklanmanızı sağlayacağı için doğrudan performansınızı etkileyecek ve kapasitenizin üstüne çıkmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle var olan bir ofisinizi ya da sıfırdan kuracağınız ofisinizi modern bir alana çevirmek için birtakım önemli hususlara dikkat etmeniz gerekir. Ofisler sonuçta üretimin gerçekleştiği ve büyük fikirlerin ortaya çıkıp tartışıldığı alanlardır. Bunun için çalışanların kendisini mutlu ve rahat hissetmesi ofis içerisinde kullanılan malzemelere ve tasarıma bağlıdır.

Farklı sektörlerde hizmet veren ofislerle ilgili yapılan araştırmalara çalışanın odaklanmasında fiziksel çevre önemli bir rol oynuyor. Yani iyi tasarlanmış bir ofisteki çalışanların verimlilikleri % 20 oranında artıyor.

Modern yaşam ve çağdaş hayatın getirilerine baktığımızda ise özellikle son 15 yılda ciddi bir değişim söz konusu. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte akıllı ofislerin ve sanal ofislerin devreye girmesi, çalışma alanlarını daha sosyal ve daha dijital bir toplum noktasına getirdi. Bunun için de ofis tasarımı yapılırken bu gibi faktörler ön planda tutulması gerekiyor.

Kusursuz Bir Ofis Tasarımı Nasıl Olmalı?

Kusursuz bir ofis tasarımı yapılırken işe adapte olmak için dekorasyonda olmazsa olmaz önemli parçalar vardır. Bunlar şöyle belirtilebilir:

Sandalyeler

İşyerinde sağlık ve konfor çalışmanın en önemli unsurları arasında yer alıyor. Bunun için gün boyunca saatlerce masanın başında oturan bir çalışanın kullandığı sandalyenin de mutlaka konforlu olması gerekir. Rahatsız edici ve estetik olarak çirkin olan bir sandalye çalışanı huzursuz edeceğinden dolayı sık yerinden kalkmasına neden olur. Hem sırt hem de bel sağlığını düşünerek tercih edilen sandalyeler ise çalışanın konforunu sağlamak için çok önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Çalışma koltukları

Çalışma Masaları

Çalışma masası seçiminde ofise değil işe uygun olan çözümler getirmek gerekir. Çalışanlarınızın kullandığı araç gereçler fazlaysa bu durumda küçük bir masa yetmeyeceği gibi ofis içerisinde dağınıklığa da neden olacaktır. 

Düzen

Ofis içerisinde düzen çok önemlidir. Küçükken annemizin bize öğrettiği ilk şey düzeni olmaktır. Çünkü dağınık bir alanda aradığınızı bulamadığınız gibi dikkatinizde dağılır. Ofis içerisinde kullanılacak çekmeceler, dolaplar ve benzer ürünler ofisin dağınık olmasının önüne geçer ve çalışanın dikkatinin dağılmasına neden olmaz.

https://www.ceylancelik.com.tr/