MOBESE’DE, SOKAK EĞLENCESİ Afyonkarahisar’da il merkezinin çeşitli noktalarına yerleştirilen MOBESE kameralarına yansıyan kaza görüntüleri görenleri hayrete düşürürken, sokak eğlencesi ise ilginç görüntüler oluşturdu. Afyonkarahisar’da İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı MOBESE Görüntüleme Merkezi’nde kayıt altına alınan kaza görüntüleri, trafikte bir anlık dalgınlık ve ihmallin getirdiği kazaları gözler önüne serdi. Fatih Kavşağı’nda kırmızı ışık ihlali yapan üzerinde iki kişinin bulunduğu motosiklet, iki araca çarpmaktan sadece bir saniye ile kurtuldu. Araçlardan biri motosikleti fark ederek hızını düşürdü. Maliye Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında ise kırmızı ışık ihlali yapan bir araç, hızla kavşağa girerken yolun sağından gelen bir başka araca çarpınca iki araç yol kenarındaki peyzaj alanına girdi. Otogar Kavşağı’nda meydana gelen kazada da sarıdan kırmızıya dönen trafik ışığında hızlıca geçmek isteyen minibüs, yolun sağından gelen araçla çarpıştı.
MOBESE kayıtlarında ‘pes’ dedirtecek kaza ise Adnan Menderes Bulvarı girişinde yaşandı. Gece geç saatlerde otomobilleri ile yarış yapan üç sürücü, kırmızı ışık ihlali yaparak hızla ilerlerken yolun sağından yanan yeşil ışık üzerine bir başka araç hareket etti. Yarış yapan araçlardan biri ortadaki araca, arkadan gelen araç ise kaza yapan iki araca birden çarptı.
Valilik binası önünde meydana gelen kazada da, yolun karşısına geçmek isteyen bir yaya yolun ortasına kadar gelerek beklemeye başladı. Bu sırada yoldan geçmekte olan araç yayayı görünce frene basarak durmak istese de duramayarak yayaya çarptı. Havada takla atan yaya, hızla yola düştü. Yere düşen şahıs, yardım almadan ayağa kalkıp kaldırıma oturdu.
Anbaryolu girişinde meydana gelen kazada, yolun solundan çıkmak isteyen dikkatsiz minibüs şoförü dolmuşa çarparken, yine aynı bölgede bulunan MOBESE kamerası bu kez bir sokak eğlencesini kaydetti. Gece geç saatlerde bir araya gelen 5 kişi, araçları ile yolda halka oluşturduktan sonra araçlarının kapılarını açık bırakıp, müziği de açtıktan sonra halkanın ortasına geçip oynamaya başladı. GÖKTEN CEYLAN (İHA)