2021- 2022 Eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısını önemli bir bölümünü vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara ayırdı.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

2021- 2022 Eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısını önemli bir bölümünü vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara ayırdı.

Başkan Mısırlıoğlu “Asgari ücretli bir ayda alım gücünde büyük bir kayıp yaşadı. Zirve yapan hayat pahalılığı, vatandaşların kiloyla aldıkları meyve-sebzeleri gramla hatta taneyle almalarına neden oluyor. Afyonkarahisar’ımızda da Artık pazarlarda yarım kilo fiyatlarının yazılı olduğu etiketler yer alıyor. Çalışanda, emeklide enflasyonla eriyen maaşlarıyla geçim derdinde. Ekonomik darboğazla mücadele eden vatandaşlar da yapabildiği kadar alışverişini daha ucuza getirmeye çalışıyor; kendinin, çocuğunun, torununun yiyeceğinden kısmak zorunda kalıyor. Mutfaktaki yangın o kadar büyük ki, millet başka başka meseleleri tartışsın diye olmadık işler yapıyorlar. Yandaş gazetelerin köşe yazarları suni gündemi, günlerce ısıtıp sunmaya çalışıyor ama olmuyor. Mesele yine ekonomik sorunlara geçim darlığına, hayat pahalılığına ve faturalara geliyor” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar yetkilileri yıllardır olduğu gibi özellikle son 1 aydır sık sık, enflasyonun ve fiyatların düşeceğini söylüyor ancak fiyatlar düşmek yerine artmaya devam ediyor. Gübre fiyatları aldı başını gitti. Artık günlük olarak zamlanan gübre fiyatlarında yaşanan durum binlerce üreticinin gübre alamamasına neden oluyor. ÜRE gübre fiyatları ile DAP gübre fiyatları el yakıyor. Gübre fiyatları gün içerisinde bile zamlanıyor. Kredi kullanmazsa üretim yapamayacak hale getirilen, borçla ürettiğini çoğu zaman maliyetine bile satamayan, tüccarın insafına bırakılan, iç piyasada fiyatlar artınca da ithalatla terbiye edilen çiftçi çaresiz. Üretime devam edebilmek için borcu borçla kapattığı kısır döngünün içinden çıkamıyor. Üreticimiz İcraya düşmemek için farklı bir bankadan yeni krediler kullanılıyor. Bu yüzden çiftçinin borçlanmadığı banka kalmadı. Birçok çiftçi eşinin ya da çocuklarının üzerine başka bankalardan aldığı kredilerle borcunu ödemeye çalışmakta. Artan girdi maliyetlerinde indirimlerin olmadığı günümüzde, yeterli miktarda ve zamanında destek ödemesi alamaması halinde çiftçilerin yakın gelecekte yeni borçları takibe girecek, ipotek edilen arazilerine bankalarca el konulma işlemi hızlanacaktır” diye ifade etti.
“Artık bıçak kemiğe dayandı. Hükümet amasız, fakatsız bir şekilde 1 Ocak’ta yaptığı elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarını geri çekmelidir “ diyen Başkan Mısırlıoğlu “ 2021'in 1.ayında mesken için 210kwh elektrik fatura bedeli 164 TL idi.2022 de ise 284TL.yani meskendeki artış miktarı %73.Eğer300kWh kullanırsanız 2021 1.ayda 235TL öderken 2022 de tek zamanlı tarife 470TL ödeyeceksiniz. Yani artış oranı %100.Peki ticarethanede durum ne derseniz; 2021'in 1.ayında 1000TL elektrik parası ödüyorsanız 2022'de aynı tüketime karşılık 2615 TL ödeyeceksiniz. Artış oranı %161.1000 TL örnekti. 5000TL ödeyen esnaf 13000 TL ödeyecek. Durum bu. Zamlı elektrik faturaları kirayı aştı. İşçimiz, emeklimiz, Esnafımız çıldıracak durumda” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu “ AKP iktidarı elektrik ve doğal gaza zam yapmaya devam edecek. Bu dönemde gördük ki doğalgaz depolama depoları yetersiz. Uzmanlar, 60 milyar metreküp doğal gaz tüketimimize karşın 4 milyar metreküp depolama kapasitemizin son derece yetersiz olduğunu söylediler, söylüyorlar. Dinleyen yok. Karadeniz’de iki kere gaz bulduk dediler, daha gerçek rezervler belirlenmeden, işletilmeye değip değmeyeceği belli olmadan üretim için yabancı şirketlerle anlaşmalar yaptılar. Halk yanlış politikaların bedelini ödüyor. AKP zam oldu yağıyor. Tepkiler büyüyünce ilk kademe olan 150 kilovat saat, 210 kilovat saate yükseltildi. Böylece hane halkları seviyesinde çok nispi de olsa bir rahatlama sağlamak istediler ama nafile” diye belirtti.
“Sayın Cumhurbaşkanı bizden önceki devir mum devriydi ” dedi. Isparta ili sizin iktidarınızda 72 saat mum devrini yaşadı” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Şimdi Isparta Belediye Başkanı Muhalefet Partisinin Belediye Başkanı olsaydı 72 Televizyon Kanalı canlı yayın yapardı. “Ucuz ve kaliteli olacağı vaadiyle elektrik dağıtımının özelleştirmesi son geçtiğimiz kış aylarında olduğu gibi bu yıl kış aylarında yine uzun süreli kesintilere neden oldu. 72 saat karanlıkta kalan Isparta’da yaşananlar dağıtım şirketlerine yönelik denetimsizliğin geldiği boyutu gösterdi. Soğuk havalarda en çok ihtiyaç duyulduğu zamanda elektrik kesintileri elektrik dağıtım altyapısının iflas ettiğinin göstergesidir.”20 yılın sonunda ülkeyi getirdikleri nokta: her konuda içler acısı bir durumdayız” dedi.
MÜJDELER OLSUN" DENİLEREK GETİRİLEN YENİ EKONOMİ MODELİNDE 4 AY İÇİNDE;
 

-Son 10 yılın en yüksek dış ticaret açığını verdik,
-Enflasyon yükseldi,
-TL %50’den fazla değer kaybetti,
-Özel sektör istihdam yaratmadı,
-Asgari ücret açlık sınırının altına düştü.

Başkan Mısırlıoğlu” Diyanete ek atama istiyoruz diyenler, boşuna ek atama talepleriyle uğraşmayın. AKP'li vekil tanıdığınız varsa söyleyin, referansla hemen atamanızı yaptırsın. Şimdi bu torpil talep eden ve torpil yazısı yazılan imamlar minbere çıkıp nasıl kul hakkından bahsedecek” diye ifade etti.

“Kış şartlarının yaşandığı ilimizde şehirlerarası yollar adeta köstebek yuvasına döndü. Sürücülerin büyük ölçüde tepkisine yol açan yollar onarılmayı bekliyor” diyen Başkan Mısırlıoğlu” “Bozuk olan yollar sürücüleri oldukça sıkıntıya sokuyor. Hem araçlar zarar görüyor hem de vatandaş azap çekiyor. Çukurlardan kaçmak mümkün değil. Çünkü yolun her tarafı çukurlarla dolu. Burada sürekli tesviye çalışması yapılması şarttır. Belediye Meclis toplantısında Sayın Zeybek, karla mücadele konusunda personeline teşekkür etti. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, Afyon’da nerede temizlik çalışması gördünüz. Karla mücadelede sadece temizlik servisinde görevli 4OO kişi görev aldı. Böyle olağan üstü zamanlar Fen işleri, park bahçeler müdürlüğü personeli görev alır. Böyle bir koordinede 800 kişi görev alır ve daha verimli bir çalışma olur. Maalesef birimler sadece ofislerinde çalışma yapmışlardır ve sokağa inmemişlerdir. Milletin aklıyla alay etmeye devam ediyorlar. Çıkıp millete bir sorsunlar kar çalışması yapıldı mı” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu” TUİK açıklamasına göre 2021 yılında Afyonkarahisar’da yaşayan yabancı uyruklu kişi sayısı 12 bin 419’a yükseldi. Göçmenler ve sığınmacılar sorunu bir beka meselesidir. Beka beka diyen iktidar ortaklarına buradan sesleniyoruz. Afyonkarahisar ilinde mülteci istemiyoruz. Sokaklarda serseri mayın gibi gezen, kimliği uyruğu belli olmayan insanların bu ekonomik dar boğazda ilerleyen dönemlerde tehlikeli bir durum olacağını gözlemliyoruz. Bu açıdan Afyonkarahisar’ımızda yaşan insanlarımızın huzur içerisinde yaşamasını, çocuklarımızın sokaklarda huzur ve güven ortamında oynamasını engelleyecek bir ortam oluşturdunuz. İlimizde her hangi bir olumsuz ortamın oluşmasını engelleyecek önlem ve tedbirleri bir an önce alın. 2021 yılında Türkiye nüfusu 1 milyon 66 bin arttı. Bu artışın 607 bini TC vatandaşı 459 bini #yabancı. Bu rakamlar tedirgin edici.” diye ifade etti.

“Ülke genelinde teşkilatlanması en güçlü olan İYİ Parti, büyük bir heyecanla iktidara koşuyor” diyen Başkan Mısırlıoğlu “ 18 ilçemizde her gün hızla büyüyor ve iktidara hazırlanıyoruz. Vatandaşın sevgisini muhabbetini her yerde görüyoruz. Allah’ın izni ve milletimizin teveccühü ile iktidar olacağımızdan şüphemiz yoktur. Er ya da geç milletimizin önüne bu sandık gelecek, bu iktidar gidecek ve yaşadığımız zulümden kurtulacağız” diyerek basın toplantısını sonlandırdı