İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Mısırlıoğlu “ Önceki gün şehit olan kahraman askerimiz Ayberk Soyutemiz’i ve vefat eden hemşerimiz Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali’yi rahmetle anarak başladı.

Basın Toplantısının birinci bölümünü teröre ayıran Başkan Mısırlıoğlu” Terör örgütü PKK militanları ile fotoğraf çektiren HDP milletvekili bayan olmak üzere hangi partinin Milletvekili olursa olsun terör örgütü militanları ile görüntü veren milletvekillerinin tezkereleri TBMM’ne getirilmeli ve acilen Milletvekillikleri düşürülerek yüce Türk Mahkemelerinde yargılanmaları sağlanmalıdır. 

Bu kişi İYİ Parti Milletvekili dahi olsa Gazi Meclisimiz gereğini yapmalıdır. Genel Başkanımız Meral Akşener HDP milletvekili Semra Güzel’in fezlekesine İYİ Partinin "evet" oyu vereceğini açıklamıştır. İYİ Parti'nin tutumu her zaman terör, teröre yataklık, terörle, teröristle iltisak konularında açık ve nettir. "PKK ile masaya oturanların" hakkında da fezleke hazırlanması gerekir. PKK ile masaya oturanlar, dün olumlu görünen her şey bugün olumsuz ise o zaman bu talimatları verenlerin de her birinin bir fezlekesi olması gerekiyor. O günün şartları öyleydi diye konu geçiştirilemez. Çadır mahkemeleri, Megri Megri şarkılar, lahmacun ısmarlayan valiler, hem de tam 29 Ekim'de ABD bayraklarıyla geçen peşmergeler, şimdi gelelim bugüne Semra Güzel milletvekilinin fezlekesi Gazi Meclise gelecek.  Bir kez daha altını çizerek söylüyorum.  Parti'nin tutumu teröre yataklık konularında açık ve nettir. PKK'yle masaya oturanların her birinin fezlekesinin gelmesi gerekiyor. Onlar getirmezse İYİ Parti getirecektir” dedi.

Yaşanan ekonomik sorunlar konusunda görüşlerini açıklayan Başkan Mısırlıoğlu” Ülke yangın yeri. Mesele ben meselesi değil, mesele Türkiye. Bu gün yorulmuş ve ömrünü tamamlamış bir hükümet var. Türkiye’nin acilen normalleşmesi lazım. Bunu; kırıp dökmeden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçirecek bir Cumhurbaşkanı adayı ile gerçekleştirebiliriz. Bu gün ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, yaşanan derin yoksulluk ve hayat pahalılığı maalesef acı bir gerçektir.  2022 yılında milletimiz ekmek kuyruklarında beklerken, Ankara’daki saraya 470 milyon tl. Diğer şehirlerdeki saraylara 220 milyon TL ödendi. Yazıktır, günahtır” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu” Çiftçi artan fiyatlar yüzünden tarlasına gübre atamasın; devlet de gitsin zenginin parasına kur garantisi versin. Kur koruma maliyeti en az 12,5 milyar. Yaşadığımız enflasyonun sadece dörtte biri dış dünyadan kaynaklanıyor. Kalan dörtte üçü AKP iktidarının beceriksiz yönetimin sonucudur. Çocuğundan aldığı 50 lirayla geçinen adamı “ açım “ dedi diye polisle sustur. Devletin ajansının kamerasını açtır, iki büklüm konuştur. Videonun işine gelen kısmını paylaş, adamı suçla, takibe al. Kırdığınız, ezdiğiniz, incittiğiniz herkes için sandık hesap vereceksiniz” diye ifade etti. 

“Tutarsız, şaşkın ne yaptığını bilmeyen, ülkede neler olduğundan habersiz olan Topal ördek AKP iktidarı, 24 saat geçmeden Havayolu seyahatlerinde PCR kararını değiştirdi. Dün aşısız vatandaşların PCR testi yaptırma zorunluluğunu kaldırdı. 24 saat geçmeden geri koydu” diyen Başkan Mısırlıoğlu” İBAN yolu ile alamadıkları parayı Elektrik ve Doğal gaz faturaları ile tahsil ediyorlar. Sorunları yaratanlar sorunları çözemezler, sorunları çözecek olan İYİ Parti’dir. Millet ittifakıdır” dedi.

İYİ Parti olarak Ne mi yapacağız?
Başkan Mısırlıoğlu” En başta hakkı tesis edeceğiz. Mazluma huzur veren, hırsıza zalime korku salan devlet oluşturacağız. Hiçbir haksızlık kimsenin yanına kar kalmayacak. Adaletin elindeki, ayağındaki prangayı söküp atacağız. Gecikmeden şaşmaz şekilde uygulayacağız.  Zenginlikte eşitlenen, mutlulukta birleşen, huzurla güçlenen Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. 20 yıldır yönetip sıkıntıların sebebi olanlar, sıkıntı çözmekten söz ediyor. Çözmenin tek yolu var, getirin sandığı. İYİ parti projeleriyle, kadrolarıyla hazırdır” diye ifade etti.

“Saadet köyü yakınlarında ölüme terk edilen köpeklerin, Saadet köyünde ve yakın çevrede oturan vatandaşlarımız tarafından, Afyon Belediyesi görevlileri tarafından bırakıldığı bilgisi bize gelmiştir” diyen Başkan Mısırlıoğlu”  Vatandaşlarımız “ köpekler bırakıldıktan bir süre sonra tuhaf bir şekilde çırpınarak hayatlarını yitirdiler” diye bize ifade ettiler. Bu söylem üzerine bizde bölgede inceleme yaptık. Köpeklerin durumu içler acısıydı. Bu durumu geçtiğimiz hafta basın toplantısında sizlerle paylaştık. Biz doğal olarak köpekler oraya bırakılırken orada değildik, biz vatandaşımızın bize aktardığını sizlere anlattık. Vatandaşlarımız köpeklerin Afyon Belediyesi tarafından bırakıldığını söylüyor. Biz bize anlatılan olayları, Sayın Zeybek’in konuyu araştırıp, sorumlularından bu yapılanın hesabının sorulmasını istedik” diye belirtti. 

Başkan Mısırlıoğlu” Bunlar çirkin ve insanlık dışı olaylar. Biz bu insanlık dışı olaylarla Afyonkarahisar’ın adının anılmasını istemiyoruz. Karıncaya bile can veremediğimiz ortamda bir yığın köpeği ölüme terk etmek bir insanlık dışı olaydır. Bizim basın toplantısındaki ifadelerimiz Belediyemizi kötülemek karalamak değil olayın sorumluları hakkında gereğinin yapılmasını istemektir fakat Sayın Zeybek olayı tamamen saptırarak efendim “ispat edin” diyerek kendisini ve yetkilileri savunur bir tutum içerisine girmiştir. Bu tutum bir Belediye Başkanına yakışmayacak bir tutumdur. Kendisi olayın sorumlularından hesap sormakla mükelleftir. Afyonkarahisar’ın Şehr-ül Emin’i olarak canlı cansız her türlü mahlûkattan kendisi sorumludur. Biz ona bunu hatırlatmak istedik” dedi.

“Ayrıca bir diğer konu ise, şehrimizde ve çevrede Mobil araç ile Belediye adına veterinerlik hizmeti veren ev sokak hayvanlarını kısırlaştırmak görevini ifa eden kliniğinde yapmış olduğu kısırlaştırma hizmetini layığı ile yerine getirmediği, bazı hayvanların kısırlaştırma yapılmadan kısırlaştırma yapılmış gibi bırakıldığını vatandaşlar iddia ediyorlar” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen video ve resimler mevcut. Siz değerli basınımıza bu görüntüleri vereceğiz. Bunlar çok vahim olaylardır. Bu konuda Belediyemizin dikkatini çekmek istiyoruz. Biz bu bilgileri hatırlatmakla mükellefiz” diye ifade etti.

Başkan Mısırlıoğlu”2014 yılında il merkezine bağlı 10 köy, mahalle statüsüne dönüştürülünce köy muhtarlıkları mahalle muhtarlıkları haline gelmişti. Köy muhtarlıklarının varlıkları da Afyonkarahisar Belediyesi’ne devredilmişti. Vatandaşlar tarafından Yargıtay’a yapılan itirazda köylerin “köy” niteliklerinin sürmesi gerektiği belirtilerek yürütmenin durdurulması talep edildi. Yargıtay vatandaşın itirazını haklı bularak “mahalleye dönüşme kararı”nın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi “ dedi.

“Danıştay Köylerimizin mahalle olması karanının hukuksuz olduğunu açıkladı ve bu yönde karar verdi” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Köylerin mahalleye dönüştürülmesiyle birlikte köy tüzel kişiliğinin ortak mallarının, meralarının mülkiyeti belediyeye geçti. Belediye bazı taşınmazları sattı. Emlak vergisi muafiyeti kaldırıldı. Çevre temizlik vergisi köylüleri de kapsar hale geldi. Bu uygulanmayan karar tam bir hukuksuzluk örneğidir ve İçişleri Bakanlığında bekletilmekte ve engellenmektedir. Bu hukuk tanımaz durum vatandaşlarımızın Küçük Çobanlı’nın köy mü mahallemi olduğu konusunda ikilemde kalmasına neden olmuştur. Köy olduklarını dikkate alsalar ellerinde Köy tüzel kişiliğinin olmadığı, mahalle adına yapmak istedikleri her hangi bir şey, örneğin inşaattı, evdi, ahırdı ve benzeri yapmak istedikleri işlerinde mahalle statüsünde olmaları nedeniyle nereye başvursalar ortada kaldıkları, bir karasızlık bir yetkisizlik ile karşılaştıkları ve sonucunun ne olacağı bilinmeyen bir hukuksuzluk yaşanmaktadır. Bunun derhal ivedilikle giderilmesi ve buna bağlı olarak ta dokuz tane daha aynı durumda olan mahallelerin köye dönüştürülmesi talepleri dikkate alınmamaktadır.  Bu yerlerde de ciddi yatırımlar yapılmakta olup bu yapılanların yarın bu mahallerin Köy statüsüne dönmesiyle sonucunun ne olacağı meçhuldür. Afyon Belediye seçimlerinin sırf AKP’nin kazanmasıyla ilgili bu köyleri mahalleye dönüştürüp şehrin mahallesine dönüştürenler kazanmış olmalarına rağmen seçimin şaibeli bir seçim olduğu 2018 yılında bu küçük Çobanlı köyünün itirazını dikkate alarak mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını vermesine rağmen bu yürütmeyi durdurma kararının uygulanmadığı görülmüştür. 2019 yerel seçimlerinde yapılan seçmen oyları hangi partiye verilirse verilsin sonucu etkileyecek niteliktedir. Bu on tane yerleşim yerinin mahalle statüsünden Köy statüsüne dönüştürüldüğünde Afyon Belediye seçimleri resmiyetini yitirmiş olmakla kalmaz seçim iptaline kadar giden bir süreç başlar. Bu hukuksuzluğu yaşatanlar kendi menfaat ve çıkarlarını seçim meydanlarında seçimi kazanmak adına o Köylerde yaşayan insanlarımızın kaderiyle oynamışlardır. Bir diğer konu Köylerimiz mahalle olmasına rağmen yeteri hizmeti alamamaktır. Vatandaşlarımız ne Belediyeden nede İl Özel idareden yeterince hizmet alamamaktadır. Bu Mahallelerin muhtarları dışlanmakta ve talepleri görmezden gelinmektedir. Acilen mahkeme kararı uygulanmalı ve mahallelerimiz yeniden Köy statüsüne dönüştürülmelidir. Vatandaşlarımızın bu sesine başta İç işleri Bakanımız, Sayın Valimiz hassasiyet gösterip gereğini yapmalıdır” diye ifade etti.

Başkan Mısırlıoğlu”Yine Küçük Çobanlı ile iliği bir sorunu sizlere aktarmak istiyorum. 2014 yılında Köy halkı bir araya gelerek Köylerine bir ortaokul yapmaya karar verdiler. Kaba inşaatını vatandaşlarımız yaptırdı ve Milli Eğitime verdiler. Okulun kaba inşaatı için yaklaşık 300 Milyar borçlanıldı. Köy statüsünden mahalle statüsüne dönülmesiyle bu borç ortada kaldı. Vatandaşlar dönemin Belediyesi tarafından bu borcu ödemek amacıyla bir tarla ve iki arsanın satıldığını ifade ediyorlar” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu” “Tarlanın yaklaşık bir milyon iki yüz, arsaların ise 200 bin lirayı aşan bir bedelle satılmasına rağmen okulu yapan firmaya ödenmesi gereken miktarın ödenmediğini ifade eden vatandaşlarımız “ Borç ortada kaldı. Firma alacağı için mahkemeye başvurdu. Mahkeme süreci işliyor. Köyümüzü daha iyi hizmet gelecek diye mahalleye dönüştürenler, Köyümüzün arazilerine kondular. Bu okulda onlarca yavrumuz okuyor. Bu borcu Belediye bir an önce ödemeli” dediler diyerek basın toplantısını sonlandırdı.