İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan'ın hem kendine, hem İYİ Parti'ye sözlerine sert cevap verdi.

Mısırlıoğlu "5 yılda partimizin Afyonkarahisar’da geldiği nokta mı rahatsız etti sizi Sayın Başkan? İktidara yürüyen ayak seslerimizden mi rahatsız oldunuz?" dedi.

Mısırlıoğlu'nun konuyla ilgili açıklaması:

 

"Davasını satan, ülküdaşlarını yarı yolda bırakan MHP liderine yönelik sözlerimiz İl Başkanının zoruna gitmiş belli ki. Geçen haftaki basın açıklamamızdan sonra üstü kapalı bize gönderme yapmış kendisi. ‘3 günlük siyasi ömürlerine bakmadan MHP’ye laf söylüyorlar’ demiş. 
5 yılda partimizin Afyonkarahisar’da geldiği nokta mı rahatsız etti sizi Sayın Başkan? 
İktidara yürüyen ayak seslerimizden mi rahatsız oldunuz? 
Yoksa yavru iktidar olma hayalleriniz suya düşecek diye mi korktunuz? 
Siz önce kendinize bir bakın… 
Bu dava yolunda şehit olanların kemiklerini sızlattınız. Davanızı sattınız. Başka bir siyasi partinin gölgesinde siyaset yapmaya kalktınız ülkücülüğü ayaklar altına aldınız.  Hani diyorsun ya ‘bizim 53 yılda geldiğimiz mevkie birkaç yılda gelenler’ diye. 
Sizin 53 yılda geldiğiniz nokta, başka bir siyasi partinin himayesinde varlığınızı sürdürmeye çalışmaktır. 
Allah bize sizin gibi olmayı nasip etmesin zaten. Biz davamızı satacağımıza ölürüz daha iyi !

Neymiş efendim? Kendileri çınar ağacıymış da biz kabak filiziymişiz. Bırakın artık kendinizi dev aynasında görmeyi, biraz da boy aynasına bakın. Siz yapraklarınızı dökeli, kupkuru bir dal gibi kalalı çok oldu…
 Evet biz filizleniyoruz. Meyve vererek filizleniyoruz. Milletimizin verdiği can suyuyla büyüyoruz. 
Ve evet farkındayız, sizi korkutuyoruz. Siyaset sahnesinden siliniyor, tarihe gömülüyorsunuz…
Tutturmuşsunuz bir kahvaltı hayali diye… Siz bizim neyi hayal ettiğimizi nereden bileceksiniz? Biz kızıl elmayı hayal ederiz. Biz turanı hayal ederiz. Biz, bize inananlarla birlikte davamızın son neferi kalana kadar turana yürümeyi hayal ederiz. Sizin için kolay olan, kendi uydurduğunuz bir hayalin üzerinden partimize çamur atmaktır. Anayasa görüşmeleri için HDP’nin kapısını çalan ortağınızı eleştirmeye gücünüz yetmez çünkü. Geçin bunları beyler, millet neyin ne olduğunu çok iyi anladı artık. Sandığa gömecekler sizi sandığa. Bu son çırpınışlarınız. "