Miraç, Peygamber Efendimizin Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir. Recep Ayının 27. Gecesinde gerçekleşen bu mucize bütün kötü duygulardan ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükselişin ispatıdır.



Peygamber Efendimiz (sav)’in insanlığı İslâm’a davet sürecinin en zor yıllarında bir gece Mescid-i Aksâ’ya, oradan da sema ya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran bu yolculuk, Peygamber Efendimiz (sav) için zaman ve mekanın da sahibi Yüce Mevlâ’nın sonsuz kudretini müşahede etme ve onun desteğine mazhar olarak risalet görevinde manevi güç kazanma vesilesi, Müslümanlar için ise Allah’a ve Hz Peygamber’e bağlılığı pekiştiren bir sınav olmuştur.



Yüce Allah tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’nın, Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen ve varlığın özüne ve anlamına yolculuğu ifade eden İsrâ ve Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahî emirlere teslimiyet göstererek tertemiz bir kulluğa ve yüce mertebelere erişme vardır. Miraç hadisesi bizlere, insanın, ilahî rızaya ulaştığında idraki zorlayan nice üst derecelere yükselebileceğini, dünyevi ortamdan sıyrılarak mana âleminde yükselmenin, ilahî rahmet ve huzura erişmenin ancak gönül ve ruh temizliğinden, ahlakî erdemlerle bütünleşmekten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah’a bağlılık ve boyun eğmeden geçmektedir.



Miraç kandili gibi mübarek gün ve gecelerimiz manevi duygularımızın doruğa çıktığı, birlik ve beraberliğimizin, aramızdaki sevgi ve kardeşliğin pekiştiği, müstesna zamanlardır.



Afyonhaber Medya Grubu Ve Radyo 03 Ailesi olarak bu müstesna zamanın iyi değerlendirmesi dileğiyle tüm Afyonkarahisar halkının miraç kandilini kutuluyor, kandilin bütün insanlığa huzur getirmesi, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.