Afyonkarahisar Belediye Meclisi Trafik Komisyon Başkanı Mahmut Emin Birliktir, hastane güzergahında yapılan minibüs güzergah değişikliğinin Çavuşbaş semtinde ikamet eden vatandaşların yolcu ücretinde mağduriyet yaşamamaları için ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Trafik Komisyon Başkanı Mahmut Emin Birliktir, hastane güzergahında yapılan minibüs güzergah değişikliğinin Çavuşbaş semtinde ikamet eden vatandaşların yolcu ücretinde mağduriyet yaşamamaları için yapıldığını açıkladı. Birliktir, vatandaşı ve minibüsçü esnafını mağdur etmeden adil, eşitlikçi bir çözüm ürettiklerini kaydetti Belediye Meclisi Trafik Komisyon Başkanı M. Emin Birliktir, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın seçim öncesi verdiği vaatler gereğince güzergah değişikliklerinde ilgili durak yetkilileri ile istişare ettiklerini, bugüne kadar yapılan tüm değişikliklerde bu yolu izlediklerini kaydetti.
HASTANE 7-24 İHTİYAÇ
Birliktir, son yapılan güzergah değişikliğinin nedenini Çavuşbaş minibüslerinin Devlet Hastanesi’ne ulaşımını sağlaması olarak açıkladı. Çavuşbaş güzergahında çalışan tek bir özel halk otobüsü olduğunu belirten Birliktir; “Çavuşbaş’ta yollarımız dar. Özellikle kış günlerinde sıkıntı artıyor. Hastaneye ulaşmak 7 gün 24 saat insani ve zaruri bir ihtiyaç. Çavuşbaş minibüs hattı eski güzergahında zaten hastanelerde geçiyordu. Kimsenin düşünmediği bir şey var. Dikkat edilirse Çavuşbaş’ta oturan eski Afyon diye tabir ettiğimiz mahallelerimizde ikamet eden insanlarımızın yüzde doksanı alt gelir grubunda, ihtiyaç sahipleridir. Harbiş, Sahipata ve diğer güzergahlarda ikamet edenlerde özel halk otobüsüne bindiklerinde 45 dakika içerisinde ikinci hatta aktarma yaparak ücretsiz ulaşımı sağlıyorlar. Ama Çavuşbaş’ta oturan insanlarımızın böyle bir imkanları maalesef yok. Çavuşbaş’ta alt gelir grubu insanlarımızın insani ihtiyaçları olan hastaneye ulaşımlarını sağlamak için son güzergah değişikliği ile akilane bir çözüm ürettik” dedi.
ZARARLAR TELAFİ EDİLDİ
Çavuşbaş’tan hastaneye ulaşmak için güzergah değişikliği yapılmadan önce 1.35 TL’ye şehre inip, aynı ücreti tekrar Uydukent hattına binerek ödeyen insanların mağdur olduklarına değinen Birliktir, dönüş ücreti ile birlikte toplam 5.40 TL’ye hastaneye gidildiğinin altını çizdi. Oysa diğer semtlerden gidiş dönüş toplam 2 TL’ye hastaneyi ulaşılabildiğine vurgu yapan M. Emin Birliktir; “Burada halkın mağduriyeti söz konusuydu. Bu nedenle biz 21 Çavuşbaş minibüsünden 7 tanesini hastane güzergahında çalıştırma kararı aldık. Bu değişiklikle hastane ulaşımında Çavuşbaş hattı hangi hatlardaki minibüslere zarar veriyorsa onlarında zararlarını telafi ettik. Seçimden önce Sayın Başkan’ın söz verdiği gibi olurunun alınması gerekiyordu. Yani ana amaç uzlaşının sağlanmasıydı. Bu karar Harbiş, Özdilek, Termal ve Uydukent hatlarını etkiliyordu. Termal minibüslerine İnaz sırtlarındaki deprem konutları ve Ömer Termal üzerindeki Yaylakent’e kadar güzergahlarını uzatmayı önerdik. Onlar kabul etti. Özdilek durağına onları komple yukarıya alıp eski güzergahları olan Kurtuluş caddesine verdik.
Demiryalayan türbe güzergahından çıkamayan Harbiş’e burayı açtık. Uydukent hattına da ekspres hat verildi. Uydukent’in aslında üç tane hattı oldu. Birisi garaj arkasındaki evleri topluyor, birisi diğer yerleri topluyor diğeri de ekspres hat olarak çalışıyor” diye konuştu.
ÖZEL HALK OTOBÜSÜ HAKLI BULDU
Güzergah değişikliği noktasında Trafik komisyonunda alınan kararın oy çokluğuyla kabul edildiğini, MHP grubundaki üyelerin konuyu net olarak anlamamış olabileceklerini belirten Birliktir şöyle konuştu: “MHP’li kardeşlerimiz konuyu tam anlamamış olabilirler. Ama biz vatandaş da minibüsçü esnafı da mağdur olmadan hem adil hem de eşitlikçi bir çözümü üretmiş olduk. Son meclis toplantısında da konuyu izah etmeye çalışmamıza rağmen ilk etapta anlaşılamadı. Burada tek amaç Çavuşbaş insanının hastaneye rahatça gidip gelebilmesidir. Her ay Çavuşbaş minibüsleri dönüşümlü olarak 7 aracın plakasını veriyor. Denetimler düzenli yapılıyor. Zaten minibüsçülerimizde hak geçmemesi adına birbirlerini çok sıkı denetliyorlar. İtiraz etmesi gerekenlerden biri olan özel halk otobüsünden hiçbir itiraz gelmedi. Mevcut durumu özel halk otobüsü yetkilileri de haklı gördü.” Haber: Burcu AYDIN – Kocatepe Gazetesi