Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Turex şoförleri ile minibüs şoförleri arasında yaşanan anlaşmazlığa bağlı olarak, minibüs hattı durak başkanları adına dün bir ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Turex şoförleri ile minibüs şoförleri arasında yaşanan anlaşmazlığa bağlı olarak, minibüs hattı durak başkanları adına dün bir basın açıklaması yaptı. “Tek suçlu biz miyiz?” diyen Başkan Ülker, olayların takdirini halka bıraktı.
Turex Özel Halk Otobüsleri Genel Müdürü Galip Şanlı’nın, Kanal 3 televizyonunda katıldığı 11. Köyden programında yaptığı açıklamalara cevap gecikmedi. Şanlı’nın programdaki açıklamalarına tepki gösteren minibüs hattı durak başkanları dün Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda bir araya geldi. Burada, minibüs hattı durak başkanlarının sözcülüğü üstlenen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker tarafından cevap niteliğinde bir basın açıklama yapıldı.
Turex Özel Halk Otobüsleri Genel Müdürü Şanlı’nın yaptığı yazılı ve görsel açıklamaları şaşkınlık içerisinde izlediklerini belirten Oda Başkanı Mevlüt Ülker, meydana gelen olayların sadece Turex şoförleri ve minibüs şoförleri arasında ya da üçüncü şahıslarla gerçekleştiğinin belli olmadığına, gerçekleşen bütün olayların minibüs şoförlerinin üzerine yıkıldığına dikkat çekti. Hususi araç sahipleri ve köylerden gelen araç şoförleri ile yapılan tartışma, saldırı ve darp görüntülerinin montaj yapılarak minibüs şoförlerine mal edildiğini ileri süren Başkan Ülker, Şanlı’nın sık sık dile getirdiği “Halk bize sahip çıksın” cümlesinden, yapılan iddiaların tamamen Turex firmasının ticari kaygılarının aşılması yönünde bir reklam kampanyası olduğunun anlaşılması gerektiğini belirtti. Yapılan iddialara ve olaylara karşılık Afyonkarahisar halkının vereceği kararın önemli olduğuna dikkat çeken Ülker, “Ucuza taşımacılık yaptığını söyleyen Şanlı, zam talebini öğrenci 1,20 TL, büyük 1,30 TL olduğunu ve 1,10 TL çıkan tarifenin bizler tarafından gerçekleştirildiğini neden söylemiyor” dedi. Turex araçlarının karıştığı kazalar sonucu kullanılamayacak duruma gelen araçlarından ve kazalarda kaç kişinin öldüğünden bahsedilmediğini dile getiren Ülker “Aktarma yapmadığını söyleyen yetkili, Şuhut yolunda aktarma yapılırken ölen Gaziantepli vatandaşımızı ne çabuk unuttu” ifadelerini kullandı. Bir sonraki yapılacak basın toplantısında dile getirdikleri iddialara destek olacak kanıtları da hazırlayıp basına sunacaklarını söyleyen Ülker “Sonuç olarak şunu söylüyoruz ki her şey halkımızın gözü önünde gerçekleştiği için bizler kararı sağduyulu halkımızın takdirine bırakıyoruz. Ben yürürken yoluma kimse çıkmasın bütün kapılar bana sensorlu kapı gibi açılsın diyenleri Allah’a emanet ediyoruz” diye konuştu.