rnrnrnrnMİNİBÜS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİMrnAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi ile Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası girişimiyle, kent içi toplu ulaşımını gerçekleştiren şoförlere yönelik eğitimler sona erdi. ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

  MİNİBÜS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi ile Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası girişimiyle, kent içi toplu ulaşımını gerçekleştiren şoförlere yönelik eğitimler sona erdi. Eğitimlerin sona ermesinin ardından 450 şoföre eğitim sertifikası hazırlanan bir tören ile verildi.
Sertifika dağıtım töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şoförlüğün çok önemi bir meslek olduğunu belirterek, “Terörle mücadelede binlerce insanımızı kaybettik. Bu bizi büyük üzüntü veriyor. En son yine bir şehidimiz geldi. Ancak sayısal oranlara vurduğumuz zaman 30-40 senedir devam eden terörden dolayı verdiğimiz şehit sayısını, birkaç senede trafik kazalarında kaybediyoruz. Binlerce insanımız sakat ve özürlü kalıyor” dedi.
Bölünmüş yollarla beraber trafik kazalarının azaldığına dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu, yine de şoför hatalarına dayalı ölümlü kazaların bu yollarda meydana geldiğini kaydetti.
Trafik kazalarındaki faktörlere bakıldığında şoför hatalarının başı çektiğini anlatan Balkanlıoğlu, toplu taşıma araçlarında yolcu olarak bulunanların canlarının şoföre emanet olduğunu, sorumluluğun şoförde olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu,
Şoförlük mesleğinde, karşılaşılan bir çok sorunun olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Bu sorunlardan büyük bir bölümü de şoför arkadaşlarımızın yeterli bilgi, teknik donanıma sahip olmaması gibi konulardan kaynaklandığı algılanıyor. Kamuoyunda genelde olumlu ve güzel şeylere çok az rastlanır. Bir şoförün aracında büyük miktarda bir para unutulur, onu şoför götürür sahibini buldurur ya da emniyete teslim eder, o güzel haberdir mesela. Nadir bir olaydır, basında da yer aldır. Genelde şoför esnafı ile ilgili hep basın-yayında olumsuz haberler verilir. Bunların bazı abartı da olabilir ama bence genelde doğruluk payı da olabilir. Şoför, yakın zamana kadar, üstü başı pis, bakımsız, sakallı, her açıdan sıkıntılı bir profil çiziyordu. Ancak son dönemlerde epey bir mesafe aldık. Konulara bakıldığında, kişisel bakım, hijyen, müşteri ile ilişkiler, temizlik, düzen, saygı, yolu paylaştığınız diğer insanlarla iletişim, bunlar gelecekte mesleğinizi kurtaracak, sizlere olumlu olarak dönecek konulardır. Müşterilerinize ne kadar iyi davranırsanız, diğer insanlarla iletişiminiz ne kadar iyi olursa hem siz de huzur bulursunuz. Sizin asabınızı bozacak bir konuda tepkisiz kalmak, çok uzun vadede ve çocuklarınızla yapacağınız iletişimlerde sizin yararınıza olacaktır. Asabınız bozulup sinirinize sahip olmadığınız zaman akşama kadar onun etkisi devam edecektir.”
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kağan Eraslan da, Dumlupınar Üniversitesi olarak böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Eraslan,
Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Afyonkarahisar halkına daha kaliteli hizmet verebilmek için çalışmalarının ve eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.
Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan şoförlere, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hakkı Yazıcı tarafından sertifikaları verildi.