AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Avrupa Akrobasi Şampiyonası ve 2020 yılında yeniden Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan Dünya Motokros Şampiyonası’nda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür etti.

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven bir basın açıklaması yaparak Afyonkarahisar’ın sporsal faaliyetler bakımından dikkat çeken ve gün geçtikçe de kendini yenileyen bir il olduğunu söyledi.

Yurdunuseven, “Şehrimiz her geçen gün çok önemli organizasyonların merkezi haline gelerek ülkemizle birlikte dünyada da adından söz ettirmeyi başarıyor. Bunlardan bir tanesi de hafta sonu ev sahipliğini yaptığımız Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın son ayağı oldu. Göbeklitepe (Şanlıurfa) Kültür Finali ilimizde yapıldı. Böylelikle sporseverler tüm dikkatini bu yarışmaya verdi ve milyonlarca lira tanıtım bedeli ödesek yapamayacağımız tanıtımı yapmayı başardık” dedi.

“Öte yandan ilki 2018 yılında Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapan şehrimiz, bu yıl ikincisini Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirdi” diyen Yurdunuseven mesajında, “Dünyanın dört gözle izlediği bu dev organizasyon, 2020 yılında da yine şehrimizin ev sahipliğinde ve yine Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek. Yerli, ulusal ve uluslararası birçok televizyon kanalı, radyolar ve gazeteler yine şehrimizden söz edecek. Böylelikle 2020 yılında da dünyanın dört bir yanındaki sporseverler yarışmayı şehrimizden izleyecek” ifadelerine yer verdi.

Afyonkarahisar’daki termal otellerin doluluk oranlarının istenilen seviyede olduğunu vurgulayan Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Bunun sebebi sunulan hizmet ve kalite ile birlikte uluslararası alanda ilgi gören sportif faaliyetlerdeki tanıtım atağı ile oluşuyor. Şehrimize gelen turist sayısı gün geçtikçe artıyorsa ve ekonomimiz gelişiyorsa, bu faaliyetlerin elbette ki payı büyüktür. İnsanlar Afyonkarahisar’ın adını duyup internet ortamında arattıklarında karşılarına tarihi, termal ve sağlık turizmi, yakın zamanda faaliyete geçecek balon turizmi, ortasından gerdanlık misali geçen Akarçay’ı görüyor. Haliyle bunları göz önüne alarak şehrimize gelen turistler ekonomik kalkınmaya da destek veriyorlar.”

Yurdunuseven mesajını, “Ben baştan sona hem Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nda emeği geçenlere hem de 2020 yılında yeniden Cumhurbaşkanlığımız himayesine alınan Dünya Motokros Şampiyonası’nda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milletvekillerimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, Valimiz Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanımız Av. Hüseyin Sezen ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür eder, 2020 yılında gerçekleştirilecek olan Dünya Motokros Şampiyonası’nda sporcularımıza başarılı bir yarış dilerim” ifadeleri ile noktaladı.