Milli görüşün ne olduğunu iyi bilmek ve uğurda yapılabilecek fedakârlıkları yapmak “Ben inanıyorum…” diyen herkesin boynunun borcudur. Yoksa Allah korusun dünya ve ahirette elim (çok acıklı) biz azap bizleri beklemektedir. (Saff suresi 10 ve 11. Ayet)

Gözden kaçırmayın

Afyonspor'un Direnişi: Moraller Yüksek, Düşme Potasından Uzaklaşma MücadelesiAfyonspor'un Direnişi: Moraller Yüksek, Düşme Potasından Uzaklaşma Mücadelesi

Milli görüşün ne olduğunu iyi bilmek ve uğurda yapılabilecek fedakârlıkları yapmak “Ben inanıyorum…” diyen herkesin boynunun borcudur. Yoksa Allah korusun dünya ve ahirette elim (çok acıklı) biz azap bizleri beklemektedir. (Saff suresi 10 ve 11. Ayet)

 

Milli görüş davasında nasıl çalışılmadır veya nasıl çalışılmıştır? Bunun bir örneğini ortaya koymak gençlerimiz için faydalı olacaktır.

 

1970’li yıllar… Eski dava arkadaşlarımız o yılları unutmuş, gençlerimiz ise tanımıyor ve bilmiyor. Bunları dile getirip eski çalışmaları anlatan ve onları çalışma ortamına çeken de yok. İşin başından beri ivazsız, garazsız (samimiyetle ve ihlasla) çalışanları bir araya getirip onlarla bir çay içip eski hatıraları yad edecek ahde vefa sahibi insan da bulamıyoruz.

 

            Unutanlara hatırlatmak, bilmeyen gençlere öğretmek için elli yıllık Milli Görüş çalışmalarımın bir listesini yayınlamak, Erbakan Hocamızın 50 yıl yanından hiç ayırmadığı ve sorumluluk isteyen değişik görevler verdiği bu aciz kardeşinize, dualarınızda anmanızı istedim.

 

 

NEVZAT LALELİ

 

Makine Mühendisi – Milli Gençliğin Şeref Başkanı – Basın kartı sahibi, Yazar

 

           

  

             1969 Odalar ve Borsalar Birliğinden çıkarak bir başka önemli toplantıya gitmek için Hocamızla birlikte Ankara/Kızılay’da yürürken.



 

● 1968–69 yılı Mühendislik öğrenimine başladı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ve onun asistanı Temel Karamollaoğlu’nun öğrencisi oldum.

 

● 1969-70 MNP Milli Nizam Partisi Gençlik kolları Genel Başkanlığı,

 

● 1972-74 MSP Milli Selamet Partisi Ankara Yenimahalle ilçe Başkanlığı

 

● 1972 Makine Mühendisi olarak mezun oldum.

 

● 1974-75 MSP Milli Selamet Partisi Gençlik kolları Genel Başkanlığı,

 

● 1975-76 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Bakan Müşavirliği ve Bakanlık Ağır sanayi Yüksek ihtisas okulu yönetim kurulu Başkanlığı

 

● 1978-80 Türkiye Kur’an Kursları Federasyonu Genel Başkanlığı,

 

●1976-81 MSP Denizli, Afyon, Uşak müfettişliği (5 yıl her ay bölge illerine gidildi)

 

●1983-88 RP Refah Partisi Denizli, Afyon, Uşak müfettişliği (5 yıl her ay illere gidildi)

 

●1980–97 arası 17 sene MGV Milli Gençlik Vakfı’nın Genel Başkanlığı

 

●17.Ağustos.1997 de Hocamızın da izniyle görevden ayrıldım Bana önce Hocam sonra da Genel kurul delegeleri ittifakla MGV Şeref Başkanı unvanı verdiler.

 

MGV’nin 1878 canlı şubesi, 150 öğrenci yurdu, binlerce öğrenci evi, 10.000’e yakın Üniversiteli genci bulunuyordu.

 

● 12.Nisan.2012 yılında HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneğini kurdum ve derneğin Genel Başkanlığını yürütmekteyim. Derneğimiz üç ayrı sahada “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” olan çalışmalarını yürütmekteyim. Bu dernek 21 senedir bekârları evlendirmektedir.

 

MİLLETVEKİLİ ADAYLIKLARI

 

● 1969 Ankara Bağımsız Milletvekili Elk. Yük. Müh. Osman Kirişcioğlu’nun yardımcılığı

 

● 1973 Ankara Milletvekili adaylığı

 

● 1977 Ankara Milletvekili adaylığı

 

● 1983 Denizli Milletvekili adaylığı

 

● 1995 Ankara Milletvekili adaylığı

 

BASINLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR

 
● Sarı Basın kartı sahibiyim.

 

● 1968-69 de bir İstanbul gazetesi olan Bizim Anadolu gazetesinin Ankara muhabirliğini ve büro amirliğini yaptım.

 

● 1970 de MNP Milli Nizam Partisi Gençlik kollarının Tek Nizam gençlik gazetesini,

 

● 1972 de Ayşe ve Defne adlı iki edebiyat dergisinin idare müdürlüklerini yaptım. Bu derginin yazılarından Arif Nihat ASYA ile birlikte çalıştım.

 

● 1994 de MGV’nin çıkardığı “Aydınların dergisi Gençlik” ile 1996 da çocuklar için “Çocukların sevgilisi Kıvılcım” dergilerinin sahibi oldum. Bu dergilere 8 sene sahiplik ve yazarlık yaptım. Her bir dergi ayda 20.000 trajla yayınlanmaktaydı.

 

● Şu anda Konya MERHABA, Antalya HİLAL, Kahramanmaraş, Düzce/Akçakoca, Çanakkale/ Biga ve Lapseki, Ankara/Şereflikoçhisar, Hatay/Reyhanlı, Konya/Beyşehir, Aydın/Nazilli gibi il ve ilçelerdeki yerel gazetelerde yazı yazmaktayım.

 

● HAY-DER’in FLÖRT YANGINI, DÜNYA AHİRET SAADETİ, MÜSLÜMAN’DA SEVİYE VE EN GÜÇLÜ SİLAH MEDYA isimli 4 kitabı yayınlanmıştır.

 

● Ayrıca çok beğenilen ve bazı gazetelerde tekrar yayınlanan 122 çocuk hikâyem vardır. Bunlar 6 ayrı çocuk kitabı olarak bastırmak istiyoruz. Ancak mali yükünü üstlenecek Allah’ın (c.c) rızasına talip hayır sahipleri arıyoruz.

 





Köşe yazısının linki:



https://www.afyonhaber.com/yazarlar/nevzat-laleli/milli-gorus-icin-calismak/790/