LGS Türkiye sıralamasında Afyonkarahisar’ın 60.sırada yer alması sonrası bir değerlendirmede bulunan Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, tüm bu gelişmelerin sebebinin İl Milli Eğitim Müdürü olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini söyledi.



Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan ise, öğrencilerin daha başarılı olmaları için öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin entegreli bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 



“LİYAKAT SİSTEMİ BOZULDU”

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, LGS sonuçlarını ve Afyonkarahisar’ın başarısızlığını değerlendirdi. Şenol değerlendirmesinde, “Türkiye genel sıralamasında Afyonkarahisar 2018 LGS’de 37. sıradayken 2019 LGS sıralamasında 60. Sırada yer aldı. Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürüne bir karne versek sınıfta kaldı. LGS den kötü sonuç alınmasının sebebi liyakat sisteminin bozulmasından dolayıdır. İl Milli Eğitim Müdürü bu başarısızlık karşında derhal istifa etmelidir. Mevcut halde devam edilirse bir başarı sağlanamayacaktır” dedi. 



“VELİLERİN DAHİL EDİLMEDİĞİ 

BİR SİSTEM BAŞARILI OLAMAZ”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan ise; “Velilerin işin içine dahil edilmediği bir başarı mümkün değildir. Eğitimde çalışanların motivasyonunun arttırılması gerekiyor. Onun dışında Afyonkarahisar’da maddi anlamda bir materyale ihtiyaç yoktur” diye konuştu.



Kaynak: GAZETE 3