AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Özkaya ÇKS kayıt sistemi ve fiyat dalgalanmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özkaya alkoloid fabrikasında da haşhaşın değerlendirileceğini ifade etti.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı makamında ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Av. Ali Özkaya, TMO’nun haşhaş politikaları üzerine istişarelerde bulundu.

 

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan milletvekili Özkaya, haşhaş ekiminin Afyonkarahisarlı çiftçiler için önemli olduğunu ve fiyatlarda yaşanabilecek dalgalanmaların çiftçilerimizi kötü etkilememesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

 Türkiye’de haşhaş ekiminin 450 bin dekara yapıldığını son yıllarda ekim alanının artarak 680 bin dekara ulaştığını bu nedenle fiyat istikrarının sağlanması açısından çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerimiz tarafından ekim yapılabileceğini ifade etti.

 İlimizde bulunan alkoloid fabrikasında daha fazla haşhaşın değerlendirilebilmesi için de girişimlerde bulunduklarını belirten Milletvekili Özkaya, Bakanlığın konu hakkında ciddi çalışmalarının olduğunu çalışmalardan olumlu sonuçlar alınması halinde fabrikanın şehrimize sağladığı katkının artacağını ifade etti.