Milletvekili Özkal, Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler ile şehit yakınlarını ziyaret etti   

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği Kilis İl Jandarma Komutanlığı’nda Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere moral ziyaretine katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Reyhanlı’da ise Zeytindalı Harekatı Şehitleri Şehitliği ile şehit yakınlarını ziyaret etti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının Zeytin Dalı Harekatı'na katılan moral ve destek amacıyla düzenlediği ziyarete katıldı. Harekata katılan kahraman askerlere iletilmek üzere hazırlanan koliler, Kilis İl Jandarma Komutanlığı yetkililerine verildiği ziyarete AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı  Ankara Milletvekili Lüftiye Selva Çam ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ile birlikte kadın milletvekilleri, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ve il başkanları katıldı. Heyete; Kilis’te, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gönül Öztin, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Neşet Yıldırım ile AK Parti il ve ilçe teşkilat üyeleri de eşlik etti. 

Ziyarette, AK Partili kadın Milletvekilleri ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları üyeleri beraberinde getirdikleri kolileri, askerlere iletilmek üzere Kilis İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Başaklıgil'e teslim etti. Kolilerle birlikte Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki kadınların, çocukların ve Suriyeli çocukların kaleme aldığı 500'ün üzerinde mektubun da Mehmetçiklere teslim edildiği ziyarette, Türkçe bilmediği için ya da yaşı nedeniyle mektup yazamayan çocukların yaptıkları resimler de askerlere verildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yardım malzemeleri dolayısıyla teşekkür eden Albay Hakan Başaklıgil, Zeytin Dalı Harekatının sadece Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı unsurlarınca değil bütün Türk milletiyle icra edildiğini söyledi. Türk Milletinin Çanakkale ruhunu bir kez daha ortaya koyduğunu anlatan Albay Başaklıgil, "Türk milletinin ne olduğunu dosta düşmana gösterdik." dedi.

MEKTUPLAR DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI 

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen kermeslerde toplanan parayla, Kilis ekonomisine katkıda bulunması amacıyla Kilis esnafından satın alındığı ziyarette, kolilerin açılarak askerlere gönderilen mektupların okundu. Çorum'dan engelli Bekir Madan'ın yazdığı, ‘Asker olmak istiyorum’ mektubunu okuyan Er Can Başer Baydıer, ziyarette bulunanlar duygu dolu anlar yaşadı. Mektubların yanı sıra çocukların yaptığı resimlerdeki asker sevgisi de ziyarete katılanlar ile Mehmetçiklerin gözlerini yaşarttı. Askerlere memleketlerini soran Milletvekilleri, aileleriyle görüşmek isteyen askerlerin ailelerini kendi telefonlarından aradı. Ailelerin hal ve hatırlarını soran AK Partili kadın Milletvekilleri, askerlerle yakından ilgilendiler. Askerlerle sohbet eden Milletvekili Hatice Özkal ve AK Partili kadınlar, Mehmetçiklere özel bir istekleri olup olmadığını sordu. Heyet Kilis Sivil Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ne de ziyarette bulundu. 

ÖZKAL, ZEYTİNDALI HAREKATI ŞEHİTLİĞİNİ HATAYLILARLA BİRLİKTE ZİYARET ETTİ

Kilis’in ardından Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde ziyaretlerde bulunan Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları heyeti, teröristlerin attığı roket sonucu şehit olan Rıfat Sinirli’nin ailesini ziyaret etti. Zeytin Dalı harekatında 14’üncü gününde YPG/ PYD’li teröristleri Reyhanlı'ya attığı roketle sonucu şehit olan 69 yaşındaki Rifat Sinirli’nin eşi Asude Sinirli’ye Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye eden Milletvekili Hatice Özkal ve AK Parti kadın heyetini, Sinirli’nin şehadeti ve sonrasında yaşananları dinledi. Reyhanlı’da Zeytindalı Harekatı Şehitleri anısına inşa edilen Şehitliği; Hataylı ve Reyhanlılı vatandaşlarla birlikte ziyaret eden Milletvekili Özkal, ellerinde Türk Bayrağı ile şehitliğe gelen vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti. Şehitliği çocuklarla birlikte gezen Milletvekili Özkal. te tek sevdiği çocukların Türk Bayrağı ve askerlerle ilgili okuduğu şiirleri de dinledi.