İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, seçim yasaklarının başlamasının ardından, Valilikten yapılan 1 yıllık icraat paylaşımını sert bir dille eleştirerek "Şiddetle kınıyorum" dedi.

Yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tür seçimleri öncesi yasakların başlamasına rağmen Afyonkarahisar Valiliği tarafından yayınlanan videoyu hatırlatan Milletvekili Olgun; "Bugün seçim yasaklarının başladığı saatlerde Afyonkarahisar Valiliği tarafından "Valiliğin son bir yıl yaptığı hizmetlber" adı altında görseller yayınlandı. Seçim ilgili yayın yasağı olmasına rağmen böyle bir yayının yapılmasını esefle kınıyoruz. Valiler hükümetin değil devletin valisidir. Seçime saatler kala seçim yasaklarına rağmen valiliğin böyle bir yayını, tamamen seçime yönelik olduğu ve yasakları deldiği görülmektedir. Afyonkarahisar valiliği tarafından yayınlanan seçim propagandası içerin bu yayını şiddetle kınıyorum" dedi.
Milletvekili Olgun, seçim çalışmaları sürecinde Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın AKP Kadın Kolları Başkanı gibi çalıştığını belirterek; "Kendisini istifaya davet ederim ama bunlar kendi iradeleri ile bile istifa edemezler. Valim hanım iyisimi aiz yine de affınızı isteyin. Devletin valisine siyaset yakışmaz, yakışmıyor" diye konuştu.