"CİB, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ün izlerini mi silmek istiyor"



Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Kurtuluş Savaşı"nın simgelerinden biri olan ve "Milli Mücadele"de kaçınılmaz bir öneme sahip Afyonkarahisar'ın önemli bir değeri olan "Zafer Müzesi"nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na verileceği iddialarını meclis gündemi taşıyarak, "Başka bina bulamadınız mı? Amaç Kurtuluş Savaşı ve Atatürk’ün izlerini silmek mi?" dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1915-1920 yılında Cumhuriyet öncesi Saitoğlu Mehmet Sait Efendi tarafından iki katlı olarak yaptırılan ve "Başkomutanlık Meydan Muharebesi"nin planlanıp taarruz emrinin verildiği yer olan "Zafer Müzesi"nin, eski adı "CİMER" olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na (CİB) tahsis edileceği iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.



BAŞKA BİNA BULAMADINIZ MI?

"Amaç Kurtuluş Savaşı ve Atatürk’ün izlerini silmek mi? Sizin geçmişinize ecdadınıza tarihinize hiç mi saygınız yok." diyen Köksal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Afyonkarahisar’da Kurtuluş Savaşı’nın tohumlarının serpildiği millî mücadelemiz için kaçınılmaz bir yere sahip, Kurtuluş Savaşı’mızın simgelerinden biri olan Afyonkarahisar için önemli bir değer, Zafer Müzesi’nin eski adı CİMER olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na verilerek kullanımına tahsis edileceği ve müze fonksiyonunu yitireceği iddia ediliyor. Bu iddia doğruysa CİMER Afyonkarahisar’da başka bina bulamayıp niçin Zafer Müzesi’ne göz dikmiştir? Amaç Kurtuluş Savaşı’nın ve Atatürk’ün izlerini silmek midir? Tarihinize, ecdadınıza, geçmişinize hiç mi saygı duymuyorsunuz? Geçmişine sahip çıkmayanın geleceğe hayrı olmaz."