Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki sınav mağduriyetini sordu.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına iki ayrı soru önergesi verdi.

AYNI GÜNE 7 SINAV KONULUYOR, SORU BAŞINA 20-21 SANİYE CEVAP SÜRESİ VERİLİYOR
Milletvekili Av. Burcu Köksal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, çok sayıda Afyonkarahisarlı öğrencinin okuduğu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde uzaktan eğitim işleyişinde sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Koranavirüs salgını nedeniyle ilköğretimden üniversiteye her eğitim kurumunda uzaktan eğitim verilmeye başlandı. Bu bağlamda da üniversitelerde sınavlarda buna göre yapılmakta.
Ancak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde uzaktan eğitimin işleyişi son derecede sıkıntılı işlemektedir. Aynı güne 7 sınav dahi konulmakta, öğrencilere soru başına 20-21 saniye kadar cevaplama süresi bırakılmaktadır.

24 Eylül 2019 tarihli ve 30898 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan sınav yönetmeliğine rağmen fakültenin belirli bir sınav programı bulunmamaktadır. Resmi tatil olan 23 Nisan'da hatta Ramazan Bayramı'nda bile sınav konulmuştur.

Ayrıca fakültede ara sınav yapılacağı bir kaç gün kala duyurulmakta, sınav süreleride oldukça kısa tutulmaktadır. Örneğin Kıymetli Evrak Hukuku dersinde 10 soruya 4 dakika, Çevre Hukuku dersinde 13 soruya 7 dakika, Milletlerarası Hukuk dersinde 20 soruya 7 dakika cevaplama süresi verilmiştir.

Yaşanan bu sıkıntılar yönetmeliğe aykırı olarak yapılan sınavlar nedeniyle hukuk fakültesi öğrencileri mağdur olmaktadır. Bu konuda öğrencilerin mağduriyetini giderecek hak, hukuk, adalet anlayışına ve hakkaniyete uygun bir sınav işleyişi yapılacak mıdır? Yoksa Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi hukuk fakültesinde yaşanan bu haksız, hukuka ve hakkaniyete aykırı sınav sistemine sessiz mi kalacaksınız?"

BAŞARILI OLAN MAHALLE BEKÇİSİ ADAYLARI İÇİN EK KONTENJAN AÇILACAK MI?
Milletvekili Köksal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise, Mahalle Bekçiliği alımlarında ek kontenjan açılıp açılmayacağını sorarak, "2019 yılında Çarşı Mahalle Bekçiliği alımlarında başarılı olmalarına rağmen, yedeklerde yer alan adaylara dair önümüzdeki günlerde ek kontenjan açılacak mıdır? Sınava en iyi şekilde hazırlanıp ülkesine hizmet etmek isteyen, yedekte kaldığı için göreve başlayamayan binlerce vatandaşlarımız için Bakanlığınızca ek bir alım yapılacak mıdır?".