Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kocatepe olmasaydı Malazgirt’in anlamının olmayacağını belirterek, “Covid-19 bir tek Kocatepe’ye mi uğruyor? Pandeminin arkasına saklansanız da Kocatepe ve Atatürk’ü unutturmayacağız. Kocatepe'de Covid-19 varsa Malazgirt'te yok mu? Birini kutlayıp öbürünü pandemi bahanesiyle es geçmek, itibarsızlaştırmaya çalışmak ancak ve ancak emperyalist devletlere hizmet etmek demektir” dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kocatepe olmasaydı Malazgirt’in anlamının olmayacağını belirterek, “Covid-19 bir tek Kocatepe’ye mi uğruyor? Pandeminin arkasına saklansanız da Kocatepe ve Atatürk’ü unutturmayacağız. Kocatepe'de Covid-19 varsa Malazgirt'te yok mu? Birini kutlayıp öbürünü pandemi bahanesiyle es geçmek, itibarsızlaştırmaya çalışmak ancak ve ancak emperyalist devletlere hizmet etmek demektir” dedi.







KOCATEPE TÜRK ULUSUNUN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VERDİĞİ TOPRAKTIR



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Kocatepe”nin düşmana diz çöktürülen emperyalistlerin bozguna uğratıldığı ve “Büyük Taarruz”un ebedi lideri Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılıp sevk ve idare edildiği yer olduğunu belirterek, “Kocatepe; düşmana diz çöktürdüğümüz emperyalistleri bozguna uğrattığımız “Büyük Taarruz”un ebedi liderimiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatıldığı, sevk ve idare edildiği yerdir. Afyonkarahisar’ımıza bağlı bugünkü adı Kocatepe Kasabası olan eski adıyla Büyük Kalecik kasabası sınırları içinde olan 1874 rakımlı Afyonkarahisar ve Sinanpaşa ovalarına hakim olan bir tepedir. Türk Ulusunun “Kurtuluş Mücadelesi” verdiği var olmak için canını ortaya koyduğu topraktır.” dedi. 







KOCATEPE BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜDÜR



Kocatepe’nin bağımsızlığın sembolü olduğunu kaydeden Köksal, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 20-21 Ağustos 1922 gecesi cephe karargahında Genelkurmay Başkanı, cephe komutanı ve 1. ve 2. ordu komutanlarına taarruz planını açıklayıp cephe komutanına emri verdi. Yürüyüşler gece yapılacak, gündüz birlikler köylerde ve ağaçlıklarda dinlenecekti. Taarruz bölgesinde yol düzeltme vb. çalışmalarla düşmanın dikkatini çekmemek için bazı yanıltıcı hareketlerde bulunulacaktı.  Düşmanın taarruz planını öğrenmemesi ve bir şeylerden şüphe etmemesi için herkes elinden geleni yapıyordu. 24 Ağustos 1922’de karargah Akşehir’den taarruz cephesi gerisindeki Şuhut kasabasına getirildi. (Şuhut o zamanlar kasabaydı.) 25 Ağustos akşamı Kocatepe’nin güneybatısındaki çadırlı ordugaha sevk başladı. 26 Ağustos sabahı saat 05:30’da Kocatepe’ de topçu ateşimizle taarruz başladı. O gün Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ulusu kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden var gücüyle savaştı. Kimisi cephede düşmanla çarpışarak kimisi cephe gerisinde kendi imkanlarıyla cepheye mermi silah taşıyarak Türk Ulusunun kurtuluşa kavuşmasını sağladı. İşte bu yüzden Kocatepe bizler için sadece bir tepe değil, ulusumuzun tüm dünyaya ders verdiği canımızı veririz ama toprağımızı vermeyiz dediği yerdir. Bağımsızlığımızın sembolü Kocatepe olmasaydı bugün Türk ulusu olmayacaktı. Kocatepe olmasaydı bugün cumhuriyet olmayacaktı.” ifadelerini kullandı.







COVİD-19 MALAZGİRT’E UĞRAMADI MI?



“Kocatepe olmasaydı bugün kimliğimiz inancımız ayaklar altında olacaktı.” diyen Milletvekili Köksal, “Kocatepe olmasaydı tarihimize, dilimize, inancımıza ve geçmişimize sahip çıkamayacak emperyalist devletlerin elinde sömürülen oyuncak gibi oynanan bir millet olacaktık. Her yıl 25 Ağustos’ta yapılan anma törenini ve Zafer yürüyüşünü pandeminin arkasına sığınarak iptal edenlere sesleniyorum. Görüyorum ki Malazgirt Zaferi tüm ihtişamıyla kutlanıyor herhalde Covid-19 Malazgirt’e uğramıyor veya Covid-19 bahane edilerek bir milletin kurtuluş mücadelesi ve o mücadelenin önderi Mustafa Kemal Atatürk unutturulmak isteniyor. Ama bunu yapmak isteyenler bilsinler ki Kocatepe olmasaydı bugün Malazgirt’i böyle kutlayamayacaklardı belki kutlamamayı bırakın bilemeyeceklerdi bile.” şeklinde konuştu. 







ATATÜRK’Ü SİLMEK İSTEYENLERE İNAT KOCATEPE’DE OLACAĞIZ



Türklere Anadolu’nun kapılarını sonuna kadar açan Malazgirt Savaşı’nın Türk tarihi açısından öneminin yadsınamayacağını dile getirin Köksal, “Biz Kocatepe’yi ve Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silmek isteyenlere inat Kocatepe de olacağız. Kocatepe’yi de Kurtuluş savaşımızı da ebedî liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü de gelecek nesillere unutturmayacağız.26 Ağustos 1071’ de Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın zaferi ile sonuçlanan ve Türklere Anadolu’nun kapılarını sonuna kadar açan Malazgirt savaşı Türk tarihi açısından elbette önemlidir. Ancak şu da bir gerçek ki eğer Kocatepe olmasaydı bugün saraydakiler ve Afyon’dan Malazgirt’e gidenler orada o kutlamayı yapamayacaktı. Onun için birini kutlayıp öbürünü pandemi bahanesiyle es geçmek, itibarsızlaştırmaya çalışmak ancak ve ancak emperyalist devletlere hizmet etmek demektir.” dedi.





MALAZGİRT DE BİZİM KOCATEPE DE BİZİM



Köksal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Emperyalistler yıllarca ülkemizi Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Dinli-Dinsiz şeklindeki ayrıştırmalarla bizi bölmeye çalıştılar. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu oynanan oyunlara izin vermedi. Emperyalistler vatandaşı ayrıştırma planlarından vazgeçmedi. Şimdi de ülkemizde ki işbirlikçileri eliyle tarihte kazanılan savaşlar üzerinden ayrıştırmaya çalışıyor. Bu çok tehlikeli bir oyundur bunu yapmayın. Malazgirt’te bizimdir. Kocatepe bizimdir. Ne kadar oyun oynarsanız oynayın ne yaparsanız yapın Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”