Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar'ın sorunlarını gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında Zafer Müzesi’nin arapsaçına dönen restorasyon sürecini, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaadi olan ve ilk kazma vurulacak denilmesinin ardından 2 yıl geçen AFRAY projesi ile yolcu garantili teleferik projesini, HOBİ bahçelerine istenen fahiş fiyatlar ile Afyonkarahisar Belediyesi işçilerine yapılan haksız uygulamaları gündeme getirdi.

2017 YILINDA RESTORASYON YAPILACAĞI DUYURULDU..!
Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar ile özdeşleşmiş olan Zafer Müzesi’nin restorasyon işinin arapsaçına döndüğünü belirterek, “Büyük Taarruz da Atatürk’ün karargâh olarak kullandığı Afyonkarahisar’ımızla özdeşleşmiş olan Zafer Müzesi’nin tadilat hikayesi maalesef arapsaçına döndü. Zafer Müzesi 1915-1920 yılları arasında yani Cumhuriyet öncesi Saitoğlu Mehmet Efendi tarafından yaptırılan “Başkomutanlık Meydan Muhaberesi”nin planlandığı, taarruz emrinin verildiği ve 1930’lu yıllara kadar Afyon Belediye hizmet binası olarak hizmet veren tarihi bir binadır. 1985 yılında Başkomutan Milli Park Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir. Afyonkarahisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun, düşmanın bozguna uğratılmasının ve bir tarihin bozulmasının simgesidir Zafer Müzesi. Bu müze 2017 yılı Kasım ayında dönemin Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Salih Sel tarafından restorasyon yapılacağı duyuruldu ve restorasyon ihalesinin 2017 yılı Kasım ayı içerisinde gerçekleşeceğini ve 700 gün içerisinde bu restorasyonun tamamlanacağını belirtildi. Yıl 2017 Kasım ayı ancak o günden bugüne restorasyon gerçekleşmedi. 2017 yılı Kasım ayında yapılacağı söylenen restorasyon ihalesi ve 700 gün içinde müzenin restorasyon işinin tamamlanacağı sözünde tutulmadı.” dedi.

ZAFER MÜZESİNİN AKIBETİNİ 4 YILDIR MECLİS’TE DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİM, MÜZENİN RESTORASYON İHALESİNİ 2021 YILINDA YAPTIK DİYE MÜJDE VERMEK AYMAZLIKTIR…
Bu süreç içerisinde Zafer Müzesi’nin akıbetini, ne zaman restore edileceğini defalarca Meclis’te dile getirdiğini, Bakan’a ve hatta Cumhurbaşkanı Yardımcısına da önerge ile sorduğunu hatırlatan Köksal, “Hatta müzenin CİMER’e tahsis edileceği iddiasının dahi takipçisi oldum çünkü Zafer Müzesi tarihtir. Zafer Müzesi geçmişi geleceğe anlatan bir eserdir. Bu dört yıllık süreçte çoktan restore edilip, müze olarak kullanılması gerekirken atıl bir durumda kapalı olarak tutuldu. İçindeki tarihi eşyaların ne olduğunu, nerede saklandığını merak ediyoruz acaba bu tarihi değeri olan atamızdan yadigâr eşyalar ne durumda çünkü müze şuan atıl durumda adeta terk edilmiş, çürümeye terk edilmiş, yıkılmaya terk edilmiş bir halde bu ön tarafı bu fotoğrafları bu yıl Afyonkarahisar’ın kurtuluş törenlerinde çektim. Müzenin içi görüldüğü üzere böyle harabe bir şekilde dört yıldır bu halde Zafer Müzesi onarılmayı, restore edilmeyi, eski günlerine dönmeyi ve müze olarak kullanımı bekliyor. Şimdi merak ediyorum acaba dört yıldır Cumhuriyet’le ve Atatürk’le hesaplaşma içersinde olanlar bu müzeyi restorasyon bahanesiyle mi kapalı tutmaya çalıştılar ve biz bu konunun üzerinde durdukça Afyonkarahisar’lı hemşerilerim bu müzeye sahip çıkınca mı restorasyon hikâyesi bu dört yılın sonunda 2021 yılının Ekim ayında tamamlanabilmiştir. Dört yıldır kapalı tutup adeta yıkılmaya ve çürümeye terk edip Kurtuluş Savaşı’nın izlerini silme çabanıza kurban etmeye kalktığınız Zafer Müzesi’nin restorasyon ihalesini 2021 yılında yaptık diye müjde vermek en hafif tabiri ile yüzsüzlüktür, aymazlıktır. Ben sadece Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olarak değil tarihine ve geçmişine sahip çıkmak isteyen bir vatandaş olarak yapılan bu restorasyon ihalesinin sonuna kadar takipçisi olacağım ayrıca bu müzede bulunan tarihi eser olan eşyaların akıbetinin de yine takipçisi olmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANININ 2019 YILINDA AFYONKARAHİSAR’LI AFRAY’LA TANIŞACAK DEDİĞİ PROJE NİÇİN 2 YILDIR HAYATA GEÇİRİLMEDİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaadi olan AFRAY projesinin neden hala hayata geçirilmediğini soran Köksal, “Afyonkarahisar’da 2019 yılında yerel seçimler öncesi AK Parti Belediye Başkan adayı olan ve şuanda da Belediye Başkanı olan Mehmet Zeybek seçilmesi halinde Afyonkarahisar’ın 2019 yılı içerisinde hafif raylı sistemle tanışacağını vaat etmişti. Sayın Zeybek seçimden sonra yine 2020 yılı Ekim ayında projenin 2021 yılı yatırım programına alındığını duyurdu. 2021 yılı Mart ayında Bakanlıktan ödenek istendiğini ve Bakanlığın o iş bizde dediğini belirtti. En son 15 Haziran 2021 tarihinde “AFRAY” projesi için 2021 yılı içerisinde ilk kazmanın vurulacağını söylediği seçimden bu yana iki yıl geçti. 2019 yılında Afyonkarahisar’lı “AFRAY” ile tanışacak dediğiniz proje aradan geçen iki yıl boyunca niçin hayata geçirilmedi. İki yıldır müjde diye ısıtıp ısıtıp önümüze sunmaktan bıkmadınız mı?” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ZEYBEK, YOLCU GARANTİLİ TELEFERİK YAPARAK YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKMEK İSTİYOR
Milletvekili Köksal, Afyonkarahisar’da son günlerde çok konuşulan Teleferik projesi hakkında da açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“AKP döneminde yolcu garantili havaalanları, Yüksek Hızlı Trenler, araç garantili otoyollar, köprüler görmeye alıştık ancak şimdi bunu yerele de taşıdılar. Afyon Kalesi’ni satamayacağını anlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Zeybek, yıllık 140 bin yolcu garantisiyle teleferik yapacağız deyip binmeyen yolcunun parasını hemşerilerimin ödediği emlak ve çöp vergilerinden ve su paralarından yandaşa peşkeş çekmek istiyor.” diye konuştu.

HOBİ BAHÇELERİNİ SATIYOR MU? KİRALIYOR MU?
Afyonkarahisar Belediye Başkanı’nın Belediyeyi hizmet aracı olarak değil, adeta bir ticaret alanı olarak görmeye çalıştığını kaydeden Köksal, “Son icraatları da bunu zaten açıkça gösteriyor. Bakın Devlet Bahçeli Parkı’ndaki hobi bahçelerinin tahsis sürelerinin dolarken önümüzdeki 5 yıl için 4 yıllık 1500 TL’lik peşinatlarla toplam 6000 TL ve aylık 100 liralık peşinatlar ile 5 yıl boyunca yine 6000 TL’lik aidatlarla toplam 12000 TL istiyor. Ben bu rakamı duyunca o küçük hobi bahçelerini satışa çıkardığını sandım ancak yanılmışım bu bedel satış bedeli değilmiş sadece kullanım bedeliymiş. Şimdi soruyorum bu hobi bahçelerinin büyük bir kısmını kullanan Afyonkarahisar’lı emekli hemşerilerimiz hayat pahalılığı, ekonomik kriz derken birde emekli maaşlarının azlığını düşündüğünüzde emeklinin zaten tatil, sosyal hayatı yok denecek kadar az elinde böyle zaman geçireceği hobi bahçesi kalmıştı onunda Sayın Zeybek böyle yüksek rakamlarla kullanım bedeliyle tahsis etmeye çalışarak zehir etmeye kalktı.” dedi.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NDE İŞÇİLERE YÖNELİK HAKSIZ UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR, LÜTFEN İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN…
Afyonkarahisar Belediyesi’nde kadın işçilere uygulanan Mobbingi de zaman zaman gündeme getirdiğini dile getiren Köksal, “Afyonkarahisar Belediyesi’nde geçtiğimiz yıldan bu yana kadın işçilere yönelik mobbingi zaman zaman gündeme taşımıştım ve bu konuda da Belediye Başkanı da çağrıda bulunmuştum, Lütfen işçinin emekçinin ekmeği ile oynamayın, uğraşmayın demiştim ancak aradan geçen zaman zarfında belediye işçi çıkarmaya ve işçilere yönelik haksız uygulamalara devam etti. Şuanda “YÜNTAŞ” personeli sıkıntılı günler geçiriyor. YÜNTAŞ çalışanlarının geriye dönük maaşlarının ödenmediği ek ödemelerinin yapılmadığı iddiaları ortalıkta dolaşıyor. Hatta YÜNTAŞ personeli bize üvey evlat muamelesi çekiliyor. Üzerimizde çok büyük bir baskı var işimizden olmak istemiyoruz ama hakkımızı da alamıyoruz diye mesaj atıyorlar. Sayın Zeybek bu iddialar yalan derseniz ki bu insanlar haklarını alsalar kendilerine böyle bir baskı uygulanmamış olsa niye yardım istesinler hatta en son sosyal medyada bile paylaşım yapmamaları konusunda baskı yapıldığı iddia ediliyor. Bakın bunlar iddia ama doğruysa çok yazık. Yazıktır, günahtır, kul hakkıdır. Buradan Belediye Başkanı Sayın Zeybek’e bir kez daha sesleniyorum lütfen işçinin, emekçinin ekmeğiyle işiyle aşıyla uğraşmak yerine bize seçim öncesi verdiniz sözleri tutmaya zaman harcayın. Afyonkarahisar’ın sorunlarını çözün diyorum.” diye konuştu.