Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında, kentte ikamet eden hemşehrilerine destek olmak üzere bölgeye gitti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında, kentte ikamet eden hemşehrilerine destek olmak üzere bölgeye gitti.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, merkez üssü İzmir'in Seferihisar İlçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası İzmir'e giderek, kentte bulunan 320 bin Afyonkarahisarlı’yı yalnız bırakmadı.



DEPREM DEĞİL, BİNALAR ÖLDÜRÜYOR..!

Depremin ardından bölgeye giderek kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerden bilgi alan Milletvekili Köksal,  "İzmir Bayraklı Doğanlar Apartmanın önündeki bekleyişimiz devam ediyor. Tek isteğimiz enkaz altında kalanlara canlı olarak ulaşabilmek. Etrafta sapasağlam binalar varken bu binanın yıkılmış olması bize bir gerçeği daha hatırlatıyor “Deprem değil binalar öldürüyor” İzmir Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin de yoğun olarak yaşadığı bir ilimiz. Ortala 320 bin civarında Afyonkarahisarlı’nın ikamet ettiği İzmir'de hemşerilerimizi yalnız bırakmamak onlara moral motivasyon desteği vermek amacıyla bölgedeyiz. Burada bulunan Afyonkarahisarlı hemşeri derneklerimizde deprem çalışmalarında başarıya ulaşılması için azami gayret gösteriyor." dedi.





HASTANEDE YARALILARI ZİYARET ETTİ

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le de görüşen Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel ve Bayraklı İlçe Başkanı ile birlikte Tınaztepe Hastanesi’nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.







ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İzmir'in acı bir depremle karşılaştığını dile getiren Köksal, "Depremin hemen ardından bütün CHP'li Belediye Başkanlarımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile temasa geçtiler. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da, depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gitti. Ülkemizde depreme karşı gerekli önlemler alınmalı. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. AFAD ve Jandarma ekiplerimiz ile tüm ilgili paydaşlarda büyük bir titizlikle bölgede çalışmalarını sürdürüyorlar. Çalışmalara katkı veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemiz de kapasitesinin üstünde bir çaba ile depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren yıkım alanlarına giderek depremzedelerin yanında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, bugünde sabah saatlerinde çadır alanlarında 20 bin kişilik kahvaltılık, 10 bin kişilik çorba, beş bin pide ve ayran dağıttı. Altı farklı noktada bin adet çadırın kurulumunu tamamlayan Büyükşehir Belediye ekiplerimiz gün boyu vatandaşlarımıza gıda paketi desteğinde bulundu." ifadelerini kullandı.







BİR HEMŞERİMİZ VEFAT ETTİ BİR HEMŞERİMİZ YARALI

İzmir'de yaşayan 320 bin Afyonkarahisarlı olduğunu kaydeden Köksal, "İzmir'de neredeyse küçük bir Afyonkarahisar var. Burada yaşayan birçok hemşerimizle temasa geçmeye çalışıyoruz. Maalesef Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz arasında bir vefatımız oldu. İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde yaşayan aslen Düzağaç Beldesi'nden olan hemşehrimiz Sertan Er, Bayraklı'daki evine getirilip helallik alındıktan sonra Doğançay mezarlığına defnedildi. Hemşerimizin cenaze törenine katılarak ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunduk. Öte yandan Şuhut İlçesi'ne bağlı Bozan Köyü'nden hemşerimiz sanatçı Şehriban Tekçe'nin kızı da yaralı olarak kurtarıldı. Hemşehrimiz Tekçi'nin kızının sağlık durumunun da iyi olduğunu öğrendik." diye konuştu. 





KÖKSAL, İZMİR'DEKİ AFYONKARAHİSARLI DERNEK BAŞKANLARI İLE TOPLANTI YAPACAK

Enkaz altında kalan tüm yurttaşların sağ olarak kurtulmasını temenni eden Milletvekili Köksal, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz hizmetlerinde aksama yürütmeden hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışmalarını azami titizlikle sürdürüyor. Bizlerde CHP'li vekiller olarak bölgede yapılması gereken ne varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yaralarımızı el birliğiyle en kısa zamanda saracağız." dedi.



Öte yandan Milletvekili Av. Burcu Köksal,  İzmir'deki tüm Afyonkarahisar'lı Dernek Başkanları ile toplantı yaparak, durum değerlendirmesi yapacaklarını ve Afyonkarahisalı’ların ihtiyaçlarını tespit edeceklerini sözlerine ekleyerek, deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diledi.