CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

 
İlim Yayma Cemiyetinin Afyonkarahisar Şubesi tarafından yurtlarında kalan her öğrenciye Kredi Yurtlar Kurumu desteğiyle her ay karşılıksız 330 TL beslenme yardımı yapılacağı duyurulduğunu kaydeden Köksal, "Bu husus doğru mudur? Bakanlığınızca bu şekilde cemiyet, vakıf, tarikat vb. bağlı yurtlarda kalan öğrencilere karşılıksız yardımlar yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa hangi vakıf, cemiyet, tarikat vb. bağlı yurtlarda kalan öğrencilere yapılmaktadır? Bu şekilde karşılıksız yardım alan kaç öğrenci vardır?" dedi.

Hakka hukuka uygun mu?

Milletvekili Köksal önergesinde Bakan Kasapoğlu'na şu soruları yöneltti: "Öğrenciler KYK’dan aldıkları kredileri faiziyle geri ödemek zorunda iken ve hatta bazıları geri ödemeyip icralık olurken, Bakanlığınızın bu şekilde bazı dernek, cemiyet, vakıf, tarikat vb. yerlerde kalan öğrencilere karşılıksız yardım yapması, para ödemesi hakka hukuka ve hakkaniyete uygun bir durum mudur?" Milletvekili Köksal ayrıca TBMM Başkanlığı'na verdiği kanun teklifi ile şehit ve gazi yakınlarından hizmetli kadro ve pozisyonlarında bulunanların memur kadro ve pozisyonlarına geçirilmesini teklif etti.