Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, çiftçilerin ülkenin Cumhurbaşkanının "Bir karış toprağınızda olsa boş bırakmayın ekin kimse almazsa biz alırız" sözüne güvenerek ekip biçerek üzerine düşeni yaptığını ancak TARSİM sigortası olan çiftçinin zararının karşılanmayarak kaderine terk edildiğini söyledi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, çiftçilerin ülkenin Cumhurbaşkanının "Bir karış toprağınızda olsa boş bırakmayın ekin kimse almazsa biz alırız" sözüne güvenerek ekip biçerek üzerine düşeni yaptığını ancak TARSİM sigortası olan çiftçinin zararının karşılanmayarak kaderine terk edildiğini söyledi.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına titizlik göstererek Evciler İlçesi, Başmakçı İlçesi ve ilçeye bağlı Yaka Köyü ile Emirdağ İlçesi ve ilçeye bağlı; Yeniköy, Eşrefli, Bademli, Çiftlik, Adayazı, Türkmenakören köyleri ile Davulga Beldesi'nde esnaf, vatandaş ve çiftçilerle görüştü.


YAKA KÖYÜNDE SULAMA YAPILMADIĞI İÇİN KİRAZ
VE VİŞNE AĞAÇLARI KESİLMEK ZORUNDA KALMIŞ


Milletvekili Burcu Köksal ilk ziyaretini Evciler İlçesi'ne gerçekleştirdi. CHP Evciler İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte aşırı yağış nedeniyle tarlası ve deposu sular altında kalan Halil Akçin'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Köksal, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçeye bağlı Yaka Köyü'nde köylülerle bir araya geldi. Köy halkının sorunlarını yerinde dinleyen Köksal, "Köyde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız sulama yapılmadığı için kiraz ve vişne ağaçlarını kesmek zorunda kalmış. Gül fidanları sökülmüş meralara bakanlıkça çam ağacı dikildiği için hayvanlarını otlatamaz hale gelmişler. Yem fiyatlarına yapılan zamlarla üreticiler hayvanlarını elden çıkarmaya başlamış. İşsizlik ve yanlış tarım politikaları nedeniyle köyden göç her geçen gün artmakta." şeklinde konuştu.


ÇİFTÇİLER: YETKİLİLERE SİGORTA ZARARIMIZI KARŞILAMIYOR
NEDEN DEDİĞİMİZDE YAPTIRMAYIN KARDEŞİM DİYORLAR


Daha sonra Başmakçı İlçesi'ne geçen Milletvekili Köksal, burada ilk olarak CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek CHP İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Üyeleri ve partililerle birlikte gündemi değerlendirdi. Köksal, ardından beraberindeki partililerle birlikte şiddetli yağışlar nedeniyle haşhaşları zarar gören çiftçilerle görüştü. 
Milletvekili Köksal'a yaşadıkları sıkıntıları aktaran çiftçiler, "Yetkililer geldiler tarlalarımızda incelemelerde bulundular ve zararı karşılamayacaklarını söylediler. Buna gerekçe olarakta tarlanın zeminin yumuşak olduğunu bu sebepten dolayı göçüntü yaptığını söylediler. TARSİM Sigortası yaptırmıştık. Ama zararımızı TARSİM'de karşılamıyor. Bizler gelen yetkililere madem öyle bundan sonra sigorta yaptırmayalım hiçbir zararımız karşılanmıyor dediğimizde, onlarda yaptırmayın kardeşim şeklinde cevap verdiler. Rüzgarın hızını Afyonkarahisar merkezden tespit ettiklerini kent merkezinde rüzgar hızının 60 kilometreyi geçmemesi halinde zarar yazmayacaklarını ifade ettiler. Bizler çiftçiler olarak zaten borç sarmalı içindeyiz. Faizle kredi çekip borcu borçla kapatmaya çalışıyoruz. TARSİM zararı karşılamamak için farklı farklı kriterler ortaya çıkartarak ödeme yapmıyor. Ne olacak bizim halimiz" dediler. 


BAHANELERİN ARKASINA SIĞINMAYIN ÇİFTÇİNİN ZARARINI KARŞILAYIN...

Çiftçilerin sorunlarını yerinde tespit etiklerini ve haklı şikayetlerini dinlediklerini kaydeden Milletvekili Köksal, "Çiftçimize rüzgar Afyonkarahisar’da eğer göstergede 60 göstermiyorsa biz senin zararını karşılamayız ne olursan ol diyorlar. Yani çiftçi burada kaderine terk edilmiş durumda şimdi ne yapacak? Çiftçi üzerine düşeni yapmış ekmiş, biçmiş hatta ülkenin Cumhurbaşkanı “Bir karış toprağınızda olsa boş bırakmayın ekin kimse almazsa biz alırız.” dedi. Çiftçi inandı güvendi ekti şimdi ne olacak? Burada yağış yüzünden, rüzgar yüzünden, toprağın yumuşak olması yüzünden haşhaşlarda yere yatmış durumda kırılmış, çürümüş bu çiftçinin zararını TARSİM olmasına rağmen karşılamayacağız diyorlar. Peki ne olacak? Buradan Tarım Bakanı'na sesleniyorum, yetkililere sesleniyorum. Bu çiftçinin ayakta kalabilmesi için tekrar üretim yapabilmesi için lütfen bu zararı bir an önce karşılayınız. Bahanelerin arkasına sığınmayın. Yandaş müteahhitlere değil, çiftçilerimize sahip çıkın. Yandaş müteahhitleri verdiğiniz milyon dolarları Türk çiftçisine verin. Çiftçinin zararını karşılayın." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Köksal buradan Emirdağ İlçesi'ne geçerek CHP Emirdağ İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Üyeleri ile birlikte önce esnaf ve vatandaşları dinledi ardından ilçeye bağlı köylerde çiftçilerle görüşerek sıkıntıları yerinde tespit etti.