Afyon Zafer Mahallesi TOKİ’lerde yaşanan sıkıntılara AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, el attı. Yaşanan sıkıntıları tespit ettiren Özkaya, sorunların giderilmesi konusunda gereken yerlerle irtibata geçildiğini ve kısa sürede sıkıntıların giderileceğini belirtti.



Afyonkarahisar Zafer Mahallesi TOKİ sakinlerinin sıkıntıları bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde ısınma ile ilgili olarak sıkıntılarını anlatan TOKİ sakinleri, evlerinde bir türlü giderilmeyen sorunlar nedeniyle mağduriyet yaşamaya devam ediyor. Gerek site içerisinde gerekse de evlerde yaşanan sıkıntılar saymakla bitmiyor. Site içerisinde yer alan camilerdeki tuvaletlerin giderlerinin dolu olduğunu ve tıkanıklar yaşandığı için çevreye kötü kokular yayıldığını belirttiler. Cami cemaatinin kokulardan dolayı rahat ibadet edemediğini ifade eden vatandaşlar, buraların tesisatlarının acilen düzeltilmesi gerektiğini dile getirdiler. 



“ISINMA PROBLEMİ ÇÖZÜME KAVUŞAMADI”



Bir başka sorun ise tuvalet su ve kanalizasyon giderleri. Hatalı olarak döşenen tesisatlar nedeniyle alt katlara sürekli su ve kanalizasyon kaçaklarının olduğunu söyleyen TOKİ sakinleri defalarca uyarmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler. TOKİ sakinlerinin temel sorunlarının başında ısınma geliyor. Site içerisindeki apartmanlarda ısınma problemi yaşandığını kaydeden vatandaşlar, tepkilerini dile getirdikleri müteahhit firma yetkililerinden ve site yönetiminden ısınmayı sağlayan kazanların arıza yaptığı cevabını aldıklarını ifade ettiler.



ÜST KATLARDA TAVANDAN SU AKMALARI YAŞANIYOR



Yeni alınan ve kullanımına yeni başlanan kazanlarda arızanın nasıl yaşandığına bir anlam veremediklerini söyleyen TOKİ sakinleri kış günlerinin etkisini gösterdiği bu günlerde bu sorunun acilen çözüme kavuşturulmasının büyük önem taşıdığını belirttiler. Tavan akmaları da Zafer Mahallesi TOKİ evlerinde yaşanan bir başka önemli sorun. Her yağışlı havada çatıdan sızan suların evlerin tavanında akma yaptığını söyleyen TOKİ Sakinleri, “En küçük yağışlarda bile bu tavandan su sızmaları yaşanıyor. Önümüz kış aylarında kar yağınca ne olacak? Defalarca söyledik ama ilgilenen yok, bu sorunlarla bizi baş başa bırakıyorlar. Tüm sıkıntıların giderilmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz” dediler.





Yaşanan bu gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bir açıklama yaparak, TOKİ sakinlerinin adeta yüreklerine su serpti. Özkaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve Başkan Yardımcısı Ali Kargı’yı görevlendirerek eksikliklerin tespit çalışmasının yapılması sağladı. Eser ve Kargı TOKİ konut sahipleriyle görüşerek eksiklikleri tespit etti ve Milletvekili Özkaya’ya bir rapor halinde sundu. Özkaya ise TOKİ Daire Başkanlığı ile görüşerek eksiklerin giderilmesini istedi. Özkaya, “Allah izin verirse orada yaşanan mağduriyet en kısa sürede çözülecek” dedi.





Gazete 3