Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..



AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakıyla ilgili 2023 yılına kadar söz kestiklerini söyleyen MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan,

Devletin istiklali, istikbali ve bekası açısından bunu uygun gördüler” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)yerel seçim kampını Belek’te gerçekleştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlığıyla gerçekleşen toplantıda yerel seçimlerde yapılması gereken çalışmalar ve izlenilecek yollar masaya yatırıldı.Belek’te yapılan kampla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan,gerçekleştirilen toplantının anlamının büyük olduğunu söyledi.Kocacan şöyle devam etti; “Antalya Belek’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nezdinde, Belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Genel Sekreterler, Belediye Başkanları ve il başkanları toplantıda hazır bulunduk. 2023’e kadar iki lider söz kestiler. Devletin istiklali, istikbali ve bekası açısından bunu uygun gördüler. Hala bunu idrak edemeyenler yerel yönetimlerede bunu taşıdılar. İşte o toplantıda ana gündem olan genel merkezimizde genel başkanımızın açıkladığı sözü olan Ankara, İzmir, İstanbul’da büyük şehirlerde aday çıkarmayacağımızı adayların kim olursa olsun nedenine, dinine, cinsiyetine bakmadan AK Parti’ye destek vereceğimizi beyan etmişti genel başkanımız.”

“AFYON’DA İTTİFAK İHTİMALİ BİNDE 1 OLSA DA VARDIR”

Genel merkezlerinin alacağı kararları her zaman uygulayacaklarını dile getiren Kocacan, MHP ve AK Parti arasında ittifakın olabileceği ihtimalinin olduğunu belirtti. Kocacan; “İttifak ihtimali yokmudur,yüzde 1’de olsa binde 1 de olsa vardır. Aday adaylığı sürecinde AK Parti’de önce 3 isim ortaya çıktı. Burhanettin Çoban, Bülent Eser, Hüseyin Tutumlu buna benzer birkaç isim daha üzerinden görüşmeler yapıldı. Sonuç olarak hiç beklenilmeyen isim olmuştur. Siyasette bir saat nasıl çok kısa gibi görünse de çok uzundur bir yılda çok uzun gibi görünse de çok kısadır. Hiçbir şeyin içinde değiliz ama tepede alınabilecek radikal kararın ittifak adına yarar gördükleri karara uymak bunların şahsına münhasırdır. Bunlar bizim teşkilatlarımızda tamamen görüşleri neyse sorgulamadan o görüşte devam ederiz. İttifak olabilir bildiğimiz bir şey var mıdır? Yoktur ama olursa da neden oldu demeyiz. Biliriz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin, Afyonkarahisar’ın faydasına olacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

“CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAK KURAR”

CHP veİYİ Parti arasında kesinlikle ittifakın olacağını belirten Kocacan; “İYİ Parti onca isim zikretti. Gitti geldi bir türlü isim bulmadı. Bulsa da bizim çıkaracağımız adayların üstünde bir oy alamayacaklarını kendileri de biliyor. Hatta bu konuda CHP geçmiş dönemlerde bizim adayımızda destek vermiştir. Bunu kendileri de halkta biliyor. Demokrasilerde şu yok.Afyonkarahisar’ın bekası için devletin istiklali ve istikbali için kim hayırlısıysa o olsun. Biliriz ki Türkiye şuanda CHP’nin önderliğinde 5 parti bir araya geliyor. İşte bizimde çok sorulan AK Parti’ye neden destek çıktınız neden yanında durdunuz meselesi tam burada. Buradaki mesele AK Parti meselesi değil. Hedef alınan Recep Tayyip Erdoğan’ın ta kendisidir”diye konuştu.

“TERÖRLE ÜLKÜCÜ YAN YANA ANILMAZ”

Terörle ülkücünün yan yana anılamayacağını kaydeden Kocacan, HDP’yle ittifak yapanların nefislerine yenik düştüğünü aktardı.Kocacan konuşmasını şöyle tamamladı; “HDP ile yapılan ittifakı şuna benzetmekte fayda var. Bir suya şeker karıştırsan şerbet olur, limon sıkarsan limonata olur. CHP, HDP dışında diğer partilerle birleşiyor olsa bunu demokrasi adına siyaseten bir yolda birleşildi deriz. Ancak bunun içine yani suya zeytinyağı dökersen o su içilmez. Arkadaşlar nefsine yenik düşmüşlerdir. Oy avcılığı için böyle bir karar doğru bir karar değildir. HDP’nin ne olduğu kimler tarafından oluşturulduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu Afyonkarahisar değil Türkiye’nin hangi beldesinden, hangi ilinden olursa olsun markasını tamamen teröre bağlamış bir partidir. Eğer dağdan teröristlerden alacağı akılla Türkiye’yi yönetmek isteyen bir partiyi içlerine sindirebiliyorlarsa alsınlar.İşte İyi Parti’ye geçmiş arkadaşlarımız ülkücülük iddiasında bulunuyorsanız ülkücünün hiç hazmedemeyeceği şeylerden bir tanesi de budur. Terörle ülkücü yan yana anılmaz. Karşı karşıya anılır, vücut vücuda çarpışır, mermi mermiye çarpışır ama yan yana anılmaz. Allah kabirlerimizi bile yan yana denk getirmesin.”